Spirituele begeleiding – in 12 stappen groeien met je praktijk

In deze tijd is één ding écht belangrijk: iemand hebben die spirituele leiding neemt zodat er spirituele begeleiding geboden kan worden om mensen goed door deze periode heen te helpen.

Mijn rode draad in mijn leven, mijn zielsmissie, is “het helpen van mensen + bedrijven”. En, dat veel duidelijker en dieper gezegd, dat is in mijn specifieke geval: bewuste mensen helpen die een bewustwordingspraktijk hebben en/ of er verdere stappen in willen gaan zetten.

In dit bericht wil ik jou, als jij je aangesproken voelt tenminste 😉, alvast concreet laten zien hoe jij stappen mag zetten in een bepaalde volgorde. Ik doe dit bewust even heel kort en bondig, bijna in “ staccato”. Zonder ook heel veel uit te leggen waarom ik dit zeg. Voel maar gewoon even met me mee en kijk of deze stappen zo ook voor jou resoneren. Ik neem je mee van Oost, naar Zuid, dan naar West en dan naar Noord…

Oost:

 • Vertrouw in de Spirit en dat jouw Schepper, jouw geloof, je begeleiding gaat geven. Ook in een concrete aardse vorm
 • Ga vanuit jouw vooruitziende blik te werk
 • Vanuit (deze) helderheid en puurheid zet je heldere intenties neer
 • Je gaat je op deze intenties focussen

Zuid:

 • Vanuit jouw liefde, jouw eerlijke, natuurlijke, compassievolle hart ga jij vormen kiezen om dit neer te zetten, bijvoorbeeld met beeld, teksten, creativiteit, muziek, dans etc
 • Je gaat (zo) groeien vanuit jouw innerlijke kind en jouw hierbij horende verlangens

West:

 • Kijk en voel van binnenuit
 • Laat je gevoelens toe
 • Geef je eigen grenzen aan, vanuit respect voor jezelf en voor anderen

Noord:

 • Met jouw inzichten, wijsheid en vanuit nederigheid en begrip voor de situatie waarin jij zit en we zitten, breng jij jouw kennis en ervaring over
 • Toon wilskracht, gebruik je gevoel voor humor
 • Wees dankbaar voor de stappen en de leiderschapsrol die jij zo neerzet voor jezelf en anderen.

Vanuit deze 12 stappen aan de hand van het medicijnwiel (oost, zuid, west, noord) ben je helemaal in jouw eigen volledige verbinding en kun jij jouw stappen verder gaan zetten met jouw bewustwordingspraktijk!

Ben je nu nieuwsgierig geworden of heb ik je geinspireerd? Misschien vind je mijn webinar ‘7 Tips om te Manifesteren met je (Bewustwordings)praktijk’ ook interessant! Hierin geef ik jou met liefde de tools & handvaten om te manifesteren – groeien – met jouw praktijk. Wil je meer weten? 

Hopelijk zie ik je daar!

Heb het goed,

Erik

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!

Misschien vind je dit ook interessant?

Loslaten van controle

Loslaten van controle

Vandaag wil ik het hebben over het loslaten van controle en het omarmen van het onbekende. Want laten we eerlijk zijn, we zijn allemaal wel eens in de verleiding gekomen om controle te willen uitoefenen over anderen, systemen, bedrijven en organisaties. Natuurlijk is...

De Magie van Jouw Zielsmissie Herinneren

De Magie van Jouw Zielsmissie Herinneren

Ik wil vandaag met je praten over iets dat diep van binnen resoneert - jouw zielsmissie. In het midden van de hectiek van het dagelijkse leven, kan het gemakkelijk zijn om dit te vergeten. Maar maak je geen zorgen, ik ben hier om je eraan te herinneren. Jouw...

Mijn reis van alcohol en verslaving naar gezondheid

Mijn reis van alcohol en verslaving naar gezondheid

Op jonge leeftijd vond ik troost in alcohol. Op mijn veertiende dronk ik mijn eerste biertje als een manier om mijn emoties te dempen. Ik had niet het gevoel dat ik een veilige plek had om mezelf te zijn. Alcohol werd mijn trouwe metgezel, een langdurige vriend die me...