Waarom een stukadoor wel geld mag verdienen en jij niet

Momenteel wordt ons huis verbouwd. Boven op de badkamer zijn tegelzetters en stukadoors bezig. En elke dag ga ik even kijken hoe het gaat en hoe het vordert. Ik maak even een praatje en vraag hoe het gaat.

En het zijn echte vakmannen. Ik kijk echt, serieus, vol bewondering naar hun vakmanschap. Hoe ze een muur met gaten en hoeken helemaal netjes, strak kunnen maken en hoe ze scheve muren recht kunnen tegelen.

En ik weet wat ik ze betaal. En dat is niet weinig. En dat is meer dan prima. Want ik kan het niet (ook al zou ik het willen kunnen!) en zij kunnen het super goed én hebben er nog lol in ook (ook niet onbelangrijk). En dat is dus ook volkomen terecht als je echte vakmensen in huis hebt dat ze naar waarde worden betaald. Want het zijn echte huizendokters. Ze maken je huis weer beter.

Mijn klanten, coaches, trainers, healers, masseurs, enzovoorts, hebben heel vaak een hele grote drempel op “geld verdienen”. En ik snap dat ergens. Want ik heb zelf ook als healer, coach, teacher. En ik heb heel lang gedacht en gevoeld: tsja. Dat is “mijn pakketje”. En dat heb ik gekregen. Dus om daar nou geld voor te vragen.. zo makkelijk kan het niet zijn. Toch?

Nou.. WEL dus! Weer even de vergelijking met de stukadoor. De tegelzetter: die hebben vanuit hun geboorte 2 rechter handen als cadeau gekregen. Ze komen er op school achter dat “iets creëren” met die handen echt wel iets is waar ze blij van worden. Dus als ze dan mogen kiezen wat ze willen doen als werk: tjsa, das simpel! Dat dus! En, terecht dat ze daar hun baan, ondernemerschap etc in mogen vinden. En groeien. En betaald krijgen.

En zó simpel en direct zie ik het ook. Nu. Bij alles en iedereen. Dus ook bij mezelf. En mijn klanten. Want als je goed betaald krijgt om huizen beter te maken, dan mag je (zeker ook!) (meer dan) goed betaald worden als je mensen beter maakt.
Punt.

Dus: ook JIJ mag WEL GELD VERDIENEN! Hoeveel? Nou, laten we het voorzichtig inzetten: € 2.500 per maand.

Goed idee? Mooi. Ik zou zeggen: doen! Want net zoals er in de bouw een ongelofelijke vraag is naar mensen met rechter handen, zo is er in het “hulpverlenerscircuit” ook enorm veel behoefte aan mensen die in deze, laat ik het zo zeggen, bijzondere tijd óók enorm hard nodig zijn.
Wil jij eens kijken in hoeverre jij jouw voelsprieten mag inzetten als mensen-helper?

Maak dan een afspraak met de bewustwordingspraktijk-dokter 😉

Be well!

Erik

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!

Misschien vind je dit ook interessant?

Loslaten van controle

Loslaten van controle

Vandaag wil ik het hebben over het loslaten van controle en het omarmen van het onbekende. Want laten we eerlijk zijn, we zijn allemaal wel eens in de verleiding gekomen om controle te willen uitoefenen over anderen, systemen, bedrijven en organisaties. Natuurlijk is...

De Magie van  Jouw Zielsmissie Herinneren

De Magie van Jouw Zielsmissie Herinneren

Ik wil vandaag met je praten over iets dat diep van binnen resoneert - jouw zielsmissie. In het midden van de hectiek van het dagelijkse leven, kan het gemakkelijk zijn om dit te vergeten. Maar maak je geen zorgen, ik ben hier om je eraan te herinneren. Jouw...

Mijn reis van alcohol en verslaving naar gezondheid

Mijn reis van alcohol en verslaving naar gezondheid

Op jonge leeftijd vond ik troost in alcohol. Op mijn veertiende dronk ik mijn eerste biertje als een manier om mijn emoties te dempen. Ik had niet het gevoel dat ik een veilige plek had om mezelf te zijn. Alcohol werd mijn trouwe metgezel, een langdurige vriend die me...