Van buiten naar binnen, van binnen naar buiten…

Laatst ben ik door iemand op social media behoorlijk “aangepakt”. Er is iemand geweest die héél negatief over me vertelde en onwaarheden de wereld in slingerde. Dat raakte mij eventjes en Yvonne heel erg.

Nu hebben we dit incident heel mooi en goed geheeld en dus opgelost waardoor Yvonne als mens en ik als mens en wij samen als koppel ook nog eens extra zijn gegroeid: dankbaar!

Wat ik nou zo interessant hieraan vind, is dat er mensen zijn die deze berichten ook direct zijn gaan geloven of in ieder geval zijn gaan twijfelen aan “mijn goedheid” ofzo. Op het schoolplein kom ik regelmatig iemand tegen. We kennen elkaar “via via” en blijkbaar kent zij de persoon die me op de socials heeft bestookt. Daar waar deze persoon mij eerst vriendelijk groette, wordt en nu met een grote boog om me heen gelopen. Heel grappig eigenlijk om te zien:

Wij mensen bestaan eigenlijk heel vaak uit aannames. Dingen die we zien, lezen, horen en daar dan meteen een oordeel op hebben. En ergens is dat natuurlijk goed en begrijpelijk en menselijk en tegelijkertijd is het ook wel apart. Want zo kunnen dus gehele samenlevingen worden bestuurd, gestuurd, geleid, beïnvloed.

Zo had ik laatst een soort van discussie met een hele goede vriend die echt vól een oordeel had op mijn zienswijze op deze tijd. Hij vond een aantal van mijn uitingen en gedrag echt “niet kunnen” en “asociaal”. En dan zijn er mensen die dan zeggen: “jij bent veel te veel met jezelf bezig” in plaats van met de ander. Terwijl het tégendeel dus waar is!

Bijzonder toch? Hoe wij als mensen ons gedragen?

En dat bracht me op iets wat ik héél belangrijk en nodig vind in deze tijd, NU:

Van buiten naar binnen

Dus: kijken voelen wat er “buiten” gebeurt, en dan kijken naar jouw eigen binnenste. Dat je dus bij jezelf gaat voelen en vragen gaat stellen als: waarom word ik zo geraakt? Waarvan word ik boos? Verdrietig? Waarom schiet ik in de kramp? Waarom begint mijn hoofd, mijn ego, zo hard te roepen? Waarom heb ik zo’n groot oordeel?

Dit is wat er in deze tijd nodig is: kijken naar jouw binnenste. Jouw thema’s. ze zijn soms heel hardnekkig. Weet ik inmiddels ook van mijn eigen gedrag hier en daar 😉

Daarom heb ik besloten om hier verbinding mee te gaan maken. En niet alleen ik. Nee: samen met elkaar.

Voel jij ook de noodzaak, de behoefte, het verlangen om samen de diepte in te duiken? En dan in verbinding met mooie mensen die óók naar binnen willen gaan. Die zichzelf willen aankijken zodat je weer mooi verder kunt groeien en jezelf vanuit je binnenste weer prachtig kunt laten zien aan de wereld?

JA?

Schrijf je dan in voor mijn gratis webinar.

Liefs en heb het goed,

Erik

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...