Van zielsmissie naar bloeiende praktijk

In mijn blogs over “Wat zijn jouw energiewoorden?” en “Van jouw energiewoorden naar jouw missie” heb ik je verteld hoe je energiewoorden kunt gebruiken om jouw eigen persoonlijke zielsmissie op te stellen.

Jouw zielsmissie bevat, al dan niet concreet, ook doelen. Dat worden uiteindelijk jouw stappen om dichter bij jouw zielsmissie uit te komen en om jouw zielsmissie ook écht te gaan leven. Op naar die bloeiende bewustwordingspraktijk!

Richt als bewuste ondernemer jouw zielsmissie in

Het leven van ieder mens bestaat uit vier onderdelen: leven, liefhebben, leren en iets nalaten.

Of in het Engels: to live, to love, to learn en to leave a legacy.

Deze vier onderdelen gaan we gebruiken om jouw missie verder in te richten.

Schrijf per pijler (leven, liefhebben, leren en iets nalaten) een drie- of viertal doelen op die je concreet maakt voor jezelf. Het mogen er meer zijn of minder: jij bepaalt. Je voelt of weet zelf wanneer het goed is. 

Bepaal jouw doelen – ga manifesteren met jouw praktijk!

Als het goed is, zijn de doelstellingen die je opschrijft:

  • SMART (Specifiek Meetbaar Acceptabel Realistisch en Tijdgebonden), hoe smarter hoe beter.
  • uitdagend (op onderdelen wat meer uitdagend dan op andere onderdelen).
  • soms een beetje “pijnlijk” omdat ze nieuw zijn en omdat ze buiten je comfortzone liggen.
  • dingen die je (diep van binnen) wilt doen en bereiken.

Op deze manier kun je je persoonlijke missie en doelstellingen gaan inrichten. Uit jouw zielsmissie haal je woorden die jou energie geven, die bij je passen. Als jouw woorden bijvoorbeeld vernieuwen, ambitie, inspireren, vitaliteit zijn, dan maak je vervolgens van deze woorden doelstellingen.

Ben je enthousiast geworden maar kun je wel wat hulp gebruiken bij het bepalen en inrichten van jouw zielsmissie? Plan dan een intakegesprek met mij in. Ik help je graag verder op weg!

 

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...