VERANTWOORDELIJKHEID

Een belangrijk basisinzicht van de 5e dimensie is verantwoordelijkheid. In de 5e dimensie ben je 100% verantwoordelijk voor je eigen leven.

Als mens heb je, ongeacht de situatie, emotie of gebeurtenis altijd de ruimte om te kiezen. Zie je de pijl tussen de stimulus (de gebeurtenis) en de respons (jouw reactie)? De pijl staat voor de ruimte om een keuze te maken.

VERANTWOORDELIJKHEID 1
Maar, nemen wij altijd onze verantwoordelijkheid? Geven wij altijd aan onszelf toe dat wat wij deden of hoe wij reageerden op een situatie daadwerkelijk onze verantwoordelijkheid was? Of dichten we onze acties en reacties soms ook toe aan onze omgeving of onze omstandigheden?

Soms hebben we bijvoorbeeld al een antwoord gegeven voor we er erg in hebben. Ken je dat gevoel dat je een gesprek verlaat en denkt “oh, dat had ik willen zeggen!”
Toch komt zo’n antwoord vaak voort vanuit de emotie in het moment.
We zijn allemaal mensen. Hebben we hierin dan wel een keuze?
Ja zeker!
Is het moeilijk om in zo’n moment een stap terug te doen en na te denken over ons antwoord? Absoluut!
Dat voelt waarschijnlijk hartstikke onnatuurlijk. Maar toch is dit heel belangrijk als wij écht de verantwoordelijkheid voor ons leven willen gaan nemen en de transitie willen maken naar de 5e dimensie.

En hoe zit het met de verantwoordelijkheid voor hoe wij ons leven invullen? Zijn wij daar ook 100% zelf verantwoordelijk voor? Je weet het antwoord denk ik al.
Natuurlijk gebeuren er onverwachtse dingen in ons leven en natuurlijk zijn we niet verantwoordelijk voor dingen die ons overkomen. Maar we zijn wél verantwoordelijk voor hoe wij hier vervolgens mee omgaan.

Neem jij al verantwoordelijkheid voor jouw leven? Doe jij al écht wat jij voelt dat je te doen hebt in jouw leven?

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...