Toeval bestaat niet: juist NU valt mijn nieuwste boek op de mat!

Toeval bestaat niet

Hoe meer mensen ik de laatste jaren spreek, des te zekerder ik het weet: toeval bestaat niet. Dat leer ik niet alleen van alle mensen die ik ontmoet, maar ook vanuit mezelf en mijn eigen ontwikkelingen en groei. Ik ben “van oorsprong een wetenschapper”. Dat wil zeggen: na mijn middelbare school ben ik naar de universiteit gegaan om te leren hoe je alles moest onderbouwen voordat je kon zeggen: “dat is zo of dat is niet zo”. Alles moest valide en betrouwbaar zijn. Je steekproef moet groot genoeg zijn, je moet oppassen voor schijnsamenhang en de causaliteit moet altijd aantoonbaar zijn. VET om te leren, echt waar. 

En sinds ik mijn spirituele pad actief in ben gestapt, net ná mijn universiteitsperiode, ben ik er ook achter gekomen dat naast feiten en cijfers (die erg belangrijk zijn, vind ik nog steeds) voelen  en vertrouwen o zo waar zijn! De wet van de aantrekkingskracht, de wet van de dualiteit: twee prachtige voorbeelden van wetten die én gekoppeld zijn aan wetenschap én waarin spiritualiteit (voor mij) een hele mooie plek krijgt. 

Het woord synchroniciteit (“toeval met betekenis”) past hier mooi in. Soms gebeurt er iets, waarvan je weet dat het geen toeval is. Je denkt aan iemand en een minuut later belt diegene. In je leven komen gebeurtenissen voor die met elkaar samenhangen maar geen oorzakelijk verband hebben. Je kunt ze “boodschappen van het universum noemen”. Onze vriend Carl Jung (grondlegger van de analytische psychologie) erkende en benoemde dit verschijnsel. Dat vond ik heel vet, want hij deed met zijn boek hiermee veel stof opwaaien: een wetenschapper die “vage stuff” erkent! Yes! Daar zouden er meer van moeten zijn 😉 

Mijn eerste boek “Hét Boek voor
ambitieuze mensen die leven in De Nieuwe Tijd”

Toeval bestaat niet: juist NU valt mijn nieuwste boek op de mat! 1

In 2015 verscheen mijn eerste boek, Hét Boek voor ambitieuze mensen die leven in De Nieuwe Tijd. Een samenvatting van mijn reis die ik tot dan toe had gemaakt in mijn leven. Ik ging hierin in op hoe je je leven zinvol in kunt delen. Hoe je grip kunt houden, hoe je je missie kunt leven. En ik koppelde mijn verhaal eraan uit het verleden: dat ik mijn vader op jonge leeftijd verloor, wat dat met mij deed, hoe ik daaraan een kanteling heb kunnen aanbrengen en hoe het me inzichten heeft gegeven. Honderden gingen er de deur uit. 

En de jaren gingen verder! De jaren verstreken (klink als een ouwe lul zo he?) 😉. Ik ben de afgelopen echt on-ge-lo-felijk veel in mezelf gaan investeren. Ik ben totaal anders gaan eten en drinken (van water naar bier en van veggie naar MacDonalds 😉), ik ben me volop gaan verdiepen in de sjamanenleer, Reiki, ben gaan mediteren, healings gaan doen, reading, teachings: the whole sjazaam zeg maar. En gelukkig ben ik niet de enige!

Want “deze mensen” die denken/ voelen/ weten dat er meer is op de wereld dan Tesla’s voor de pronk, eindejaar bonussen en “wie heeft de grootste, dikste of langste”: die mensen die zien nu wat hun tijd en energie heeft opgebracht: prachtige inzichten om een beter mens te kunnen zijn. Lichtwerkers worden ze ook wel eens genoemd.

Mijn nieuwste boek “Hét Boek voor
bewuste mensen die leven in de 5e dimensie”

Vorig jaar begon ik met het schrijven van mijn nieuwste boek: Hét Boek voor bewuste mensen die leven in de 5e Dimensie. En er kwam wat “vertraging” in. Het boek “had er eigenlijk vorig jaar december 2019 al moeten zijn”. En nu weet ik: nee, natuurlijk niet: NU IS HET PERFECTE MOMENT voor dit boek!

Toeval bestaat niet: juist NU valt mijn nieuwste boek op de mat! 2

Door Corona zijn we in een nieuw tijdperk gekomen.

Een tijdperk waarin verbinding, terug naar de kern, bewustwording een diepere betekenis krijgt. Voor iedereen die hiervoor (een klein beetje) open staat. 

Ben jij iemand die (een beetje) bewust kijkt naar de wereld? En wil je op een leuke, praktische manier meer weten over hoe je deze tijd, het NU, beter, mooier en fijner door kunt komen? Wij van WC Eend adviseren: Hét Boek voor bewuste mensen die leven in de 5e Dimensie 😉 

En voor degenen voor wie woorden als “5e dimensie” of “spiritualiteit” vaag klinkt? Het is GEEN vaag boek! Ik mag van mezelf zeggen dat ik in Jip en Janneke taal goed kan verwoorden hoe “iets is”. Ik voelde al langer dat dit boek er mocht komen.

Nu nog in de pre-sale met €5 korting! Hier bestel je het boek: ik hoop echt dat je er veel van opsteekt!  Moraal van deze blog? Mooi stukje Synchroniciteit, al zeg ik het zelf 😊 

Heb het goed en geniet van het mooie weer!

Erik

Toeval bestaat niet: juist NU valt mijn nieuwste boek op de mat! 3

Bestel Hét Boek voor Bewuste mensen die leven in de 5e dimensie

Nu met 20% korting!

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...