Van Moede-loosheid naar Moeite-loosheid!

Laatst was ik in mijn telefoon een berichtje aan het typen. Ik wilde het woord “moeiteloosheid” typen. En op een of andere manier (ik heb het later nog eens geprobeerd maar toen lukte het niet meer) kwam er “moedeloosheid” te staan. En ik moest lachen. Want er zit maar een heel klein verschil in de letters (het is immers slechts “moeite” versus “moede”) en toch een extreem groot verschil in betekenis, lading en … energie. Bijzonder!

En ik moest meteen denken aan het nu. Want ook in Nederland en België en vele vele andere plekken op de wereld gaat het nét zo: héél veel mensen schieten in de angst. Ze worden moedeloos. En dat begrijp ik echt. En… en… je kunt kiezen. Elke dag. Altijd. Wij mensen hebben een vrije wil gekregen van onze Schepper. Wij kunnen, elke dag, elk uur, elke minuut, elke seconde, kiezen.

Verantwoordelijkheid nemen. Ook weer een woord-dingetje: in het woord verantwoordelijkheid zit het woord “antwoord” verscholen: wij kunnen altijd (altijd!) ons eigen antwoord kiezen. Kies ik voor een prik? Of niet. Kies ik om me te laten testen? Of niet. Kies ik om buiten een mondkapje op te zetten? Of niet? Kies ik om moedeloos te worden van een nieuw gemanipu-stuurd bericht op nu.nl of kies ik om geen main stream media meer te volgen en in mijn eigen moeiteloosheid te gaan staan?

Geloof me: het kan. Echt. Het is écht een kwestie van … kiezen!

Elke dag kan ik zelf weer kiezen: blijf ik bed liggen of ga ik beginnen met sporten, afstemmen, mediteren? Ga ik fruit eten of een boterham met vlees? Ga ik met angst de weg op, op weg naar de supermarkt met een mondkapje op zak of ga ik vanuit mijn hoge energie met een positieve instelling boodschappen doen.Heel mooi om te zien: als je je energie verhoogt, gaan mensen daar in mee. Elke keer weer.

En dat is precies wat we nu nodig hebben: ALLEEN MAAR EEN VERHOOGDE ENERGIE WAARIN MENSEN VANUIT LIEFDE, VERTROUWEN EN MOIETELOOSHEID LEVEN VANUIT HUN ZIELSMISSIE.

Heb het goed!

Erik

Erik Verhagen

Hi ik ben Erik! Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Wil je meer lezen over?

Volg mij op Youtube

Wil jij groeien in jouw bewustzijn? En een bewust leven leiden in vrijheid en verbinding met jezelf en anderen?

Bekijk mijn video’s

Hét Boek Erik Verhagen
Bestel Hét Boek voor Bewuste Mensen die leven in de 5e Dimensie →

Wil jij ook jouw droompraktijk realiseren?
Plan nu een persoonlijk, vrijblijvend groeigesprek in.