Word de gastvrouw van jouw praktijk!

Heerlijk op vakantie in Vézelay. Een prachtige plek, een krachtplek. Een plek waar je enorme ontspanning voelt en waar de magie tot leven lijkt te komen. Als spiritualiteit in jouw leven hoort, maak dan zeker een keer tijd om Vézelay te bezoeken. Het is een geweldige plek om te zijn.

Tot je iets probeert te gaan eten. Wij zijn natuurlijk van die enorme Nederlanders, die willen eten wanneer ze willen eten en dan liefst ook op tijden die niet passen bij het Franse ritme. En daar ontmoeten we de Franse gastvrijheid. Of ja, het gebrek daaraan. Meerdere malen zien we bij verschillende restaurants, dat we niet welkom zijn. Te laat voor de lunch. Te vroeg voor het diner. Vandaag is het te heet om te koken dus we stoppen er mee (Serieus!)

Van de vier restaurants weet ik dat 3 ervan het moeilijk hebben, op het randje van faillissement staan, hun pand te koop hebben staan. Hoe kan het dan zijn dat we er niet terecht kunnen?

Het Nederlandse ondernemerschap is ongekend. En ik voel het enorm in me borrelen als ik hier rondloop. Want in ieder dorpje waar geen winkel is, wil ik er één starten. In iedere plek zonder restaurant, zie ik kansen. Als ik weet dat het niet goed gaat met een restaurant, dan zou ik open staan voor ieder couvert dat ik kan verkopen. En ja, dat ik rekening moet houden met loonkosten, dat snap ik. Desnoods zou ik het zelf klaar maken (en terwijl ik het type denk ik: laten we dat nooit iemand aan doen 😉) De mensen in “Ik vertrek” snap ik steeds beter. De kansen die je voelt in ieder dorp. Love it!

En zo zie ik dat ook vaak bij mensen die een bewustwordingspraktijk hebben. Kansen die er liggen maar die nog niet ontplooid zijn. En in dit geval gaat het gelukkig niet om een gebrek aan gastvrijheid, maar vaak om een ongekende bescheidenheid om die menukaart met heerlijke specialiteiten in de markt te zetten.

Dat ze op een feestje zich niet willen opdringen en dus niets vertellen over wat ze doen. Of dat ze vergeten op Facebook te vertellen dat ze nog een last-minute optie hebben. Of om uit te leggen wat die bijzondere behandeling inhoudt en waar die bij kan helpen. Dat ze geen mail sturen naar hun lijst omdat je mensen ook niet te veel moet lastig vallen.

Ik zeg: bekijk iedere week welke kansen jij laat liggen en probeer er één uit in jouw praktijk. Laat zien wat er op jouw menu staat. Die prachtige behandeling met een waanzinnig resultaat. Dat traject dat je niet mag missen omdat je er levenslang profijt van hebt. Word de gastvrouw of gastheer van jouw praktijk!

In ons programma Manifesteren met je Bewustwordingspraktijk helpen we je op allerlei vlakken van het ondernemerschap. Marketing is hierbij een belangrijk onderdeel. In onze Marketing Vault vind je allerlei praktische video’s zodat je niet alleen wat je moet doen, maar hoe je dit ook in de praktijk tot uitvoering kunt brengen. Interessant voor jou? Plan je gratis gesprek in via onderstaande knop.

Word de gastvrouw van jouw praktijk! 1

Yvonne Verhagen is mede-eigenaar van Manifesteren met je Bewustwordingspraktijk, samen met Erik, moeder van hun drie lieve kindjes en is verantwoordelijk voor alle (online) marketing van ErikVerhagen.com. Ze deelt in deze gastblog graag haar visie op marketing vanuit situaties die ze meemaakt in haar eigen leven.

Erik Verhagen

Hi ik ben Erik! Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Wil je meer lezen over?

Volg mij op Youtube

Wil jij groeien in jouw bewustzijn? En een bewust leven leiden in vrijheid en verbinding met jezelf en anderen?

Bekijk mijn video’s

Hét Boek Erik Verhagen
Bestel Hét Boek voor Bewuste Mensen die leven in de 5e Dimensie →

Wil jij ook jouw droompraktijk realiseren?
Plan nu een persoonlijk, vrijblijvend groeigesprek in.