VANUIT ZELFKENNIS NAAR COLLECTIEVE GROEI

Vaak groeien we op met het idee dat je altijd klaar hoort te staan voor anderen. Nee zeggen is een luxe die we onszelf niet vaak permitteren. Want wat zou de ander immers wel niet van ons denken als we zeggen dat we er eigenlijk gewoon niet zo’n zin in hebben om weer een zondagmiddag op een “kringetjes-verjaardag” door te brengen? Dus gaan we. Vanuit een gevoel van verplichting. Om de ander tevreden te houden.

Van nature zijn mensen zich instinctief bewust van het belang van de gemeenschap. Voor elkaar zorgen, er voor elkaar zijn.

Toch zijn we in deze tegenwoordige tijd, met alle technologische ontwikkelingen, verder van elkaar verwijderd dan ooit.

Het lijkt vaak of dingen ons overkomen. We kunnen toch immers niets veranderen aan het nieuws, bijvoorbeeld? Het lijkt ons soms te overspoelen en dit kan voor een gevoel van machteloosheid zorgen.

In mijn eerste boek: Het boek voor ambitieuze mensen die leven in De Nieuwe Tijd, schreef ik:

“Wat wordt het belangrijkste onderwerp in De Nieuwe Tijd? Wat is de enige houvast in een crisistijd waarin niets meer klopt? In een tijd waarin alles nep lijkt of blijkt te zijn, waarin 66% van de getrouwde paren (écht-)scheiden zelfs na 22 jaar? Wat is essentieel in deze tijden van economische recessie en klimaatverandering? Wat is het belangrijkste dat je hebt? Precies: dat ben jijzelf!

Wij zijn verantwoordelijk voor onszelf en de keuzes die wij maken.

Kunnen wij optimaal bijdragen aan onze gemeenschap en ons gemeenschappelijk gedachtengoed als we niet eerst onze eigen gedachten en acties onder de loep nemen?

Nee.

Hier begint het mee. Het begint bij jezelf. Bij goed voor jezelf zorgen. Jouw gedachten en acties onder de loep nemen. Nee zeggen. En JA zeggen tegen de dingen die wél goed voor jou zijn.

Het is onze verantwoorlijkheid om optimaal voor onszelf te zorgen, zodat we optimaal kunnen bijdragen aan het collectieve gedachtengoed en de transitie naar 5D. Het gaat om het grote goed, het grotere geheel. Het gaat erom wat jij kan betekenen voor de ander en hoe jij jouw opdracht, jouw zielsmissie, kan uitvoeren om anderen te ondersteunen.

Erik Verhagen

Hi ik ben Erik! Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Wil je meer lezen over?

Volg mij op Youtube

Wil jij groeien in jouw bewustzijn? En een bewust leven leiden in vrijheid en verbinding met jezelf en anderen?

Bekijk mijn video’s

Hét Boek Erik Verhagen
Bestel Hét Boek voor Bewuste Mensen die leven in de 5e Dimensie →

Wil jij ook jouw droompraktijk realiseren?
Plan nu een persoonlijk, vrijblijvend groeigesprek in.