BLOG

Toeval bestaat niet: juist NU valt mijn nieuwste boek op de mat!

Toeval bestaat niet

Hoe meer mensen ik de laatste jaren spreek, des te zekerder ik het weet: toeval bestaat niet. Dat leer ik niet alleen van alle mensen die ik ontmoet, maar ook vanuit mezelf en mijn eigen ontwikkelingen en groei. Ik ben “van oorsprong een wetenschapper”. Dat wil zeggen: na mijn middelbare school ben ik naar de universiteit gegaan om te leren hoe je alles moest onderbouwen voordat je kon zeggen: “dat is zo of dat is niet zo”. Alles moest valide en betrouwbaar zijn. Je steekproef moet groot genoeg zijn, je moet oppassen voor schijnsamenhang en de causaliteit moet altijd aantoonbaar zijn. VET om te leren, echt waar. 

En sinds ik mijn spirituele pad actief in ben gestapt, net ná mijn universiteitsperiode, ben ik er ook achter gekomen dat naast feiten en cijfers (die erg belangrijk zijn, vind ik nog steeds) voelen  en vertrouwen o zo waar zijn! De wet van de aantrekkingskracht, de wet van de dualiteit: twee prachtige voorbeelden van wetten die én gekoppeld zijn aan wetenschap én waarin spiritualiteit (voor mij) een hele mooie plek krijgt. 

Het woord synchroniciteit (“toeval met betekenis”) past hier mooi in. Soms gebeurt er iets, waarvan je weet dat het geen toeval is. Je denkt aan iemand en een minuut later belt diegene. In je leven komen gebeurtenissen voor die met elkaar samenhangen maar geen oorzakelijk verband hebben. Je kunt ze “boodschappen van het universum noemen”. Onze vriend Carl Jung (grondlegger van de analytische psychologie) erkende en benoemde dit verschijnsel. Dat vond ik heel vet, want hij deed met zijn boek hiermee veel stof opwaaien: een wetenschapper die “vage stuff” erkent! Yes! Daar zouden er meer van moeten zijn 😉 

Mijn eerste boek “Hét Boek voor
ambitieuze mensen die leven in De Nieuwe Tijd”

Toeval bestaat niet: juist NU valt mijn nieuwste boek op de mat! 1

In 2015 verscheen mijn eerste boek, Hét Boek voor ambitieuze mensen die leven in De Nieuwe Tijd. Een samenvatting van mijn reis die ik tot dan toe had gemaakt in mijn leven. Ik ging hierin in op hoe je je leven zinvol in kunt delen. Hoe je grip kunt houden, hoe je je missie kunt leven. En ik koppelde mijn verhaal eraan uit het verleden: dat ik mijn vader op jonge leeftijd verloor, wat dat met mij deed, hoe ik daaraan een kanteling heb kunnen aanbrengen en hoe het me inzichten heeft gegeven. Honderden gingen er de deur uit. 

En de jaren gingen verder! De jaren verstreken (klink als een ouwe lul zo he?) 😉. Ik ben de afgelopen echt on-ge-lo-felijk veel in mezelf gaan investeren. Ik ben totaal anders gaan eten en drinken (van water naar bier en van veggie naar MacDonalds 😉), ik ben me volop gaan verdiepen in de sjamanenleer, Reiki, ben gaan mediteren, healings gaan doen, reading, teachings: the whole sjazaam zeg maar. En gelukkig ben ik niet de enige!

Want “deze mensen” die denken/ voelen/ weten dat er meer is op de wereld dan Tesla’s voor de pronk, eindejaar bonussen en “wie heeft de grootste, dikste of langste”: die mensen die zien nu wat hun tijd en energie heeft opgebracht: prachtige inzichten om een beter mens te kunnen zijn. Lichtwerkers worden ze ook wel eens genoemd.

Mijn nieuwste boek “Hét Boek voor
bewuste mensen die leven in de 5e dimensie”

Vorig jaar begon ik met het schrijven van mijn nieuwste boek: Hét Boek voor bewuste mensen die leven in de 5e Dimensie. En er kwam wat “vertraging” in. Het boek “had er eigenlijk vorig jaar december 2019 al moeten zijn”. En nu weet ik: nee, natuurlijk niet: NU IS HET PERFECTE MOMENT voor dit boek!

Toeval bestaat niet: juist NU valt mijn nieuwste boek op de mat! 2

Door Corona zijn we in een nieuw tijdperk gekomen.

Een tijdperk waarin verbinding, terug naar de kern, bewustwording een diepere betekenis krijgt. Voor iedereen die hiervoor (een klein beetje) open staat. 

Ben jij iemand die (een beetje) bewust kijkt naar de wereld? En wil je op een leuke, praktische manier meer weten over hoe je deze tijd, het NU, beter, mooier en fijner door kunt komen? Wij van WC Eend adviseren: Hét Boek voor bewuste mensen die leven in de 5e Dimensie 😉 

En voor degenen voor wie woorden als “5e dimensie” of “spiritualiteit” vaag klinkt? Het is GEEN vaag boek! Ik mag van mezelf zeggen dat ik in Jip en Janneke taal goed kan verwoorden hoe “iets is”. Ik voelde al langer dat dit boek er mocht komen.

Nu nog in de pre-sale met €5 korting! Hier bestel je het boek: ik hoop echt dat je er veel van opsteekt!  Moraal van deze blog? Mooi stukje Synchroniciteit, al zeg ik het zelf 😊 

Heb het goed en geniet van het mooie weer!

Erik

Toeval bestaat niet: juist NU valt mijn nieuwste boek op de mat! 3

Bestel Hét Boek voor Bewuste mensen die leven in de 5e dimensie

Nu met 20% korting!

UITGELICHTE EVENTS

There are no upcoming events at this time.

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!