Wat ben je waard en wat vraag je hiervoor?

Erik Verhagen

Op dit moment vraag ik aan mensen die willen deelnemen aan mijn programma een bedrag van ruim € 2.000. En dat is veel geld. Dat besef ik me. En ik besef me ook welke waarde wij als team dan vervolgens bieden als mensen gaan deelnemen aan ons programma. Zo coachte ik afgelopen week een deelnemer met haar yoga praktijk. Die heeft ze al meer dan 15 jaar. En haar inkomen dat ze ermee verdient is in mijn ogen niet evenredig aan haar ervaring. Ze verdient in mijn ogen veel te weinig voor alles wat ze doet. Dus ik haar coachen want ze voelde dus ergens dat dit inderdaad zo was. Ik ging na wat ze allemaal deed in haar praktijk. Daar zaten ook vaak 1 op 1 gesprekken bij. “Ja, dat doe ik gewoon erbij” zei ze. “Okay, en vraag je daar ook geld voor?” vroeg ik. Nee. Dat niet. Want “dat doe ik gewoon”.

Goed. Dit zullen veel mensen herkennen gok ik 😉

Nu was ze ervan bewust dat er iets mocht veranderen en ik wees haar erop dat dat zo was. Ik gaf aan dat ze de waarde mocht gaan vragen voor wat ze deed. En ik coachte haar hierin en bekeek met haar wat ze deed en wat voor waarde dat was in mijn ogen. Een paar dagen later sprak ik haar weer. Ze gaf aan dat er een kennis was die haar gevraagd had om voor zijn bedrijf een yoga sessie te doen aan de andere kant van het land voor een soort bedrijfsuitje. En dat zij dan “de kilometervergoeding wel kon declareren”. Ik zei: ja, dat gaan we dus mooi niet meer doen he? Kijk eens wat je er allemaal voor doet: voorbereiden, afstemmen op de energie van de groep, je zaterdag voor het grootse deel inzetten, mensen geweldig mooie inzichten bieden, enz enz enz. En we bepaalden samen een prijs.

De dag erna kwam ze weer bij me met de mededeling dat er een klant die yoga bij haar volgt had gevraagd of ze een aantal keren een sessie met haar mocht doen. Ook nu weer ging ik kijken met mijn klant naar wat ze zou kunnen doen, hoe lang ze hiervoor nodig zou hebben, met welke verlangens en behoeften ze haar klant zou kunnen helpen en hoe ze dit zou kunnen aanpakken om de energie die ze erin stoppen gaat overeenkomt met de meerwaarde die ze er vervolgens mee gaat bereiken met haar klant. En we bepaalden hoe ze dit mooi in een 1 op 1 gesprek met haar klant zou kunnen aanvliegen, wat ze kon zeggen, wat de waarde was, enzovoorts.

Een dag later liet ze me weten dat ze € 695 mocht factureren voor het “bedrijfsuitje van haar kennis” en dat ze klant in haar praktijk met heel veem enthousiasme JA had gezegd tegen een mooi coachingstraject met mijn klant met een waarde van € 1.995…
Dan heb je dus in 1 week tijd de investering die je in jezelf hebt gedaan terug verdiend…

Zonder mijn ego te laten spreken zeg ik: ik weet wat ik waard ben. Ik weet heel goed wat ik en mijn prachtige team doen met de mensen die wij intensief begeleiden met hun praktijk. Of ze nou net starten of al 15 jaar een eigen onderneming hebben en hierin willen groeien. En dat leren wij onze deelnemers ook. En als je daar zelf voor open staat en JA zegt tegen jezelf (daar begint het bij), dan helpen wij jou ook dat klanten JA gaan zeggen tegen JOU!

Wil je daarin een eerste stap maken?

Plan dan hier een gratis groeigesprek in als je met iemand uit ons team wil praten over jouw eigen dromen, verlangens en behoeften zodat we ook jouw droom waar kunnen maken.

Be well,
Erik

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...