TIJDSBESEF – BESEF JE DAT HET OOK ANDERS KAN

Je agenda is overvol. Elke minuut lijkt volgepland. En dan heb je nog niet eens in de wasmand of de koelkast gekeken. Er staat vast nog een uitje naar de supermarkt of een wasje op je te wachten. Het lijkt maar door te gaan. En elke dag heeft toch écht maar 24 uur.

De perceptie van tijd kan beklemmend werken. Het lijkt of de tijd tegen ons werkt. Dit komt omdat tijd een concept is dat door de mensheid zelf ontwikkeld is. Duizenden jaren geleden kenden mensen nog geen tijd. Tijd wás er wel, maar er werd geen oordeel of invulling aan gehangen. Mensen waren in het hier en nu en deden wat écht belangrijk was, zonder eerst in hun agenda te kijken.

Hoe zou het zijn als je kon kiezen? Als je zelf de verantwoordelijkheid voor jouw tijd zou nemen en de keuzes maakt die goed voelen voor jou?

Zoals met zoveel zaken, lijkt de mensheid vaak van het ene extreme naar het andere extreme te ontwikkelen. Van een leven zonder internet, tot een leven waarin géén internet compleet ondenkbaar is.

Van een leven zonder tijdsbesef, tot een leven waarin onze tijdsindeling ons dagelijks leven domineert.

Is er een weg terug?

Ja, die is er zeker.

Zal het wennen zijn?

Absoluut. Ondanks dat het onze natuurlijke staat van ‘zijn’ is, zal het in het begin onnatuurlijk aanvoelen om de tijdsindeling zoals we die nu kennen, los te laten. Ook onze omgeving zal hieraan moeten wennen.

Niet langer een planning maken, of een planning maken die je zó inricht dat hij past bij het leven volgens jouw zielsmissie, betekent niet dat je minder productief bent. Integendeel zelfs. Je creëert meer tijd en vrijheid om te werken aan die dingen die belangrijk zijn voor jou.

En zeg nou heel eerlijk: de mooiste dingen in het leven zijn niet te plannen!

 

Wanneer je leeft vanuit je hart en je intuïtie krijg je veel meer gedaan.

 

 

Erik Verhagen

Hi ik ben Erik! Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Wil je meer lezen over?

Volg mij op Youtube

Wil jij groeien in jouw bewustzijn? En een bewust leven leiden in vrijheid en verbinding met jezelf en anderen?

Bekijk mijn video’s

Hét Boek Erik Verhagen
Bestel Hét Boek voor Bewuste Mensen die leven in de 5e Dimensie →

Wil jij ook jouw droompraktijk realiseren?
Plan nu een persoonlijk, vrijblijvend groeigesprek in.