Wat is de 5e Dimensie?

Wat is eigenlijk 5D? De 5e dimensie? Ik schrijf hier veel over. Zo gaat mijn 3e boek Hét boek voor bewuste mensen die leven in de 5e dimensie hierover, er zijn mensen die mij een 5D ondernemer vinden, mijn jaarprogramma leert mensen leven en ondernemen in deze 5e dimensie.

Wat is de 5e dimensie?

En ik vind het geweldig om “in 5D te leven”. Maar wat IS 5D nou eigenlijk? Is het een hype? Een modewoord? En echt iets? Is het een community van mensen waar je bij moet horen? Is het een hogere staat van Zijn? Tsja, wat is het eigenlijk?

Zoals ik het zie is leven in 5D een situatie waarin je de verbinding voelt met de puurste versie van jezelf. Noem het “je hogere zelf”. Klinkt dit vaag of filosofisch?!

Okay… en wat is dát dan? Je hogere zelf?

Volgens mij ben je in verbinding met je hogere zelf, of je diepste kern (zo kun je het ook noemen) als je stopt met het vertellen van verhalen (over/ tegen jezelf) waar je eigenlijk helemaal niets (meer) aan hebt. Dat je de dingen los hebt gelaten die jouw leven dusdanig hebben beïnvloed dat je een soort muur voor je hart hebt gebouwd om jezelf te beschermen. En dat die muur dan afbrokkelt. Dat je weer herinnert waarom je hier op aarde bent. Niet om keihard te werken voor een dikke bak of een kast van een huis, of laten zien aan je kinderen hoe goed je wel niet je best doet om elke dag op het schoolplein te willen verschijnen (om aan anderen te laten zien wat voor goede ouder je wel niet bent), nee, dat je vanuit jouw unieke, authentieke identiteit hierin jezelf en ándere mensen weer laat zien wat hún unieke zelf is… En dat het dus niet “of…of” is. Als in: óf hard werken en geen tijd hebben voor je naasten óf wél tijd hebben voor je naasten alleen dan geen geld hebben op de bank. Nee, ik geloof dat als je in 5D leeft, dat je dan leeft in een “en…en” situatie. Ikzelf heb echt een mooie huis, een mooie auto én ik heb tijd om met volle aandacht en interesse er te zijn voor mijn gezin. In 5D kan dat, IS dat zo.

Als wij mensen, op onze eigen manier, met onze eigen talenten andere mensen terug kunnen brengen naar kalmte, naar rust, naar vrede met jezelf, dán leef je volgens mij “in 5D”.

Dat betekent dat dat je het niet meer hoeft te ontgelden, dat je niet meer “andere spullen” nodig hebt om blij te zijn, dat je geen eten en drinken naar binnen hoeft te kieperen om maar te dempen, nee: dan ben je rustig. In vrede met jezelf. Dan hou je alles heel simpel en overzichtelijk voor jezelf.

Ik denk dat ik het zo het beste kan omschrijven.

Ik zou het geweldig vinden als we met zoveel mogelijk mensen hiernaartoe gaan bewegen. Dat we onze innerlijke rust vinden. Ons hogere zelf. En daar is wat mij betreft niet zoveel filosofisch aan 😉

Be well,

Erik

 p.s. Wil je meer weten over Leven in 5D en hier mee aan de slag gaan?

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...