Wat is in essentie de purpose van de kern van jouw why?

Laatst zag ik op YouTube filmpjes voorbij komen van “de Speld”. Ik denk dat je de Speld wel kent. Ik vind ze super grappig en moet vaak echt lachen om de nieuwsberichten die ze verspreiden. Ze nemen de maatschappij, mensen, onderwerpen, politiek enz op de hak. En dat doen ze met humor. Iets met humor aan de kaak stellen is echt een vorm die ik graag zie 😊
Op Youtube zag ik dus clips van ze voorbij komen met “3 tips over hoe je keihard door je burnout kunt knallen”, “hoe je 1000% succesvol succes kunt behalen” en “3 tips over hoe je de purpose van de kern van jouw why kunt weten”. Hahahaha geweldig toch?

En natuurlijk zie ik het. Ik herken wat ze zeggen. Als je “succesvol online ondernemer” wilt zijn dan móet je (zogenaamd) een “gratis weggever hebben”, je móet (zogenaamd) een succesvol stappenplan hebben, je móet (zogenaamd) iets heel trendy verkopen om erbij te horen. Dus als hier eens met heerlijke ironie over gesproken: love it!

We worden vaak in ons ego geraakt.

Want wat hebben we toch korte lontjes. We worden vaak in ons ego geraakt. En wat vinden we wat we zelf doen toch vaak belangrijk en “waar”. En wat drijven de verschillen die ontstaan in de wereld ons toch uit elkaar. Je kunt steeds minder delen wat je mening is, want voor je het weet sta je in een “hoek” of hoor je bij “een kamp” waar “de ander anders in zit”. En komen er vanuit allerlei hoeken mensen die hier weer iets van vinden. En dat is ook goed.

En wat we dan doen? Vooral onze eigen waarheid projecteren. Dat doen we allemaal. Ik ook. Uiteraard. Zo werkt ons hoofd. Zo hebben we dit meegekregen. Want stel je nou eens voor dat wat jij altijd hebt gedacht of waarvan je overtuigd bent dat “de waarheid” is, nu eens niét zo blijkt te zijn? Dan valt ineens een soort van doek. Dan wordt ineens alles licht. en da’s heel confronterend. Want dan blijken vaak je eigen overtuigingen niet waar te zijn. En: wie ben je dan nog? Wat blijft er over van ons als we allemaal het gordijn laten vallen?

De laatste jaren ben ik enorm veel in mezelf gaan investeren. Omdat ik merkte dat ik niet de man was die ik wilde zijn. Ik had een groot ego. Ik wilde 1000% succesvol succes hebben. En ergens voelde ik dat ik niet vanuit mijn kern leefde. Of zoals de Speld zou zeggen: ik leefde in essentie niet de kern van mijn purpose van mijn why 😉

Purpose van mijn why

Dus ik ging me verdiepen. Waar komen mijn beelden, mijn angsten, mijn boosheid, mijn pijnen vandaan? En hoe kan ik ze beter maken? Helen? Welke gewoontes en patronen vertoon ik? En welke dienen eigenlijk niet meer? En dan niet één keer kijken naar jezelf. Niet één week, een maand, een jaar, nee: jaar in jaar uit. Continu. Elke dag.

Het is een hele mooie reis aan het worden. Een hele heftige. Want het gordijn viel. Ik kon, nee, ik wilde me niet meer verschuilen achter mijn ego. Mijn boosheid. Mijn verdriet.

Dus ik probeer, en dat lukt me echt nog niet altijd (ik leer), vanuit een totaal plaatje, lichaam, hoofd, hart én ziel, te kijken naar hoe dingen werken en zijn en zo te leven. Vanuit de kern van de purpose van mijn why.

Op dit moment ligt een zeer goede bekende van me op de IC. Een jonge vent. Nadat hij gevaccineerd is. Twee dagen later ging het bergafwaarts. En het was nodig om hem in coma te brengen. En nee, ik ga geen pleidooi houden, ik wil geen gelijk hebben, ik wil geen discussie uitlokken. Ik wil niemand voortrekken. Ik wil niet zielig zijn.

Ik wil eigenlijk maar 1 ding zeggen: vergeet alsjeblieft niet waar het in het leven om gaat.

En naar die essentie wil ik mensen helpen. Vanuit eenvoud. Kijken naar de kern. De purpose van je why.
Zodat we weer gaan herinneren.

Heb het goed.
Erik

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...