Van Wantrouwen naar Vertrouwen

Niet vaak meng ik mezelf in “het politieke debat”. Als ik een webinar geef en begin over “Trump”, “Biden” of, wat dichterbij, onze regering en wat zij aan beslissingen nemen “sinds Corona”, dan krijg ik van allerlei kanten reacties die ook weer alle kanten op gaan.

Niet dat ik me vervolgens niet meer durf uit te spreken, dat is het gelukkig niet, maar het dient dan vooral op dat moment niet waar mijn webinar en/of échte boodschap om gaat. Dus vaak meng ik me dan niet op dat level.

Want zoals Einstein al, terecht, zei:

We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt

“Albert Einstein”

VEn de laatste paar maanden voel ik dat ik me wél wat meer mag gaan uitspreken. Om het “huidige systeem” te kunnen veranderen. Zodat we weer verder kunnen op ons pad zonder angst. Zonder controle. Zonder angst te zaaien. Want wat wij nodig hebben zijn mensen die laten zien hoe liefde werkt. Hoe krachtig vertrouwen werkt. Hoe beperking mag worden omgezet in vrijheid. En daarmee bedoel ik: échte vrijheid. Op naar een tijdperk waarin we onze zielsverlangens mogen uiten. Waarin er liefde en vertrouwen is. Waarin we vanuit hele simpele kernwaarden zoals respect, gelijkwaardigheid en overvloed mogen leven in verbinding met onze aarde en onze schepper, ons universum.

Om mijn bijdrage daarin te laten zien, heb ik besloten om, op hele kleine schaal, heel simpel, heel intiem, te delen met je hoe je dit in je eigen leven, en al dan niet met je eigen praktijk, in jouw eigen leven voort kunt gaan. Want dát is in mijn optiek dé manier om écht de wereld te veranderen. Niet groots. Niet vanuit ego. Nee, juist klein. Mens voor mens, één voor één, voorbeeld voor voorbeeld.

Lees je mee? Here we go…

Had ik maar mijn gevoel gevolgd…

 Vorig jaar had ik met mijn bedrijf een contract gesloten met een partij die mensen had die voor mij de intake gesprekken goed konden voeren als ondersteuning op de gesprekken die ik al jaar in jaar uit zelf doe. Ik weet hoe bijzonder de gesprekken zijn die ik mag voeren dus ik weet hoe bijzonder het is om iemand te hebben die dit ook kan. En een mooi gesprek voeren alleen, dat kunnen er meerdere. Alleen het maken van én een connectie en dan ook écht kunnen aanvoelen of wij dan vervolgens iemand écht kunnen helpen zonder dat je denkt in “sales” en “winst”: da’s nog lastig.

En nu hadden wij bij een bedrijf ein-de-lijk iemand gevonden die dit allebei kon!

Wauw! Mooi! Dus wij een contract tekenen. En ik ben helemaal niet van de contracten. Ik werk op basis van vertrouwen, gelijkwaardigheid en LOL.

Als dat er is, komt het altijd goed.

Maar de partij in kwestie wilde een contract. Want dan konden ze personeel, planning enz. daar goed op laten inspelen. Nou ja, goed, prima. Dacht ik. En als ik mijn gevoel had gevolgd.… Dan… 😉 (zo zie je dat we allemaal blijven leren)

Nu merkte degene die voor mij de gesprekken voerde namens ons bedrijf, dat er veel controle was vanuit het bedrijf waarvoor ze werkte: Ze mocht niet thuis werken. Ze mocht niet met een ander nummer dan het werknummer met mij bellen. Er van alles wat vooral niet mocht. De eigenaresse zei in een afspraak vaak “ja, natuurlijk kunnen we en gaan we dat doen” en een dag later was het ineens niet meer mogelijk. Ze vertelde me dat er “alleen maar toppers” werkte voor haar bedrijf en via via hoorde ik dat er mensen wegliepen en iets anders gingen zoeken. Ik kan zo wel even doorgaan. 

Mijn gevoel en hoofd zei: stoppen en ik zegde het contract op.

Leren loslaten…

Ik kan heel lang blijven volhouden dat, omdat het zo moeilijk is gebleken om een geschikte kandidaat te vinden, ik “verplicht” ben om door te gaan met het contract. Ik kan heel lang vanuit angst en oude stukken die me raakten blijven vasthouden aan de kwaliteiten van iemand die bij mij past. En als iets of iemand mij probeert te manipuleren, wil controleren, uit is op eigen belang en eigen gewin: meteen stoppen. Loslaten met een vlijmscherp mes en zuivere, heldere maatregelen nemen.

En dat deed ik.

En ik bleef zelf erop vertrouwen dat er vast weer een andere manier zou komen of een ander persoon, of een andere constructie. Omdat ik geloof dat als je doet wat je te doen hebt en het is puur, zuiver en vanuit je hoogste optie, dan wordt je altijd gesteund.

Een paar dagen geleden appte de dame die werkte voor het bedrijf dat ze weg was bij deze organisatie. Ze wilde en kon en mocht voor mij werken. En dan vanuit haar eigen onderneming.

And so it is…

Het nieuwe normaal

Ik geloof in leven en ondernemen in het “nieuwe”. Los van het oude, niet meer  dienende systeem werken en leven! Veel makkelijker, sneller, fijner en vanuit  liefde, vertrouwen!

Ik weet inmiddels dat als ik op “de nieuwe manier” leef, volgens het “nieuwste normaal” zoals ik laatst een dierbare hoorde zeggen, dit héél veel vertrouwen, liefde, geluk en joy brengt. Zodat mijn kinderen zien en voelen hoe het leven geleid mag worden. Met heel veel liefde en plezier heb ik dan ook gewerkt aan een hele mooie training die je alle handvatten geeft om dit pad ook verder te kunnen bewandelen. De training heet “leven in de 5e dimensie”. Hier vind je de link:

Laten we dit allemaal gaan doen! Daarmee komt de echte paradigmashift sneller op gang! Lets meet!

Liefs,
Erik

Erik Verhagen

Hi ik ben Erik! Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Wil je meer lezen over?

Hét Boek Erik Verhagen
Bestel Hét Boek voor Bewuste Mensen die leven in de 5e Dimensie →

Gratis gesprek

Vraag een gratis gesprek aan en ga leven én ondernemen vanuit jouw zielsmissie →

Wil jij ook jouw droompraktijk realiseren?
Plan nu een persoonlijk, vrijblijvend groeigesprek in.