Wat het vinden van mijn zielsmissie mij heeft gebracht

Zielsmissie. Zielsmissie. Zielenpad. Zielenkoers. Souls mission. Je missie.

Ik heb het heel vaak over. Zo ook laatst toen ik deelde waarom het nu zou belangrijk is om een zielsmissie te hebben. Maar nu hoor ik je misschien vragen: okay, als je het er zoveel over hebt, wat heeft het jou dan gebracht, Erik?

ALLES!

Alles? Da’s we heel veel. Klopt. Laat ik met je delen wat het vinden van mijn zielsmissie me gebracht heeft.

Ik kwam voor het eerst, echt bewust, in contact met het vinden van mijn zielsmissie toen in een presentatie zat te kijken van Stephen Covey. Onder andere auteur van de 7 Habits for highly effective people en the 8th habit. Toen ik hem hoorde vertellen over de verandering van tijdperken, leiderschap en hoe je als compleet mens kunt werken en leven was ik verkocht. Ik herkende alles wat hij zei. Toen voelde ik, JA DIT IS WAT IK WIL DOEN. Ik wil mensen inspireren om, net als ik toen, er achter te komen waarom mensen doen wat ze doen en hoe ze dit kunnen inzetten IN HUN WERKENDE BESTAAN. De werkende mens en het samenbrengen van het hoofdelijke stuk en het stuk van het hart is altijd mijn rode draad geweest.

Dus ik begon met coachen. Trainingen geven. En ik wist echt nog “bijna niets” en het was reuze spannend om het te gaan doen en, ja, ik ben 100.000 keer op mijn plaat gegaan. En toch: ik vond het heerlijk. Ik besloot dus ook om mijn baan stop te zetten. Ik kondigde aan dat ik er mee stopte. Dus het vinden van mijn zielsmissie heeft me doen besluiten om te stoppen met een “werkende baan” of hoe je dat ook noemt.

Het heeft me ook geleerd dat ik, als ik zelf andere mensen wil helpen, zélf ook goed voor mezelf mag zorgen. Dat ik ondersteund mag worden. Dat ik gecoacht mag worden op dingen die ik nog niet weet, snap, voel, zie.

Voor mij is investeren in mezelf EVIDENT.

Als ik een poosje niets in mezelf investeer, merk ik dat ik chagrijnig word omdat ik niet groei als mens. Als ik nu kijk in Nederland en België wat voor angsten en pijnen en frustraties mensen hebben, simpelweg omdat ze niet goed en vaak genoeg naar zichzelf hebben gekeken, dan denk ik: wow, ben ik blij dat ik mijn zielsmissie heb gevonden en dat ik (daardoor) ook constant vanuit zelfliefde investeer in mezelf!

Het vinden van mijn zielsmissie heeft me niet alleen zakelijk koers gebracht. Uiteraard. Want ik ben mij en ik ben mijn zaak. Als ik vanuit reflectie kijk naar hoe ik als mens, als man, als vader, ben gegroeid (dankzij het volgen van mijn zielspad!) dan kan ik echt wel zeggen (en gelukkig bevestigt mijn directe omgeving dat heel vaak ook 😉) naar een man die meer in balans is, rustiger, steviger, positiever enz, dan kan ik met recht zeggen: wow.

Kortom, de vele voordelen die ik ben gaan ervaren door het vinden van mijn zielsmissie zijn:

  • meer richting in mijn leven
  • veel minder keuzestress
  • veel meer “voeding” en houvast
  • een betere gezondheid
  • meer energie
  • een leukere man geworden
  • en betere ondernemer geworden…

Dus als ik zeg “alles”. Dan kan ik wel zeggen dat ik er niet ver naast zit 😉 En ik GUN IEDEREEN het vinden en leven van haar of zijn zielsmissie!

Wil jij ook je zielsmissie ontdekken?

Deze week staat volledig in het teken van het vinden van je zielsmissie. Daarvoor zet ik graag mijn e-mail training “Vind je Zielsmissie” in de schijnwerper. Omdat het een hele mooie én laagdrempelige manier is om er zelf achter te kunnen komen. En in deze Valentijnsweek doe ik daar dan weer een extra schepje boven op met een extra korting.

Wil je meer weten over deze e-mailtraining waarin we jouw zielsmissie samen gaan formulieren? Schrijf je hieronder in zodat we je binnenkort een geweldige aanbieding kunnen toesturen die je NIET wilt missen.

Heb het goed!
Erik

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...