BLOG

VANUIT ZELFKENNIS NAAR COLLECTIEVE GROEI

Vaak groeien we op met het idee dat je altijd klaar hoort te staan voor anderen. Nee zeggen is een luxe die we onszelf niet vaak permitteren. Want wat zou de ander immers wel niet van ons denken als we zeggen dat we er eigenlijk gewoon niet zo’n zin in hebben om weer een zondagmiddag op een “kringetjes-verjaardag” door te brengen? Dus gaan we. Vanuit een gevoel van verplichting. Om de ander tevreden te houden.

Van nature zijn mensen zich instinctief bewust van het belang van de gemeenschap. Voor elkaar zorgen, er voor elkaar zijn.

Toch zijn we in deze tegenwoordige tijd, met alle technologische ontwikkelingen, verder van elkaar verwijderd dan ooit.

Het lijkt vaak of dingen ons overkomen. We kunnen toch immers niets veranderen aan het nieuws, bijvoorbeeld? Het lijkt ons soms te overspoelen en dit kan voor een gevoel van machteloosheid zorgen.

In mijn eerste boek: Het boek voor ambitieuze mensen die leven in De Nieuwe Tijd, schreef ik:

“Wat wordt het belangrijkste onderwerp in De Nieuwe Tijd? Wat is de enige houvast in een crisistijd waarin niets meer klopt? In een tijd waarin alles nep lijkt of blijkt te zijn, waarin 66% van de getrouwde paren (écht-)scheiden zelfs na 22 jaar? Wat is essentieel in deze tijden van economische recessie en klimaatverandering? Wat is het belangrijkste dat je hebt? Precies: dat ben jijzelf!

Wij zijn verantwoordelijk voor onszelf en de keuzes die wij maken.

Kunnen wij optimaal bijdragen aan onze gemeenschap en ons gemeenschappelijk gedachtengoed als we niet eerst onze eigen gedachten en acties onder de loep nemen?

Nee.

Hier begint het mee. Het begint bij jezelf. Bij goed voor jezelf zorgen. Jouw gedachten en acties onder de loep nemen. Nee zeggen. En JA zeggen tegen de dingen die wél goed voor jou zijn.

Het is onze verantwoorlijkheid om optimaal voor onszelf te zorgen, zodat we optimaal kunnen bijdragen aan het collectieve gedachtengoed en de transitie naar 5D. Het gaat om het grote goed, het grotere geheel. Het gaat erom wat jij kan betekenen voor de ander en hoe jij jouw opdracht, jouw zielsmissie, kan uitvoeren om anderen te ondersteunen.

UITGELICHTE EVENTS

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!