Stel je levensdoel boven je relatie

Erik Verhagen

Van een dierbare vriendin kreeg ik de tip om het boek te lezen van “de kracht van echte mannen” van David Deida. Dus dat doe ik dat 😉

En ik was aan het bladeren en ik stond stil bij een hoofdstuk dat begon met de titel van dit blog: Stel je levensdoel boven je relatie. Toen ik het las schrok ik even en meteen daarna voelde ik: JA, dat werkt zo (bij mij in ieder geval). Laat het me je verder delen. Ik citeer Deida:

“Iedere man weet dat zijn hoogste doel in het leven niet herleid kan worden tot één bepaalde relatie. Wanneer een man prioriteit geeft aan zijn relatie boven zijn hoogste doel, verzwakt hij zichzelf, bewijst het universum een slechte dienst en berooft zijn vrouw van een authentieke man…”

Voor veel mensen die dit lezen zouden deze zinnen best wel heftig kunnen overkomen. En dat snap ik. Want ik schrok er eerst zelf ook van even.

Ik kan alleen maar delen wat ik voel. En ik voel deze boodschap al een aantal jaren. In de titel van mijn eerste boek, Hét Boek voor ambitieuze mensen die leven in de Nieuwe Tijd, noem ik het “ambitie”. En daarmee bedoel ik niet per sé alleen maar doelen stellen, geld verdienen, carrière maken enzovoorts, nee ik bedoel er ook mee dat je je op een bepaalde manier moedig voelt om iets neer te zetten waar je blij van wordt, wat belangrijk voor je is. Dat je dedicated bent omdat je diep van binnen  voelt dat je in dit leven echt iets heel belangrijks te doen hebt, een opdracht, een zielsmissie, een zielsopdracht. En dit kan voor mensen  óók weer heftig klinken. En ook dat snap ik hahaha. Ik denk dat wij mensen, allemaal en iedereen, hier op aarde zijn met een reden. Dat wel allemaal iets te brengen hebben, te vertellen hebben. En de ene persoon is hier meer mee bezig dan de ander. En alles is goed.

De laatste jaren ben ik steeds dieper in mezelf gaan duiken. Ik kom op bijzondere plekken, ik ontmoet bijzondere mensen, ik heb geweldige gesprekken met mensen die iets heel bijzonders hebben meegemaakt in hun leven. Zij hebben bijvoorbeeld een bijna dood ervaring gehad, zijn ernstig ziek geweest, hebben een naaste verloren, zijn verkracht, misbruikt, geslagen, ga zo maar door. En die mensen hebben vaak besloten om hun hart te gaan volgen.

Ze zeggen hun baan op om hun hart te gaan volgen. En dat is misschien wel wat ik versta onder de titel van dit blog.

Ik verloor mijn papa toen ik 13 was. op latere leeftijd heb ik zielsverwanten ontmoet, ik heb spirituele ervaringen gehad waarvan je kunt zeggen: Jaaaaaaaaaahoooor!! Geef die vent nog een baco! Bel de GGD voor een bron en contact onderzoek!

En door al deze bijzondere ervaringen ben ik me steeds beter, steeds dieper, gaan beseffen: ik ben hier met een reden. Een doel. Ik ben een light warrior. Ik ben een man die de verbinding tussen hemel en aarde komt herstellen. Zo, ik heb het gezegd.

En het is zo. Ik wil mensen herinneren aan waar het hier over gaat op aarde. En ik bescherm het lichte en behoed mensen voor donkerte. Tenminste, dat probeer ik. En hierbij maak ik ontelbaar veel fouten en dat mag ook want ik ben mens.

En om deze missie, de verbinding tussen father sky and mother earth herstellen en het behouden van lichte, hoge, fijne energie op aarde, te leven ben ik ZO toegewijd, voel ik zoveel moed, bevlogenheid, passie, power en liefde in mezelf om dit ook echt te gaan uitdragen. Deze opdracht is voor mij zó belangrijk dat ik hierbij relaties die ik heb ondergeschikt maak aan mijn levensdoel.

Ben ik dan een uren-knallende-ambitieuze-carrière-succes-tijger die z’n vrouw en kinderen alleen op zondag ziet? Allesbehalve. Ik koester mijn vrouw. Ik koester mijn gezin. Ik koester mijn lieve familie. Zij zijn alles voor me. Ik weet en voel ook waarom zij in mijn leven zijn. Yvonne, mijn vrouw, is in mijn leven omdat zij diep van binnen weet en voelt dat ik hier op aarde ben óm dit werk te doen. Ze weet dit van me. Het is niet altijd even evident en makkelijk en ze weet het wel. We hebben het er veel over met elkaar.

En in de basis is dit wat het is: als ik voel dat ik ergens heen te gaan heb, naar Vézelay bijvoorbeeld, waar heel veel lichtwerkers zijn die ook de verbinding herstellen op aarde, dan ga ik. Ook al weten we allebei dat Yvonne dan een pittige week heeft met onze 3 kinderen alleen.

En dat ik hier in Vézelay, waar ik nu zit nu ik dit schrijf, mijn werk mag doen. Liefde mag brengen, mensen mag voeden met liefde, herinneringen. Dat ik hier mijn soul family mag ontmoeten.

Dus als David Deida zegt: “geef toe aan jezelf dat als je zou moeten kiezen tussen de perfecte intieme relatie of je hoogste doel in het leven bereiken, je ervoor zou kiezen je doel te verwezenlijken”, dan weet ik waar ik voor kies.

En het mooie is, dat het dus ook samen kan.

Bewust & Impactvol Ondernemen Challenge

Kan jij met dit verhaal resoneren? Merk jij ook dat jij op aarde bent voor een reden en wil jij er alles aan doen om dat te bewerkstelligen? Wil jij jouw levensdoel achterna gaan?

Schrijf je dan in voor de gratis challenge Bewust & Impactvol Ondernemen en leer vanuit jouw zielsmissie te leven en ondernemen. De challenge is van 13 september tot en met 19 september.

Je leert tijdens deze challenge jouw gaven, intuïties, talenten en passies inzetten in jouw praktijk zonder je authenticiteit te verliezen. Je krijgt inzichten, structuur en helderheid om super zelfverzekerd jouw groei te kunnen maken met jouw praktijk. Die vlam in jou mag sterker worden, jij mag jouw passie en kennis gaan delen en andere bewuste mensen helpen om samen een wereld te creëren van liefde, vertrouwen en verbinding. Doe je mee?

Be well,

Erik

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...