Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Erik Verhagen

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben. Ik ken het programma en heb de afleveringen allemaal gezien. Een heel mooi, emotioneel en vooral puur programma als het je het mij vraagt.

In een fragment zegt één van de jongeren (hersentumor; hij is inmiddels overleden) op de vraag: “waar gaat het eigenlijk om in het leven?”. Zijn antwoord? Lief zijn. Lief hebben. Je vriendin, vrienden, ouders EN: je naasten. Als we dat allemaal doen, dan wordt de wereld een mooiere plek.

Zo. Waar. Dank je wel Jeroen voor deze ware, wijze woorden.

Nu werd er ook gezegd: “niemand die op zijn sterfbed ligt heeft het over zijn baan!” En ik begrijp die opmerking helemaal! Het gáát niet op de Powerpoint presentatie, over die volgende stap op je carriereladder zodat je een grotere leasebak kunt krijgen. Het gáát er niet om wat je baas van je vindt en dat je je gedrag zou moeten aanpassen aan die ander: ga zo maar door.

En ik werd meteen blij naar mezelf: ik vind mijn “werk” zó belangrijk dat ik er wél 24/7 mee bezig ben! Ik neem mijn werk (dus, zoals ik het nu zie) wél mee op mijn sterfbed. Ik voel dat ik op mijn sterfbed dit zou willen nalaten:

  1. Liefde en licht voor mijn gezin: Yvonne, Lucas, Oscar, Julia met ontelbare bijzondere momenten
  2. Liefde en licht voor mijn familie en dierbare vrienden met talloze bijzondere momenten
  3. Mijn legacy: zoveel mogelijk mensen inspireren de herinnering op aarde te leven: liefde, licht, balans met moeder aarde en Spirit en dat ik hierin zoveel mogelijk mensen heb willen inspireren. Zo belangrijk is mijn werk, mijn MISSIE voor mij.

Daarover heb ik deze video gemaakt:

YouTube video

Ik zou het geweldig vinden als je je zou willen abonneren op mijn kanaal op YouTube: dan kan ik op basis van jullie vragen en behoeften mooie content maken en zoveel mogelijk mensen inspireren 😊

Be well
En: ik ga nog lang niet dood als het aan mij ligt 😉

Erik

Erik Verhagen

Hi ik ben Erik! Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Wil je meer lezen over?

Volg mij op Youtube

Wil jij groeien in jouw bewustzijn? En een bewust leven leiden in vrijheid en verbinding met jezelf en anderen?

Bekijk mijn video’s

Hét Boek Erik Verhagen
Bestel Hét Boek voor Bewuste Mensen die leven in de 5e Dimensie →

Wil jij ook jouw droompraktijk realiseren?
Plan nu een persoonlijk, vrijblijvend groeigesprek in.