BLOG

Wat ben je waard en wat vraag je hiervoor?

Erik Verhagen

Op dit moment vraag ik aan mensen die willen deelnemen aan mijn programma een bedrag van ruim € 2.000. En dat is veel geld. Dat besef ik me. En ik besef me ook welke waarde wij als team dan vervolgens bieden als mensen gaan deelnemen aan ons programma. Zo coachte ik afgelopen week een deelnemer met haar yoga praktijk. Die heeft ze al meer dan 15 jaar. En haar inkomen dat ze ermee verdient is in mijn ogen niet evenredig aan haar ervaring. Ze verdient in mijn ogen veel te weinig voor alles wat ze doet. Dus ik haar coachen want ze voelde dus ergens dat dit inderdaad zo was. Ik ging na wat ze allemaal deed in haar praktijk. Daar zaten ook vaak 1 op 1 gesprekken bij. “Ja, dat doe ik gewoon erbij” zei ze. “Okay, en vraag je daar ook geld voor?” vroeg ik. Nee. Dat niet. Want “dat doe ik gewoon”.

Goed. Dit zullen veel mensen herkennen gok ik 😉

Nu was ze ervan bewust dat er iets mocht veranderen en ik wees haar erop dat dat zo was. Ik gaf aan dat ze de waarde mocht gaan vragen voor wat ze deed. En ik coachte haar hierin en bekeek met haar wat ze deed en wat voor waarde dat was in mijn ogen. Een paar dagen later sprak ik haar weer. Ze gaf aan dat er een kennis was die haar gevraagd had om voor zijn bedrijf een yoga sessie te doen aan de andere kant van het land voor een soort bedrijfsuitje. En dat zij dan “de kilometervergoeding wel kon declareren”. Ik zei: ja, dat gaan we dus mooi niet meer doen he? Kijk eens wat je er allemaal voor doet: voorbereiden, afstemmen op de energie van de groep, je zaterdag voor het grootse deel inzetten, mensen geweldig mooie inzichten bieden, enz enz enz. En we bepaalden samen een prijs.

De dag erna kwam ze weer bij me met de mededeling dat er een klant die yoga bij haar volgt had gevraagd of ze een aantal keren een sessie met haar mocht doen. Ook nu weer ging ik kijken met mijn klant naar wat ze zou kunnen doen, hoe lang ze hiervoor nodig zou hebben, met welke verlangens en behoeften ze haar klant zou kunnen helpen en hoe ze dit zou kunnen aanpakken om de energie die ze erin stoppen gaat overeenkomt met de meerwaarde die ze er vervolgens mee gaat bereiken met haar klant. En we bepaalden hoe ze dit mooi in een 1 op 1 gesprek met haar klant zou kunnen aanvliegen, wat ze kon zeggen, wat de waarde was, enzovoorts.

Een dag later liet ze me weten dat ze € 695 mocht factureren voor het “bedrijfsuitje van haar kennis” en dat ze klant in haar praktijk met heel veem enthousiasme JA had gezegd tegen een mooi coachingstraject met mijn klant met een waarde van € 1.995…
Dan heb je dus in 1 week tijd de investering die je in jezelf hebt gedaan terug verdiend…

Zonder mijn ego te laten spreken zeg ik: ik weet wat ik waard ben. Ik weet heel goed wat ik en mijn prachtige team doen met de mensen die wij intensief begeleiden met hun praktijk. Of ze nou net starten of al 15 jaar een eigen onderneming hebben en hierin willen groeien. En dat leren wij onze deelnemers ook. En als je daar zelf voor open staat en JA zegt tegen jezelf (daar begint het bij), dan helpen wij jou ook dat klanten JA gaan zeggen tegen JOU!

Wil je daarin een eerste stap maken?

Plan dan hier een gratis groeigesprek in als je met iemand uit ons team wil praten over jouw eigen dromen, verlangens en behoeften zodat we ook jouw droom waar kunnen maken.

Be well,
Erik

UITGELICHTE EVENTS

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!