WITHOUT DARKNESS THERE CAN BE NO LIGHT

Graag deel ik met jou een inzicht dat mij persoonlijk super veel heeft gebracht. Ik kreeg dit inzicht een paar maanden geleden toen ik een module aan het volgen was van een online training.

Deze online training gaat onder andere over hoe je jouw product of dienst op een herkenbare manier zichtbaar maakt voor je ideale klant. Super leuk en leerzaam en ik leerde het meeste van het inzicht dat ik nu met je ga delen:

Alles in de wereld, in het universum, kent twee polen. Je hebt goed en slecht, noord en zuid, verdriet en blijdschap, zwart en wit: ga zo maar door. Zie dit plaatje voor meer voorbeelden:

yin-yang

Wij mensen zijn heel vaak bezig met “het goede”. Komen in “een flow”. Werken aan geluk. Slimmer willen worden. Veel willen lachen. Lekker op vakantie naar een warm land. Dingen op gevoel willen doen. En met dit alles is he-le-maal niets mis! I love it myself so much as well!

Het wordt echter een completer en eerlijker verhaal als je ook beseft en toelaat, dat er aan elke kant ook een andere kant zit die net zo belangrijk is! Want:

“Without darkness there can be no light”

Wat betekent dat dan voor jouw leven en dat van je praktijk? Wat kun je er mee, wat moet je er mee en hoe kun je er voor zorgen dat het je gaat helpen?
Ik zal het je vertellen. Ik zal je eerst een tweede plaatje laten zien:

flow

Dit plaatje sluit helemaal aan bij het “without darkness there can be no light”-verhaal

Als je in een flow zit, als je genoeg geld op de bank hebt staan, als je lekker in je lijf zit, als je huis fijn is opgeruimd, als je net een heerlijke dag hebt gedraaid met veel mooie klanten, dan zit je in de “piek” van de grafiek. Je kunt dan in het “wolkje” die positieve elementen plaatsen.

Alles in de wereld, in het universum, beweegt volgens deze lijn. Tendens. Ups en downs. Dat betekent heel veel maar ik zal me voor nu beperken tot twee dingen die je hopelijk gaan helpen in jouw praktijk:

1) Als het goed gaat: wéét dat er dan ook weer een periode gaat komen (kan een dag, week, maand, jaar, decennium zijn) die niet goed, leuk en fijn gaat zijn. En wéét vervolgens óók, dat als je in een niet zo leuke fase, periode, momentum zit, dat het daarna zéker ook weer beter wordt! Als je je hier bij neerlegt, dan scheelt dat in jouw vertrouwen, in je praktijk, in alles. Dan wéét je dus ook dat je je geen zorgen hoeft te maken om geld. Of je het eind van de maand haalt. Of je wel genoeg klanten krijgt. Als jij gewoon je ding doet. Investeert in jezelf en in je praktijk, dan gáán die klanten komen. Soms zijn het er even wat meer en soms even wat minder. En dat is prima.

2) Face the dark side! Als je wéét dat er een mindere periode aankomt met betrekking tot “jouw onderwerp” (minder geld, zwaarder in gewicht, minder klanten, minder inspiratie ga zo maar door) dan kun jij dit sneller herkennen. Als je maar denkt aan bovenstaande grafiek!

En ga op die momenten dat je ziet dat je “het negatieve ingaat” dan die kant aanpakken. Daardoor zorg je ervoor dat je donkere kant minder heftig wordt en groei jij als persoon en met je praktijk!

Ik zal een persoonlijk voorbeeld geven. Ik heb periodes (gehad en nog steeds, maar het worden er steeds minder) dat ik een wat “zwaar aura” om me heen had hangen. Dan was ik weer vrolijk en blij, dan was ik weer wat negatiever. Liep dus volgens het patroon in het plaatje! Toen ik me daar van bewust werd, ben ik gaan schakelen op mijn donkere kant: ik ben gaan mediteren, heb healings gedaan, ben dieper naar mezelf gaan kijken, gaan gronden, aarden, dat soort mooie dingen en ben daardoor nu veel vaker minder negatief! Dat betekent dus dat je wél die donkere kant eerst moet herkennen en dat je er vervolgens ook iets mee mag doen. Het werkt!

Op jouw geluk!

Hartelijke groet,
Erik

Erik Verhagen

Hi ik ben Erik! Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Wil je meer lezen over?

Hét Boek Erik Verhagen
Bestel Hét Boek voor Bewuste Mensen die leven in de 5e Dimensie →

Gratis gesprek

Vraag een gratis gesprek aan en ga leven én ondernemen vanuit jouw zielsmissie →

Wil jij ook jouw droompraktijk realiseren?
Plan nu een persoonlijk, vrijblijvend groeigesprek in.