Word de gastvrouw van jouw praktijk!

Heerlijk op vakantie in Vézelay. Een prachtige plek, een krachtplek. Een plek waar je enorme ontspanning voelt en waar de magie tot leven lijkt te komen. Als spiritualiteit in jouw leven hoort, maak dan zeker een keer tijd om Vézelay te bezoeken. Het is een geweldige plek om te zijn.

Tot je iets probeert te gaan eten. Wij zijn natuurlijk van die enorme Nederlanders, die willen eten wanneer ze willen eten en dan liefst ook op tijden die niet passen bij het Franse ritme. En daar ontmoeten we de Franse gastvrijheid. Of ja, het gebrek daaraan. Meerdere malen zien we bij verschillende restaurants, dat we niet welkom zijn. Te laat voor de lunch. Te vroeg voor het diner. Vandaag is het te heet om te koken dus we stoppen er mee (Serieus!)

Van de vier restaurants weet ik dat 3 ervan het moeilijk hebben, op het randje van faillissement staan, hun pand te koop hebben staan. Hoe kan het dan zijn dat we er niet terecht kunnen?

Het Nederlandse ondernemerschap is ongekend. En ik voel het enorm in me borrelen als ik hier rondloop. Want in ieder dorpje waar geen winkel is, wil ik er één starten. In iedere plek zonder restaurant, zie ik kansen. Als ik weet dat het niet goed gaat met een restaurant, dan zou ik open staan voor ieder couvert dat ik kan verkopen. En ja, dat ik rekening moet houden met loonkosten, dat snap ik. Desnoods zou ik het zelf klaar maken (en terwijl ik het type denk ik: laten we dat nooit iemand aan doen 😉) De mensen in “Ik vertrek” snap ik steeds beter. De kansen die je voelt in ieder dorp. Love it!

En zo zie ik dat ook vaak bij mensen die een bewustwordingspraktijk hebben. Kansen die er liggen maar die nog niet ontplooid zijn. En in dit geval gaat het gelukkig niet om een gebrek aan gastvrijheid, maar vaak om een ongekende bescheidenheid om die menukaart met heerlijke specialiteiten in de markt te zetten.

Dat ze op een feestje zich niet willen opdringen en dus niets vertellen over wat ze doen. Of dat ze vergeten op Facebook te vertellen dat ze nog een last-minute optie hebben. Of om uit te leggen wat die bijzondere behandeling inhoudt en waar die bij kan helpen. Dat ze geen mail sturen naar hun lijst omdat je mensen ook niet te veel moet lastig vallen.

Ik zeg: bekijk iedere week welke kansen jij laat liggen en probeer er één uit in jouw praktijk. Laat zien wat er op jouw menu staat. Die prachtige behandeling met een waanzinnig resultaat. Dat traject dat je niet mag missen omdat je er levenslang profijt van hebt. Word de gastvrouw of gastheer van jouw praktijk!

In ons programma Manifesteren met je Bewustwordingspraktijk helpen we je op allerlei vlakken van het ondernemerschap. Marketing is hierbij een belangrijk onderdeel. In onze Marketing Vault vind je allerlei praktische video’s zodat je niet alleen wat je moet doen, maar hoe je dit ook in de praktijk tot uitvoering kunt brengen. Interessant voor jou? Plan je gratis gesprek in via onderstaande knop.

Word de gastvrouw van jouw praktijk! 1

Yvonne Verhagen is mede-eigenaar van Manifesteren met je Bewustwordingspraktijk, samen met Erik, moeder van hun drie lieve kindjes en is verantwoordelijk voor alle (online) marketing van ErikVerhagen.com. Ze deelt in deze gastblog graag haar visie op marketing vanuit situaties die ze meemaakt in haar eigen leven.

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!

Misschien vind je dit ook interessant?

Loslaten van controle

Loslaten van controle

Vandaag wil ik het hebben over het loslaten van controle en het omarmen van het onbekende. Want laten we eerlijk zijn, we zijn allemaal wel eens in de verleiding gekomen om controle te willen uitoefenen over anderen, systemen, bedrijven en organisaties. Natuurlijk is...

De Magie van  Jouw Zielsmissie Herinneren

De Magie van Jouw Zielsmissie Herinneren

Ik wil vandaag met je praten over iets dat diep van binnen resoneert - jouw zielsmissie. In het midden van de hectiek van het dagelijkse leven, kan het gemakkelijk zijn om dit te vergeten. Maar maak je geen zorgen, ik ben hier om je eraan te herinneren. Jouw...

Mijn reis van alcohol en verslaving naar gezondheid

Mijn reis van alcohol en verslaving naar gezondheid

Op jonge leeftijd vond ik troost in alcohol. Op mijn veertiende dronk ik mijn eerste biertje als een manier om mijn emoties te dempen. Ik had niet het gevoel dat ik een veilige plek had om mezelf te zijn. Alcohol werd mijn trouwe metgezel, een langdurige vriend die me...