BLOG

SLOW DOWN!!!

SLOW DOWN!!! (Of gaan we het gewoon vriendelijk vragen?)

Laatst was ik in Schotland. In de regio waar ik zat zijn ongelofelijk veel gehuchtjes. Een paar straatjes of één straat en je bent het plaatsje alweer uit.

Ik ben er toen die week vaak doorheen gereden. En de locals hier hebben een paar manieren om ervoor te zorgen dat mensen niet te hard door het plaatjes janken. Dit zijn ze:

  • In een aantal plaatsjes staat een “namaak agent met een lasergun”. Echt levensecht! Ik schrok de eerste keer toen ik “die agent” zag staan. Stond gewoon nét voor een paal met een gun op mij te richten! “Tering, wat dóet die wout hier in dit gehucht om 21:00 uur ’s avonds!?” dacht ik nog. Hahaha. Goed gedaan dus 😉 ze hebben van een soort paspop een levensechte agent gemaakt. Ergens geniaal!
  • Een digitaal bord waarop staat SLOW DOWN!!! Met 3 uitroeptekens. Knipperend. Rood. Heel confronterend.
  • Een manueel bord waarop staat: “Welkom in dit dorp. Zou je alsjeblieft je aan de snelheid willen houden voor onze en jouw eigen veiligheid? Dank je wel!”

Okay, bedankt voor dit informatieve stukje Erik. Super veel wijzer geworden nu 😉

Wat wil ik ermee zeggen? Iemand bang maken werkt. Ik zie het elke dag opnieuw gebeuren. In de hele wereld. Overal. Het werkt! Mensen maar genoeg angst aanpraten of namaak agenten langs de wegen opstellen om mensen minder hard te laten rijden: het werkt. En bang maken “for a good cause”, tjsa.. ik snap het.

Bang maken is voor de korte termijn. Lief zijn werkt op de lange termijn. Want als ik door de dorpjes rijd, rijd ik zachter vanwege het bord waarop het netjes wordt gevraagd. Dat is (misschien kort door de bocht maar die past prima bij dit onderwerp “verkeer” 😉 ) zoals ik het zie en bedoel.

Door de hele geschiedenis heen zijn mensen bang gemaakt als de donkere macht de pure macht wilde grijpen. Lord of The Rings is voor mij hierin een mooi voorbeeld. Mensen bang maken, dreigen, dorpen plunderen, grote stinkende Orks door de vallei laten schreeuwen en mensen afmaken: heel goed bedacht jongens, pure klasse. Zo kom je d’r wel. En het lijkt ook bijna altijd te lukken. Of het lukt zelfs ook echt een tijdje. Totdat het licht wint. Liefde. Licht. Vrede. Verbinding.

En ik ben zo’n licht strijder. Aragorn.

Waar sluit jij je bij aan? Je kunt niet meer zeggen: ik ben een beetje een Ork als het me uitkomt en een beetje een Elf als ik er zin in heb 😉

Kies je voor de lasergun-pop of sluit je je aan bij het licht?

Aho!

Erik

 

UITGELICHTE EVENTS

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!