BLOG

VERANTWOORDELIJKHEID

Een belangrijk basisinzicht van de 5e dimensie is verantwoordelijkheid. In de 5e dimensie ben je 100% verantwoordelijk voor je eigen leven.

Als mens heb je, ongeacht de situatie, emotie of gebeurtenis altijd de ruimte om te kiezen. Zie je de pijl tussen de stimulus (de gebeurtenis) en de respons (jouw reactie)? De pijl staat voor de ruimte om een keuze te maken.

VERANTWOORDELIJKHEID 1
Maar, nemen wij altijd onze verantwoordelijkheid? Geven wij altijd aan onszelf toe dat wat wij deden of hoe wij reageerden op een situatie daadwerkelijk onze verantwoordelijkheid was? Of dichten we onze acties en reacties soms ook toe aan onze omgeving of onze omstandigheden?

Soms hebben we bijvoorbeeld al een antwoord gegeven voor we er erg in hebben. Ken je dat gevoel dat je een gesprek verlaat en denkt “oh, dat had ik willen zeggen!”
Toch komt zo’n antwoord vaak voort vanuit de emotie in het moment.
We zijn allemaal mensen. Hebben we hierin dan wel een keuze?
Ja zeker!
Is het moeilijk om in zo’n moment een stap terug te doen en na te denken over ons antwoord? Absoluut!
Dat voelt waarschijnlijk hartstikke onnatuurlijk. Maar toch is dit heel belangrijk als wij écht de verantwoordelijkheid voor ons leven willen gaan nemen en de transitie willen maken naar de 5e dimensie.

En hoe zit het met de verantwoordelijkheid voor hoe wij ons leven invullen? Zijn wij daar ook 100% zelf verantwoordelijk voor? Je weet het antwoord denk ik al.
Natuurlijk gebeuren er onverwachtse dingen in ons leven en natuurlijk zijn we niet verantwoordelijk voor dingen die ons overkomen. Maar we zijn wél verantwoordelijk voor hoe wij hier vervolgens mee omgaan.

Neem jij al verantwoordelijkheid voor jouw leven? Doe jij al écht wat jij voelt dat je te doen hebt in jouw leven?

UITGELICHTE EVENTS

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!