BLOG

Wat is de 5e Dimensie?

Wat is eigenlijk 5D? De 5e dimensie? Ik schrijf hier veel over. Zo gaat mijn 3e boek Hét boek voor bewuste mensen die leven in de 5e dimensie hierover, er zijn mensen die mij een 5D ondernemer vinden, mijn jaarprogramma leert mensen leven en ondernemen in deze 5e dimensie.

Wat is de 5e dimensie?

En ik vind het geweldig om “in 5D te leven”. Maar wat IS 5D nou eigenlijk? Is het een hype? Een modewoord? En echt iets? Is het een community van mensen waar je bij moet horen? Is het een hogere staat van Zijn? Tsja, wat is het eigenlijk?

Zoals ik het zie is leven in 5D een situatie waarin je de verbinding voelt met de puurste versie van jezelf. Noem het “je hogere zelf”. Klinkt dit vaag of filosofisch?!

Okay… en wat is dát dan? Je hogere zelf?

Volgens mij ben je in verbinding met je hogere zelf, of je diepste kern (zo kun je het ook noemen) als je stopt met het vertellen van verhalen (over/ tegen jezelf) waar je eigenlijk helemaal niets (meer) aan hebt. Dat je de dingen los hebt gelaten die jouw leven dusdanig hebben beïnvloed dat je een soort muur voor je hart hebt gebouwd om jezelf te beschermen. En dat die muur dan afbrokkelt. Dat je weer herinnert waarom je hier op aarde bent. Niet om keihard te werken voor een dikke bak of een kast van een huis, of laten zien aan je kinderen hoe goed je wel niet je best doet om elke dag op het schoolplein te willen verschijnen (om aan anderen te laten zien wat voor goede ouder je wel niet bent), nee, dat je vanuit jouw unieke, authentieke identiteit hierin jezelf en ándere mensen weer laat zien wat hún unieke zelf is… En dat het dus niet “of…of” is. Als in: óf hard werken en geen tijd hebben voor je naasten óf wél tijd hebben voor je naasten alleen dan geen geld hebben op de bank. Nee, ik geloof dat als je in 5D leeft, dat je dan leeft in een “en…en” situatie. Ikzelf heb echt een mooie huis, een mooie auto én ik heb tijd om met volle aandacht en interesse er te zijn voor mijn gezin. In 5D kan dat, IS dat zo.

Als wij mensen, op onze eigen manier, met onze eigen talenten andere mensen terug kunnen brengen naar kalmte, naar rust, naar vrede met jezelf, dán leef je volgens mij “in 5D”.

Dat betekent dat dat je het niet meer hoeft te ontgelden, dat je niet meer “andere spullen” nodig hebt om blij te zijn, dat je geen eten en drinken naar binnen hoeft te kieperen om maar te dempen, nee: dan ben je rustig. In vrede met jezelf. Dan hou je alles heel simpel en overzichtelijk voor jezelf.

Ik denk dat ik het zo het beste kan omschrijven.

Ik zou het geweldig vinden als we met zoveel mogelijk mensen hiernaartoe gaan bewegen. Dat we onze innerlijke rust vinden. Ons hogere zelf. En daar is wat mij betreft niet zoveel filosofisch aan 😉

Be well,

Erik

 p.s. Wil je meer weten over Leven in 5D en hier mee aan de slag gaan?

UITGELICHTE EVENTS

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!