BLOG

To beer or not to beer

Ik zit (nog steeds 😉 ) op de boot naar Engeland. En ik schrijf deze blog. Ik las net een boek over hoe voorspelbaar “succes” is. Ik had het een paar jaar geleden gelezen en nu voor de komende reis dacht ik: laat ik het nog eens meenemen. Succes is volgens mij voor veel mensen ergens een vies woord. Succes wordt volgens mij vaak gekoppeld aan geld, auto’s, villa’s, botox mensen en kaviaar etende mensen uit het Gooi of Knokke aan zee.

Voor mij is succes een leuk en zinvol leven leiden. De vrijheid hebben om elke dag te kunnen doen wat je het liefste wilt. Dat je vrij kunt kiezen in wat je die dag wilt doen, waar je naartoe wilt, waar je blij van wordt. Dat je heel vaak leuke dingen kunt doen met je kinderen, midden in de week kunt afspreken met een vriend met wie je kunt wandelen in een bos. En, ja, bij die vrijheid heb je (ik in ieder geval) geld nodig om dat te kunnen faciliteren. Dat betekent in mijn geval dat ik een team van mensen om me heen heb verzameld die ondersteuning bieden in de dingen die zij zelf leuk vinden om te doen en er (dus) ook goed in zijn (of andersom 😉 ). We hebben een hele leuke poetsvrouw die helemaal aangaat op schoonmaken. We hebben een lachende glazenwasser die heel veel lol heeft in z’n werk. We hebben iemand die blij wordt van het bijhouden van de administratie, coaches die onze klanten geweldig bij staan, ga zo maar door.

Als je iets leuk vindt om te doen, dan gaat je aandacht en energie ook heen. Alles wat je aandacht geeft groeit, nietwaar?

Nu, omdat ik lezen dus leuk vind en schrijven en creëren zit ik hier nu op de boot dat te doen. En een dek hoger is een grote bar. Daar zitten de meeste mensen. Potje bier. Glaasje wijn: gezellig! Vind ik ook! En… en ik zit hier te schrijven en lezen.

Als je iets wilt bereiken, dan mag je voor dat wat je wilt bereiken je energie daar op zetten. En soms is dat “onderhoud van een relatie” of “werken aan een relatie” en dan helpt een potje bier in de bar van de boot daar bij. En als je in mijn geval alleen bent en geen zin hebt om aan de bar te hangen, dan heb ik vooral zin om dit te doen. En daarmee bouw ik elke dag aan mijn leven zoals ik dat wil.

Heb het goed!

Erik

P.s.: ik heb training “focus, zet  jezelf op 1” ontworpen. Heel tof voor als je jezelf weer iets belangrijker wilt maken dan je misschien nu doet 😉 klik HIER voor meer info over deze training

UITGELICHTE EVENTS

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!