Van Moede-loosheid naar Moeite-loosheid!

Laatst was ik in mijn telefoon een berichtje aan het typen. Ik wilde het woord “moeiteloosheid” typen. En op een of andere manier (ik heb het later nog eens geprobeerd maar toen lukte het niet meer) kwam er “moedeloosheid” te staan. En ik moest lachen. Want er zit maar een heel klein verschil in de letters (het is immers slechts “moeite” versus “moede”) en toch een extreem groot verschil in betekenis, lading en … energie. Bijzonder!

En ik moest meteen denken aan het nu. Want ook in Nederland en België en vele vele andere plekken op de wereld gaat het nét zo: héél veel mensen schieten in de angst. Ze worden moedeloos. En dat begrijp ik echt. En… en… je kunt kiezen. Elke dag. Altijd. Wij mensen hebben een vrije wil gekregen van onze Schepper. Wij kunnen, elke dag, elk uur, elke minuut, elke seconde, kiezen.

Verantwoordelijkheid nemen. Ook weer een woord-dingetje: in het woord verantwoordelijkheid zit het woord “antwoord” verscholen: wij kunnen altijd (altijd!) ons eigen antwoord kiezen. Kies ik voor een prik? Of niet. Kies ik om me te laten testen? Of niet. Kies ik om buiten een mondkapje op te zetten? Of niet? Kies ik om moedeloos te worden van een nieuw gemanipu-stuurd bericht op nu.nl of kies ik om geen main stream media meer te volgen en in mijn eigen moeiteloosheid te gaan staan?

Geloof me: het kan. Echt. Het is écht een kwestie van … kiezen!

Elke dag kan ik zelf weer kiezen: blijf ik bed liggen of ga ik beginnen met sporten, afstemmen, mediteren? Ga ik fruit eten of een boterham met vlees? Ga ik met angst de weg op, op weg naar de supermarkt met een mondkapje op zak of ga ik vanuit mijn hoge energie met een positieve instelling boodschappen doen.Heel mooi om te zien: als je je energie verhoogt, gaan mensen daar in mee. Elke keer weer.

En dat is precies wat we nu nodig hebben: ALLEEN MAAR EEN VERHOOGDE ENERGIE WAARIN MENSEN VANUIT LIEFDE, VERTROUWEN EN MOIETELOOSHEID LEVEN VANUIT HUN ZIELSMISSIE.

Heb het goed!

Erik

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...