BLOG

Wat zijn jouw energiewoorden?

In mijn vorige blog over voelen, denken en doen beschreef ik de belangrijke verhouding tussen deze drie onderdelen in ons leven.

In dit blog ga ik dieper in op Stap 1: Voelen.

Voel jij heel helder aan dat jij iets te doen hebt?
Dat jij met een reden op deze aarde bent en dit leven leeft?

Laten we dit gevoel eens proberen te omschrijven door middel van het beantwoorden van de volgende vragen:

  • Waar word je vrolijk van, waar krijg je energie van?
  • Doe je vaak wat je wilt doen?
  • Weet je waarom je doet wat je doet?
  • Krijg je van alles wat je doet energie?

Een belangrijk onderdeel van ‘voelen’ is het bepalen van onze energiewoorden.

Woorden die weergeven waar je goed in bent en wat je leuk vindt om te doen, geven je energie. Woorden die bij jou horen en jou richting geven. Deze woorden vormen samen de basis voor jouw zielsmissie. Een missie die je steeds weer terug kunt lezen, die je dicht bij jezelf draagt (letterlijk) en die je, in lastige tijden, op koers houdt. Die je bewust houdt waarom jij hier bent en wat jij te doen hebt.

Dat betekent dat je naar jezelf op zoek moet gaan. Goed moet uitzoeken wie je bent. Hierbij kan het lastig zijn dat andere mensen om je heen al een goed beeld hebben van wie jij bent, of eigenlijk, denkt de omgeving een goed beeld te hebben van wie jij bent.

Maar de enige die daar echt iets over te zeggen heeft ben jijzelf!

Ik daag je uit om jouw energiewoorden op te schrijven; deze woorden vormen het begin van jouw zielsmissie!

Wil je meer weten over energiewoorden en het helder maken van jouw zielsmissie?
Download dan mijn gratis oefening om je energiewoorden te bepalen.

Groet,
Erik

UITGELICHTE EVENTS

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!