VRAAG DE PRIJS DIE JE VERDIENT

Vraag de prijs die je verdient

Okay. Dit is altijd een lastig onderwerp. Geld. Geld, geld en nog eens geld. Het is er. We kunnen er niet om heen. Zonder geld is een leuk leven leiden lastig. We kunnen van alles vinden van geld: wat het in mensen naar boven haalt, hoe het ons leven domineert, hoe oneerlijk het is verdeeld over de wereld, dat een wereld zonder geld er totáál anders uit zou zien, ga zo maar door. Het is en blijft een feit dat het er is en dat we er mee dienen te dealen. Dit is de negatieve kant van geld.

En dan de positieve kant. Die is er uiteraard ook! Geld zorgt er voor dat wij ons kunnen ontwikkelen, dat we eten en drinken kunnen kopen, dat we kunnen genieten van dingen, dat we op vakantie kunnen, een mooi cadeau kunnen geven aan iemand die ons dierbaar is, dat we, als we er genoeg van hebben, kunnen geven aan een goed doel, aan het planten van bomen, het laten onderzoeken naar oplossingen voor enge ziektes: kortom: geld is (ook) goed en fijn!

En nu de vertaling naar jouw praktijk. Het aller grootse deel van mijn klanten zijn vrouwen die een, wat ik noem, bewustwordingspraktijk hebben. Ondernemers die willen groeien, willen manifesteren. Super mooi! Heel veel van deze klanten hebben hun gevoelskant, hun emo-kant en hun spirituele kant héél goed en héél ver ontwikkeld. Daardoor verliezen ze soms hun hoofd en overzien ze als ondernemer niet welke strategische slimme stappen ze kunnen zetten en wat dat, onder andere, betekent voor hun financiën.Heel veel intuïtieve ondernemers komen dan ook niet verder omdat ze geen duidelijk plan hebben. En dus ook geen financieel plan!

Daar begint het al bij: wees eens eerlijk naar jezelf: heb jij een financiële doelstelling bepaald voor jouw praktijk dit jaar? Heb je een ideaalplaatje van hoeveel geld jij zou willen hebben om het leven te kunnen leiden wat je wilt leiden? Daar is helemaal niets vreemds, geks of stoms aan! Dus: begin in dit geval daar dan eens mee. Bepaal voor jezelf: hoeveel wil ik verdienen in een jaar, hoeveel tijd heb ik hier voor en hoeveel klanten mag ik daar dan voor gaan behandelen/ coachen/ trainen enz. Dat is de eerste stap.

De tweede stap is (dat als je weet hoeveel je wilt verdienen en hoeveel klanten je daarvoor zou mogen helpen) dat je weet wat de prijs dan zou moeten zijn van jouw behandeling/ aanbod/ dienst. En die prijs die heb je als het goed is. Je weet wat een behandeling, les, sessie kost bij jou.

En nou komt het: Veel van mijn klanten vragen voor hun behandeling grofweg tussen de 40 en 60 euro per uur. Of circa 70 euro voor 1,5 uur. En die behandeling van 1,5 uur is dan zonder de “introductie”, voorbereiding enz enz. Als je dit soort tarieven gaat terugtellen naar “prijs per uur” dan kom je heel vaak uit bij een bedrag van, schrik niet, 35 a 40 euro per uur!!

Weet je wat een gemiddelde ZZP’er vraagt per uur? Veel meer dan 40 per uur dat kan ik je wel vertellen! Weet je wat een consultant vraagt per uur? Ergens tussen de 70 en 90 euro per uur! En weet je wat een consultant over het algemeen aan meerwaarde biedt? Laat ik het zo zeggen: nooit zoveel als jij op spiritueel niveau biedt aan jouw klant en aan de wereld!!

geld

Snap je wat ik wil zeggen? We zitten in een tijd waarin aan spiritualiteit, in contact komen met jezelf, op zoek gaan naar je ware ziel, ontspanning, emotie, healing, ga zo maar door enorm veel behoefte is! Daar mag jij dus je prijs voor vragen! It’s time for a change!

En dat wil ik samen met jou doen! Ik weet het: veel gedachtes en gevoelens gaan over jouw onzekerheid: “mag ik er wel zijn”, “heeft de wereld behoefte aan mijn gaves en talent” JA! Let’s change it together.

Zo, dat is er uit!

Hartelijke groet,
Erik

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...