VERANTWOORDELIJKHEID

Een belangrijk basisinzicht van de 5e dimensie is verantwoordelijkheid. In de 5e dimensie ben je 100% verantwoordelijk voor je eigen leven.

Als mens heb je, ongeacht de situatie, emotie of gebeurtenis altijd de ruimte om te kiezen. Zie je de pijl tussen de stimulus (de gebeurtenis) en de respons (jouw reactie)? De pijl staat voor de ruimte om een keuze te maken.

VERANTWOORDELIJKHEID 1
Maar, nemen wij altijd onze verantwoordelijkheid? Geven wij altijd aan onszelf toe dat wat wij deden of hoe wij reageerden op een situatie daadwerkelijk onze verantwoordelijkheid was? Of dichten we onze acties en reacties soms ook toe aan onze omgeving of onze omstandigheden?

Soms hebben we bijvoorbeeld al een antwoord gegeven voor we er erg in hebben. Ken je dat gevoel dat je een gesprek verlaat en denkt “oh, dat had ik willen zeggen!”
Toch komt zo’n antwoord vaak voort vanuit de emotie in het moment.
We zijn allemaal mensen. Hebben we hierin dan wel een keuze?
Ja zeker!
Is het moeilijk om in zo’n moment een stap terug te doen en na te denken over ons antwoord? Absoluut!
Dat voelt waarschijnlijk hartstikke onnatuurlijk. Maar toch is dit heel belangrijk als wij écht de verantwoordelijkheid voor ons leven willen gaan nemen en de transitie willen maken naar de 5e dimensie.

En hoe zit het met de verantwoordelijkheid voor hoe wij ons leven invullen? Zijn wij daar ook 100% zelf verantwoordelijk voor? Je weet het antwoord denk ik al.
Natuurlijk gebeuren er onverwachtse dingen in ons leven en natuurlijk zijn we niet verantwoordelijk voor dingen die ons overkomen. Maar we zijn wél verantwoordelijk voor hoe wij hier vervolgens mee omgaan.

Neem jij al verantwoordelijkheid voor jouw leven? Doe jij al écht wat jij voelt dat je te doen hebt in jouw leven?

Erik Verhagen

Hi ik ben Erik! Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Wil je meer lezen over?

Volg mij op Youtube

Wil jij groeien in jouw bewustzijn? En een bewust leven leiden in vrijheid en verbinding met jezelf en anderen?

Bekijk mijn video’s

Hét Boek Erik Verhagen
Bestel Hét Boek voor Bewuste Mensen die leven in de 5e Dimensie →

Wil jij ook jouw droompraktijk realiseren?
Plan nu een persoonlijk, vrijblijvend groeigesprek in.