BLOG

Van buiten naar binnen, van binnen naar buiten…

Laatst ben ik door iemand op social media behoorlijk “aangepakt”. Er is iemand geweest die héél negatief over me vertelde en onwaarheden de wereld in slingerde. Dat raakte mij eventjes en Yvonne heel erg.

Nu hebben we dit incident heel mooi en goed geheeld en dus opgelost waardoor Yvonne als mens en ik als mens en wij samen als koppel ook nog eens extra zijn gegroeid: dankbaar!

Wat ik nou zo interessant hieraan vind, is dat er mensen zijn die deze berichten ook direct zijn gaan geloven of in ieder geval zijn gaan twijfelen aan “mijn goedheid” ofzo. Op het schoolplein kom ik regelmatig iemand tegen. We kennen elkaar “via via” en blijkbaar kent zij de persoon die me op de socials heeft bestookt. Daar waar deze persoon mij eerst vriendelijk groette, wordt en nu met een grote boog om me heen gelopen. Heel grappig eigenlijk om te zien:

Wij mensen bestaan eigenlijk heel vaak uit aannames. Dingen die we zien, lezen, horen en daar dan meteen een oordeel op hebben. En ergens is dat natuurlijk goed en begrijpelijk en menselijk en tegelijkertijd is het ook wel apart. Want zo kunnen dus gehele samenlevingen worden bestuurd, gestuurd, geleid, beïnvloed.

Zo had ik laatst een soort van discussie met een hele goede vriend die echt vól een oordeel had op mijn zienswijze op deze tijd. Hij vond een aantal van mijn uitingen en gedrag echt “niet kunnen” en “asociaal”. En dan zijn er mensen die dan zeggen: “jij bent veel te veel met jezelf bezig” in plaats van met de ander. Terwijl het tégendeel dus waar is!

Bijzonder toch? Hoe wij als mensen ons gedragen?

En dat bracht me op iets wat ik héél belangrijk en nodig vind in deze tijd, NU:

Van buiten naar binnen

Dus: kijken voelen wat er “buiten” gebeurt, en dan kijken naar jouw eigen binnenste. Dat je dus bij jezelf gaat voelen en vragen gaat stellen als: waarom word ik zo geraakt? Waarvan word ik boos? Verdrietig? Waarom schiet ik in de kramp? Waarom begint mijn hoofd, mijn ego, zo hard te roepen? Waarom heb ik zo’n groot oordeel?

Dit is wat er in deze tijd nodig is: kijken naar jouw binnenste. Jouw thema’s. ze zijn soms heel hardnekkig. Weet ik inmiddels ook van mijn eigen gedrag hier en daar 😉

Daarom heb ik besloten om hier verbinding mee te gaan maken. En niet alleen ik. Nee: samen met elkaar.

Voel jij ook de noodzaak, de behoefte, het verlangen om samen de diepte in te duiken? En dan in verbinding met mooie mensen die óók naar binnen willen gaan. Die zichzelf willen aankijken zodat je weer mooi verder kunt groeien en jezelf vanuit je binnenste weer prachtig kunt laten zien aan de wereld?

JA?

Schrijf je dan in voor mijn gratis webinar.

Liefs en heb het goed,

Erik

UITGELICHTE EVENTS

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!