BLOG

TIJDSBESEF – BESEF JE DAT HET OOK ANDERS KAN

Je agenda is overvol. Elke minuut lijkt volgepland. En dan heb je nog niet eens in de wasmand of de koelkast gekeken. Er staat vast nog een uitje naar de supermarkt of een wasje op je te wachten. Het lijkt maar door te gaan. En elke dag heeft toch écht maar 24 uur.

De perceptie van tijd kan beklemmend werken. Het lijkt of de tijd tegen ons werkt. Dit komt omdat tijd een concept is dat door de mensheid zelf ontwikkeld is. Duizenden jaren geleden kenden mensen nog geen tijd. Tijd wás er wel, maar er werd geen oordeel of invulling aan gehangen. Mensen waren in het hier en nu en deden wat écht belangrijk was, zonder eerst in hun agenda te kijken.

Hoe zou het zijn als je kon kiezen? Als je zelf de verantwoordelijkheid voor jouw tijd zou nemen en de keuzes maakt die goed voelen voor jou?

Zoals met zoveel zaken, lijkt de mensheid vaak van het ene extreme naar het andere extreme te ontwikkelen. Van een leven zonder internet, tot een leven waarin géén internet compleet ondenkbaar is.

Van een leven zonder tijdsbesef, tot een leven waarin onze tijdsindeling ons dagelijks leven domineert.

Is er een weg terug?

Ja, die is er zeker.

Zal het wennen zijn?

Absoluut. Ondanks dat het onze natuurlijke staat van ‘zijn’ is, zal het in het begin onnatuurlijk aanvoelen om de tijdsindeling zoals we die nu kennen, los te laten. Ook onze omgeving zal hieraan moeten wennen.

Niet langer een planning maken, of een planning maken die je zó inricht dat hij past bij het leven volgens jouw zielsmissie, betekent niet dat je minder productief bent. Integendeel zelfs. Je creëert meer tijd en vrijheid om te werken aan die dingen die belangrijk zijn voor jou.

En zeg nou heel eerlijk: de mooiste dingen in het leven zijn niet te plannen!

 

Wanneer je leeft vanuit je hart en je intuïtie krijg je veel meer gedaan.

 

 

UITGELICHTE EVENTS

There are no upcoming events at this time.

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!