VERANTWOORDELIJKHEID

Een belangrijk basisinzicht van de 5e dimensie is verantwoordelijkheid. In de 5e dimensie ben je 100% verantwoordelijk voor je eigen leven.

Als mens heb je, ongeacht de situatie, emotie of gebeurtenis altijd de ruimte om te kiezen. Zie je de pijl tussen de stimulus (de gebeurtenis) en de respons (jouw reactie)? De pijl staat voor de ruimte om een keuze te maken.

VERANTWOORDELIJKHEID 1
Maar, nemen wij altijd onze verantwoordelijkheid? Geven wij altijd aan onszelf toe dat wat wij deden of hoe wij reageerden op een situatie daadwerkelijk onze verantwoordelijkheid was? Of dichten we onze acties en reacties soms ook toe aan onze omgeving of onze omstandigheden?

Soms hebben we bijvoorbeeld al een antwoord gegeven voor we er erg in hebben. Ken je dat gevoel dat je een gesprek verlaat en denkt “oh, dat had ik willen zeggen!”
Toch komt zo’n antwoord vaak voort vanuit de emotie in het moment.
We zijn allemaal mensen. Hebben we hierin dan wel een keuze?
Ja zeker!
Is het moeilijk om in zo’n moment een stap terug te doen en na te denken over ons antwoord? Absoluut!
Dat voelt waarschijnlijk hartstikke onnatuurlijk. Maar toch is dit heel belangrijk als wij écht de verantwoordelijkheid voor ons leven willen gaan nemen en de transitie willen maken naar de 5e dimensie.

En hoe zit het met de verantwoordelijkheid voor hoe wij ons leven invullen? Zijn wij daar ook 100% zelf verantwoordelijk voor? Je weet het antwoord denk ik al.
Natuurlijk gebeuren er onverwachtse dingen in ons leven en natuurlijk zijn we niet verantwoordelijk voor dingen die ons overkomen. Maar we zijn wél verantwoordelijk voor hoe wij hier vervolgens mee omgaan.

Neem jij al verantwoordelijkheid voor jouw leven? Doe jij al écht wat jij voelt dat je te doen hebt in jouw leven?

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!

Misschien vind je dit ook interessant?

Loslaten van controle

Loslaten van controle

Vandaag wil ik het hebben over het loslaten van controle en het omarmen van het onbekende. Want laten we eerlijk zijn, we zijn allemaal wel eens in de verleiding gekomen om controle te willen uitoefenen over anderen, systemen, bedrijven en organisaties. Natuurlijk is...

De Magie van  Jouw Zielsmissie Herinneren

De Magie van Jouw Zielsmissie Herinneren

Ik wil vandaag met je praten over iets dat diep van binnen resoneert - jouw zielsmissie. In het midden van de hectiek van het dagelijkse leven, kan het gemakkelijk zijn om dit te vergeten. Maar maak je geen zorgen, ik ben hier om je eraan te herinneren. Jouw...

Mijn reis van alcohol en verslaving naar gezondheid

Mijn reis van alcohol en verslaving naar gezondheid

Op jonge leeftijd vond ik troost in alcohol. Op mijn veertiende dronk ik mijn eerste biertje als een manier om mijn emoties te dempen. Ik had niet het gevoel dat ik een veilige plek had om mezelf te zijn. Alcohol werd mijn trouwe metgezel, een langdurige vriend die me...