SLOW DOWN!!!

SLOW DOWN!!! (Of gaan we het gewoon vriendelijk vragen?)

Laatst was ik in Schotland. In de regio waar ik zat zijn ongelofelijk veel gehuchtjes. Een paar straatjes of één straat en je bent het plaatsje alweer uit.

Ik ben er toen die week vaak doorheen gereden. En de locals hier hebben een paar manieren om ervoor te zorgen dat mensen niet te hard door het plaatjes janken. Dit zijn ze:

  • In een aantal plaatsjes staat een “namaak agent met een lasergun”. Echt levensecht! Ik schrok de eerste keer toen ik “die agent” zag staan. Stond gewoon nét voor een paal met een gun op mij te richten! “Tering, wat dóet die wout hier in dit gehucht om 21:00 uur ’s avonds!?” dacht ik nog. Hahaha. Goed gedaan dus 😉 ze hebben van een soort paspop een levensechte agent gemaakt. Ergens geniaal!
  • Een digitaal bord waarop staat SLOW DOWN!!! Met 3 uitroeptekens. Knipperend. Rood. Heel confronterend.
  • Een manueel bord waarop staat: “Welkom in dit dorp. Zou je alsjeblieft je aan de snelheid willen houden voor onze en jouw eigen veiligheid? Dank je wel!”

Okay, bedankt voor dit informatieve stukje Erik. Super veel wijzer geworden nu 😉

Wat wil ik ermee zeggen? Iemand bang maken werkt. Ik zie het elke dag opnieuw gebeuren. In de hele wereld. Overal. Het werkt! Mensen maar genoeg angst aanpraten of namaak agenten langs de wegen opstellen om mensen minder hard te laten rijden: het werkt. En bang maken “for a good cause”, tjsa.. ik snap het.

Bang maken is voor de korte termijn. Lief zijn werkt op de lange termijn. Want als ik door de dorpjes rijd, rijd ik zachter vanwege het bord waarop het netjes wordt gevraagd. Dat is (misschien kort door de bocht maar die past prima bij dit onderwerp “verkeer” 😉 ) zoals ik het zie en bedoel.

Door de hele geschiedenis heen zijn mensen bang gemaakt als de donkere macht de pure macht wilde grijpen. Lord of The Rings is voor mij hierin een mooi voorbeeld. Mensen bang maken, dreigen, dorpen plunderen, grote stinkende Orks door de vallei laten schreeuwen en mensen afmaken: heel goed bedacht jongens, pure klasse. Zo kom je d’r wel. En het lijkt ook bijna altijd te lukken. Of het lukt zelfs ook echt een tijdje. Totdat het licht wint. Liefde. Licht. Vrede. Verbinding.

En ik ben zo’n licht strijder. Aragorn.

Waar sluit jij je bij aan? Je kunt niet meer zeggen: ik ben een beetje een Ork als het me uitkomt en een beetje een Elf als ik er zin in heb 😉

Kies je voor de lasergun-pop of sluit je je aan bij het licht?

Aho!

Erik

 

Erik Verhagen

Hi ik ben Erik! Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Wil je meer lezen over?

Volg mij op Youtube

Wil jij groeien in jouw bewustzijn? En een bewust leven leiden in vrijheid en verbinding met jezelf en anderen?

Bekijk mijn video’s

Hét Boek Erik Verhagen
Bestel Hét Boek voor Bewuste Mensen die leven in de 5e Dimensie →

Wil jij ook jouw droompraktijk realiseren?
Plan nu een persoonlijk, vrijblijvend groeigesprek in.