VANUIT ZELFKENNIS NAAR COLLECTIEVE GROEI

Vaak groeien we op met het idee dat je altijd klaar hoort te staan voor anderen. Nee zeggen is een luxe die we onszelf niet vaak permitteren. Want wat zou de ander immers wel niet van ons denken als we zeggen dat we er eigenlijk gewoon niet zo’n zin in hebben om weer een zondagmiddag op een “kringetjes-verjaardag” door te brengen? Dus gaan we. Vanuit een gevoel van verplichting. Om de ander tevreden te houden.

Van nature zijn mensen zich instinctief bewust van het belang van de gemeenschap. Voor elkaar zorgen, er voor elkaar zijn.

Toch zijn we in deze tegenwoordige tijd, met alle technologische ontwikkelingen, verder van elkaar verwijderd dan ooit.

Het lijkt vaak of dingen ons overkomen. We kunnen toch immers niets veranderen aan het nieuws, bijvoorbeeld? Het lijkt ons soms te overspoelen en dit kan voor een gevoel van machteloosheid zorgen.

In mijn eerste boek: Het boek voor ambitieuze mensen die leven in De Nieuwe Tijd, schreef ik:

“Wat wordt het belangrijkste onderwerp in De Nieuwe Tijd? Wat is de enige houvast in een crisistijd waarin niets meer klopt? In een tijd waarin alles nep lijkt of blijkt te zijn, waarin 66% van de getrouwde paren (écht-)scheiden zelfs na 22 jaar? Wat is essentieel in deze tijden van economische recessie en klimaatverandering? Wat is het belangrijkste dat je hebt? Precies: dat ben jijzelf!

Wij zijn verantwoordelijk voor onszelf en de keuzes die wij maken.

Kunnen wij optimaal bijdragen aan onze gemeenschap en ons gemeenschappelijk gedachtengoed als we niet eerst onze eigen gedachten en acties onder de loep nemen?

Nee.

Hier begint het mee. Het begint bij jezelf. Bij goed voor jezelf zorgen. Jouw gedachten en acties onder de loep nemen. Nee zeggen. En JA zeggen tegen de dingen die wél goed voor jou zijn.

Het is onze verantwoorlijkheid om optimaal voor onszelf te zorgen, zodat we optimaal kunnen bijdragen aan het collectieve gedachtengoed en de transitie naar 5D. Het gaat om het grote goed, het grotere geheel. Het gaat erom wat jij kan betekenen voor de ander en hoe jij jouw opdracht, jouw zielsmissie, kan uitvoeren om anderen te ondersteunen.

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...