BLOG

Van Moede-loosheid naar Moeite-loosheid!

Laatst was ik in mijn telefoon een berichtje aan het typen. Ik wilde het woord “moeiteloosheid” typen. En op een of andere manier (ik heb het later nog eens geprobeerd maar toen lukte het niet meer) kwam er “moedeloosheid” te staan. En ik moest lachen. Want er zit maar een heel klein verschil in de letters (het is immers slechts “moeite” versus “moede”) en toch een extreem groot verschil in betekenis, lading en … energie. Bijzonder!

En ik moest meteen denken aan het nu. Want ook in Nederland en België en vele vele andere plekken op de wereld gaat het nét zo: héél veel mensen schieten in de angst. Ze worden moedeloos. En dat begrijp ik echt. En… en… je kunt kiezen. Elke dag. Altijd. Wij mensen hebben een vrije wil gekregen van onze Schepper. Wij kunnen, elke dag, elk uur, elke minuut, elke seconde, kiezen.

Verantwoordelijkheid nemen. Ook weer een woord-dingetje: in het woord verantwoordelijkheid zit het woord “antwoord” verscholen: wij kunnen altijd (altijd!) ons eigen antwoord kiezen. Kies ik voor een prik? Of niet. Kies ik om me te laten testen? Of niet. Kies ik om buiten een mondkapje op te zetten? Of niet? Kies ik om moedeloos te worden van een nieuw gemanipu-stuurd bericht op nu.nl of kies ik om geen main stream media meer te volgen en in mijn eigen moeiteloosheid te gaan staan?

Geloof me: het kan. Echt. Het is écht een kwestie van … kiezen!

Elke dag kan ik zelf weer kiezen: blijf ik bed liggen of ga ik beginnen met sporten, afstemmen, mediteren? Ga ik fruit eten of een boterham met vlees? Ga ik met angst de weg op, op weg naar de supermarkt met een mondkapje op zak of ga ik vanuit mijn hoge energie met een positieve instelling boodschappen doen.Heel mooi om te zien: als je je energie verhoogt, gaan mensen daar in mee. Elke keer weer.

En dat is precies wat we nu nodig hebben: ALLEEN MAAR EEN VERHOOGDE ENERGIE WAARIN MENSEN VANUIT LIEFDE, VERTROUWEN EN MOIETELOOSHEID LEVEN VANUIT HUN ZIELSMISSIE.

Heb het goed!

Erik

UITGELICHTE EVENTS

There are no upcoming events at this time.

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!