BLOG

Wat is in essentie de purpose van de kern van jouw why?

Laatst zag ik op YouTube filmpjes voorbij komen van “de Speld”. Ik denk dat je de Speld wel kent. Ik vind ze super grappig en moet vaak echt lachen om de nieuwsberichten die ze verspreiden. Ze nemen de maatschappij, mensen, onderwerpen, politiek enz op de hak. En dat doen ze met humor. Iets met humor aan de kaak stellen is echt een vorm die ik graag zie 😊
Op Youtube zag ik dus clips van ze voorbij komen met “3 tips over hoe je keihard door je burnout kunt knallen”, “hoe je 1000% succesvol succes kunt behalen” en “3 tips over hoe je de purpose van de kern van jouw why kunt weten”. Hahahaha geweldig toch?

En natuurlijk zie ik het. Ik herken wat ze zeggen. Als je “succesvol online ondernemer” wilt zijn dan móet je (zogenaamd) een “gratis weggever hebben”, je móet (zogenaamd) een succesvol stappenplan hebben, je móet (zogenaamd) iets heel trendy verkopen om erbij te horen. Dus als hier eens met heerlijke ironie over gesproken: love it!

We worden vaak in ons ego geraakt.

Want wat hebben we toch korte lontjes. We worden vaak in ons ego geraakt. En wat vinden we wat we zelf doen toch vaak belangrijk en “waar”. En wat drijven de verschillen die ontstaan in de wereld ons toch uit elkaar. Je kunt steeds minder delen wat je mening is, want voor je het weet sta je in een “hoek” of hoor je bij “een kamp” waar “de ander anders in zit”. En komen er vanuit allerlei hoeken mensen die hier weer iets van vinden. En dat is ook goed.

En wat we dan doen? Vooral onze eigen waarheid projecteren. Dat doen we allemaal. Ik ook. Uiteraard. Zo werkt ons hoofd. Zo hebben we dit meegekregen. Want stel je nou eens voor dat wat jij altijd hebt gedacht of waarvan je overtuigd bent dat “de waarheid” is, nu eens niét zo blijkt te zijn? Dan valt ineens een soort van doek. Dan wordt ineens alles licht. en da’s heel confronterend. Want dan blijken vaak je eigen overtuigingen niet waar te zijn. En: wie ben je dan nog? Wat blijft er over van ons als we allemaal het gordijn laten vallen?

De laatste jaren ben ik enorm veel in mezelf gaan investeren. Omdat ik merkte dat ik niet de man was die ik wilde zijn. Ik had een groot ego. Ik wilde 1000% succesvol succes hebben. En ergens voelde ik dat ik niet vanuit mijn kern leefde. Of zoals de Speld zou zeggen: ik leefde in essentie niet de kern van mijn purpose van mijn why 😉

Purpose van mijn why

Dus ik ging me verdiepen. Waar komen mijn beelden, mijn angsten, mijn boosheid, mijn pijnen vandaan? En hoe kan ik ze beter maken? Helen? Welke gewoontes en patronen vertoon ik? En welke dienen eigenlijk niet meer? En dan niet één keer kijken naar jezelf. Niet één week, een maand, een jaar, nee: jaar in jaar uit. Continu. Elke dag.

Het is een hele mooie reis aan het worden. Een hele heftige. Want het gordijn viel. Ik kon, nee, ik wilde me niet meer verschuilen achter mijn ego. Mijn boosheid. Mijn verdriet.

Dus ik probeer, en dat lukt me echt nog niet altijd (ik leer), vanuit een totaal plaatje, lichaam, hoofd, hart én ziel, te kijken naar hoe dingen werken en zijn en zo te leven. Vanuit de kern van de purpose van mijn why.

Op dit moment ligt een zeer goede bekende van me op de IC. Een jonge vent. Nadat hij gevaccineerd is. Twee dagen later ging het bergafwaarts. En het was nodig om hem in coma te brengen. En nee, ik ga geen pleidooi houden, ik wil geen gelijk hebben, ik wil geen discussie uitlokken. Ik wil niemand voortrekken. Ik wil niet zielig zijn.

Ik wil eigenlijk maar 1 ding zeggen: vergeet alsjeblieft niet waar het in het leven om gaat.

En naar die essentie wil ik mensen helpen. Vanuit eenvoud. Kijken naar de kern. De purpose van je why.
Zodat we weer gaan herinneren.

Heb het goed.
Erik

UITGELICHTE EVENTS

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!