BLOG

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Erik Verhagen

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben. Ik ken het programma en heb de afleveringen allemaal gezien. Een heel mooi, emotioneel en vooral puur programma als het je het mij vraagt.

In een fragment zegt één van de jongeren (hersentumor; hij is inmiddels overleden) op de vraag: “waar gaat het eigenlijk om in het leven?”. Zijn antwoord? Lief zijn. Lief hebben. Je vriendin, vrienden, ouders EN: je naasten. Als we dat allemaal doen, dan wordt de wereld een mooiere plek.

Zo. Waar. Dank je wel Jeroen voor deze ware, wijze woorden.

Nu werd er ook gezegd: “niemand die op zijn sterfbed ligt heeft het over zijn baan!” En ik begrijp die opmerking helemaal! Het gáát niet op de Powerpoint presentatie, over die volgende stap op je carriereladder zodat je een grotere leasebak kunt krijgen. Het gáát er niet om wat je baas van je vindt en dat je je gedrag zou moeten aanpassen aan die ander: ga zo maar door.

En ik werd meteen blij naar mezelf: ik vind mijn “werk” zó belangrijk dat ik er wél 24/7 mee bezig ben! Ik neem mijn werk (dus, zoals ik het nu zie) wél mee op mijn sterfbed. Ik voel dat ik op mijn sterfbed dit zou willen nalaten:

  1. Liefde en licht voor mijn gezin: Yvonne, Lucas, Oscar, Julia met ontelbare bijzondere momenten
  2. Liefde en licht voor mijn familie en dierbare vrienden met talloze bijzondere momenten
  3. Mijn legacy: zoveel mogelijk mensen inspireren de herinnering op aarde te leven: liefde, licht, balans met moeder aarde en Spirit en dat ik hierin zoveel mogelijk mensen heb willen inspireren. Zo belangrijk is mijn werk, mijn MISSIE voor mij.

Daarover heb ik deze video gemaakt:

Ik zou het geweldig vinden als je je zou willen abonneren op mijn kanaal op YouTube: dan kan ik op basis van jullie vragen en behoeften mooie content maken en zoveel mogelijk mensen inspireren 😊

Be well
En: ik ga nog lang niet dood als het aan mij ligt 😉

Erik

UITGELICHTE EVENTS

There are no upcoming events at this time.

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!