To beer or not to beer

Ik zit (nog steeds 😉 ) op de boot naar Engeland. En ik schrijf deze blog. Ik las net een boek over hoe voorspelbaar “succes” is. Ik had het een paar jaar geleden gelezen en nu voor de komende reis dacht ik: laat ik het nog eens meenemen. Succes is volgens mij voor veel mensen ergens een vies woord. Succes wordt volgens mij vaak gekoppeld aan geld, auto’s, villa’s, botox mensen en kaviaar etende mensen uit het Gooi of Knokke aan zee.

Voor mij is succes een leuk en zinvol leven leiden. De vrijheid hebben om elke dag te kunnen doen wat je het liefste wilt. Dat je vrij kunt kiezen in wat je die dag wilt doen, waar je naartoe wilt, waar je blij van wordt. Dat je heel vaak leuke dingen kunt doen met je kinderen, midden in de week kunt afspreken met een vriend met wie je kunt wandelen in een bos. En, ja, bij die vrijheid heb je (ik in ieder geval) geld nodig om dat te kunnen faciliteren. Dat betekent in mijn geval dat ik een team van mensen om me heen heb verzameld die ondersteuning bieden in de dingen die zij zelf leuk vinden om te doen en er (dus) ook goed in zijn (of andersom 😉 ). We hebben een hele leuke poetsvrouw die helemaal aangaat op schoonmaken. We hebben een lachende glazenwasser die heel veel lol heeft in z’n werk. We hebben iemand die blij wordt van het bijhouden van de administratie, coaches die onze klanten geweldig bij staan, ga zo maar door.

Als je iets leuk vindt om te doen, dan gaat je aandacht en energie ook heen. Alles wat je aandacht geeft groeit, nietwaar?

Nu, omdat ik lezen dus leuk vind en schrijven en creëren zit ik hier nu op de boot dat te doen. En een dek hoger is een grote bar. Daar zitten de meeste mensen. Potje bier. Glaasje wijn: gezellig! Vind ik ook! En… en ik zit hier te schrijven en lezen.

Als je iets wilt bereiken, dan mag je voor dat wat je wilt bereiken je energie daar op zetten. En soms is dat “onderhoud van een relatie” of “werken aan een relatie” en dan helpt een potje bier in de bar van de boot daar bij. En als je in mijn geval alleen bent en geen zin hebt om aan de bar te hangen, dan heb ik vooral zin om dit te doen. En daarmee bouw ik elke dag aan mijn leven zoals ik dat wil.

Heb het goed!

Erik

P.s.: ik heb training “focus, zet  jezelf op 1” ontworpen. Heel tof voor als je jezelf weer iets belangrijker wilt maken dan je misschien nu doet 😉 klik HIER voor meer info over deze training

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...