TIJDSBESEF – BESEF JE DAT HET OOK ANDERS KAN

Je agenda is overvol. Elke minuut lijkt volgepland. En dan heb je nog niet eens in de wasmand of de koelkast gekeken. Er staat vast nog een uitje naar de supermarkt of een wasje op je te wachten. Het lijkt maar door te gaan. En elke dag heeft toch écht maar 24 uur.

De perceptie van tijd kan beklemmend werken. Het lijkt of de tijd tegen ons werkt. Dit komt omdat tijd een concept is dat door de mensheid zelf ontwikkeld is. Duizenden jaren geleden kenden mensen nog geen tijd. Tijd wás er wel, maar er werd geen oordeel of invulling aan gehangen. Mensen waren in het hier en nu en deden wat écht belangrijk was, zonder eerst in hun agenda te kijken.

Hoe zou het zijn als je kon kiezen? Als je zelf de verantwoordelijkheid voor jouw tijd zou nemen en de keuzes maakt die goed voelen voor jou?

Zoals met zoveel zaken, lijkt de mensheid vaak van het ene extreme naar het andere extreme te ontwikkelen. Van een leven zonder internet, tot een leven waarin géén internet compleet ondenkbaar is.

Van een leven zonder tijdsbesef, tot een leven waarin onze tijdsindeling ons dagelijks leven domineert.

Is er een weg terug?

Ja, die is er zeker.

Zal het wennen zijn?

Absoluut. Ondanks dat het onze natuurlijke staat van ‘zijn’ is, zal het in het begin onnatuurlijk aanvoelen om de tijdsindeling zoals we die nu kennen, los te laten. Ook onze omgeving zal hieraan moeten wennen.

Niet langer een planning maken, of een planning maken die je zó inricht dat hij past bij het leven volgens jouw zielsmissie, betekent niet dat je minder productief bent. Integendeel zelfs. Je creëert meer tijd en vrijheid om te werken aan die dingen die belangrijk zijn voor jou.

En zeg nou heel eerlijk: de mooiste dingen in het leven zijn niet te plannen!

 

Wanneer je leeft vanuit je hart en je intuïtie krijg je veel meer gedaan.

 

 

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...