Spirituele begeleiding – in 12 stappen groeien met je praktijk

In deze tijd is één ding écht belangrijk: iemand hebben die spirituele leiding neemt zodat er spirituele begeleiding geboden kan worden om mensen goed door deze periode heen te helpen.

Mijn rode draad in mijn leven, mijn zielsmissie, is “het helpen van mensen + bedrijven”. En, dat veel duidelijker en dieper gezegd, dat is in mijn specifieke geval: bewuste mensen helpen die een bewustwordingspraktijk hebben en/ of er verdere stappen in willen gaan zetten.

In dit bericht wil ik jou, als jij je aangesproken voelt tenminste 😉, alvast concreet laten zien hoe jij stappen mag zetten in een bepaalde volgorde. Ik doe dit bewust even heel kort en bondig, bijna in “ staccato”. Zonder ook heel veel uit te leggen waarom ik dit zeg. Voel maar gewoon even met me mee en kijk of deze stappen zo ook voor jou resoneren. Ik neem je mee van Oost, naar Zuid, dan naar West en dan naar Noord…

Oost:

 • Vertrouw in de Spirit en dat jouw Schepper, jouw geloof, je begeleiding gaat geven. Ook in een concrete aardse vorm
 • Ga vanuit jouw vooruitziende blik te werk
 • Vanuit (deze) helderheid en puurheid zet je heldere intenties neer
 • Je gaat je op deze intenties focussen

Zuid:

 • Vanuit jouw liefde, jouw eerlijke, natuurlijke, compassievolle hart ga jij vormen kiezen om dit neer te zetten, bijvoorbeeld met beeld, teksten, creativiteit, muziek, dans etc
 • Je gaat (zo) groeien vanuit jouw innerlijke kind en jouw hierbij horende verlangens

West:

 • Kijk en voel van binnenuit
 • Laat je gevoelens toe
 • Geef je eigen grenzen aan, vanuit respect voor jezelf en voor anderen

Noord:

 • Met jouw inzichten, wijsheid en vanuit nederigheid en begrip voor de situatie waarin jij zit en we zitten, breng jij jouw kennis en ervaring over
 • Toon wilskracht, gebruik je gevoel voor humor
 • Wees dankbaar voor de stappen en de leiderschapsrol die jij zo neerzet voor jezelf en anderen.

Vanuit deze 12 stappen aan de hand van het medicijnwiel (oost, zuid, west, noord) ben je helemaal in jouw eigen volledige verbinding en kun jij jouw stappen verder gaan zetten met jouw bewustwordingspraktijk!

Ben je nu nieuwsgierig geworden of heb ik je geinspireerd? Misschien vind je mijn webinar ‘7 Tips om te Manifesteren met je (Bewustwordings)praktijk’ ook interessant! Hierin geef ik jou met liefde de tools & handvaten om te manifesteren – groeien – met jouw praktijk. Wil je meer weten? 

Hopelijk zie ik je daar!

Heb het goed,

Erik

Erik Verhagen

Hi ik ben Erik! Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Wil je meer lezen over?

Volg mij op Youtube

Wil jij groeien in jouw bewustzijn? En een bewust leven leiden in vrijheid en verbinding met jezelf en anderen?

Bekijk mijn video’s

Hét Boek Erik Verhagen
Bestel Hét Boek voor Bewuste Mensen die leven in de 5e Dimensie →

Wil jij ook jouw droompraktijk realiseren?
Plan nu een persoonlijk, vrijblijvend groeigesprek in.