Waarom een stukadoor wel geld mag verdienen en jij niet

Momenteel wordt ons huis verbouwd. Boven op de badkamer zijn tegelzetters en stukadoors bezig. En elke dag ga ik even kijken hoe het gaat en hoe het vordert. Ik maak even een praatje en vraag hoe het gaat.

En het zijn echte vakmannen. Ik kijk echt, serieus, vol bewondering naar hun vakmanschap. Hoe ze een muur met gaten en hoeken helemaal netjes, strak kunnen maken en hoe ze scheve muren recht kunnen tegelen.

En ik weet wat ik ze betaal. En dat is niet weinig. En dat is meer dan prima. Want ik kan het niet (ook al zou ik het willen kunnen!) en zij kunnen het super goed én hebben er nog lol in ook (ook niet onbelangrijk). En dat is dus ook volkomen terecht als je echte vakmensen in huis hebt dat ze naar waarde worden betaald. Want het zijn echte huizendokters. Ze maken je huis weer beter.

Mijn klanten, coaches, trainers, healers, masseurs, enzovoorts, hebben heel vaak een hele grote drempel op “geld verdienen”. En ik snap dat ergens. Want ik heb zelf ook als healer, coach, teacher. En ik heb heel lang gedacht en gevoeld: tsja. Dat is “mijn pakketje”. En dat heb ik gekregen. Dus om daar nou geld voor te vragen.. zo makkelijk kan het niet zijn. Toch?

Nou.. WEL dus! Weer even de vergelijking met de stukadoor. De tegelzetter: die hebben vanuit hun geboorte 2 rechter handen als cadeau gekregen. Ze komen er op school achter dat “iets creëren” met die handen echt wel iets is waar ze blij van worden. Dus als ze dan mogen kiezen wat ze willen doen als werk: tjsa, das simpel! Dat dus! En, terecht dat ze daar hun baan, ondernemerschap etc in mogen vinden. En groeien. En betaald krijgen.

En zó simpel en direct zie ik het ook. Nu. Bij alles en iedereen. Dus ook bij mezelf. En mijn klanten. Want als je goed betaald krijgt om huizen beter te maken, dan mag je (zeker ook!) (meer dan) goed betaald worden als je mensen beter maakt.
Punt.

Dus: ook JIJ mag WEL GELD VERDIENEN! Hoeveel? Nou, laten we het voorzichtig inzetten: € 2.500 per maand.

Goed idee? Mooi. Ik zou zeggen: doen! Want net zoals er in de bouw een ongelofelijke vraag is naar mensen met rechter handen, zo is er in het “hulpverlenerscircuit” ook enorm veel behoefte aan mensen die in deze, laat ik het zo zeggen, bijzondere tijd óók enorm hard nodig zijn.
Wil jij eens kijken in hoeverre jij jouw voelsprieten mag inzetten als mensen-helper?

Maak dan een afspraak met de bewustwordingspraktijk-dokter 😉

Be well!

Erik

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...