Wat houdt mij op de been?

Nou! Dat is niet meteen een titel waarvan je denkt: “goh, lekker enthousiast, Erik!?”

Net alsof ik me dag in dag uit op de been moet houden. En zo is het gelukkig niet.

We hebben allemaal momenten dat je denkt: het lukt niet, het gaat traag, ik ben al zo lang bezig: waarom landt het nou nog steeds niet goed: dat soort dingen.

Waarschijnlijk herken je het wel.

En uiteraard heb ik dat ook. Ik heb dagen, soms wel weken, dat ik denk: het schiet niet op. Het lukt allemaal niet. Met gezond eten, op tijd slapen, met afspraken die je hebt staan: de flow is er niet.

En hoe langer je dan uit die flow lijkt te raken, des te moeilijker het dan ook lijkt te zijn om er in te komen! Herken je dat ook?

Nou is het goede nieuws dit 😉 

Ik weet uit ervaring, dat als ik in tune op mijn zielsmissie, op wat ik te doen heb in het leven, zakelijk én privé, dat ik dan veel en veel sneller de drive weer terug vindt om weer door te gaan. Dan denk én voel ik: “ja, en dit is toch echt wel wat ik het liefste doe!” Hier kom ik (soms letterlijk ’s nachts) mijn bed voor uit. Zo ook nu ik deze blog schrijf: ik had om 03:00 vannacht een intake gesprek staan in mijn agenda door iemand uit Amerika die graag met me wilde spreken over haar groei als mens en dat ze graag een onderneming wilde starten vanuit haar groei als mens van de afgelopen jaren.

Ik belde haar om 03:00 uur op. Het was daar 21:00 uur in de avond. Ze nam op en was eigenlijk net te druk met allerlei andere dingen (ze was net terug van de avond-kerk-dienst) dat ze niet rustig met me kon praten. Ik vroeg of ze een nieuw gesprek wilde aangaan en wilde her-plannen. Dat vond ze fijn.

Dus daar zat ik dan, om 03:03 😉 En ik had kunnen denken: waar doe ik dit nu voor? En ik dacht het niet! 

Ik heb nu de tijd om deze blog te schrijven en om 04:00 uur heb ik weer een call met iemand uit Amerika. Zo gaat dat 😉 En ik vind het dus niet erg, want ik wéét heel goed waarom ik doe wat ik doe en waar het goed voor is: mensen bewuster laten ondernemen zodat zij met hun talenten weer ándere mensen bewust mogen helpen in hun leven! Dat is toch gewoon een eer als je dat mag doen?

Dus: vind je missie! Het houdt je op de been (en meer dan dat 😉 )

Wil jij ook je zielsmissie vinden? Vraag dan een gratis persoonlijk gesprek aan.

Tot snel!?

Be well,

Erik

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...