SLOW DOWN!!!

SLOW DOWN!!! (Of gaan we het gewoon vriendelijk vragen?)

Laatst was ik in Schotland. In de regio waar ik zat zijn ongelofelijk veel gehuchtjes. Een paar straatjes of één straat en je bent het plaatsje alweer uit.

Ik ben er toen die week vaak doorheen gereden. En de locals hier hebben een paar manieren om ervoor te zorgen dat mensen niet te hard door het plaatjes janken. Dit zijn ze:

  • In een aantal plaatsjes staat een “namaak agent met een lasergun”. Echt levensecht! Ik schrok de eerste keer toen ik “die agent” zag staan. Stond gewoon nét voor een paal met een gun op mij te richten! “Tering, wat dóet die wout hier in dit gehucht om 21:00 uur ’s avonds!?” dacht ik nog. Hahaha. Goed gedaan dus 😉 ze hebben van een soort paspop een levensechte agent gemaakt. Ergens geniaal!
  • Een digitaal bord waarop staat SLOW DOWN!!! Met 3 uitroeptekens. Knipperend. Rood. Heel confronterend.
  • Een manueel bord waarop staat: “Welkom in dit dorp. Zou je alsjeblieft je aan de snelheid willen houden voor onze en jouw eigen veiligheid? Dank je wel!”

Okay, bedankt voor dit informatieve stukje Erik. Super veel wijzer geworden nu 😉

Wat wil ik ermee zeggen? Iemand bang maken werkt. Ik zie het elke dag opnieuw gebeuren. In de hele wereld. Overal. Het werkt! Mensen maar genoeg angst aanpraten of namaak agenten langs de wegen opstellen om mensen minder hard te laten rijden: het werkt. En bang maken “for a good cause”, tjsa.. ik snap het.

Bang maken is voor de korte termijn. Lief zijn werkt op de lange termijn. Want als ik door de dorpjes rijd, rijd ik zachter vanwege het bord waarop het netjes wordt gevraagd. Dat is (misschien kort door de bocht maar die past prima bij dit onderwerp “verkeer” 😉 ) zoals ik het zie en bedoel.

Door de hele geschiedenis heen zijn mensen bang gemaakt als de donkere macht de pure macht wilde grijpen. Lord of The Rings is voor mij hierin een mooi voorbeeld. Mensen bang maken, dreigen, dorpen plunderen, grote stinkende Orks door de vallei laten schreeuwen en mensen afmaken: heel goed bedacht jongens, pure klasse. Zo kom je d’r wel. En het lijkt ook bijna altijd te lukken. Of het lukt zelfs ook echt een tijdje. Totdat het licht wint. Liefde. Licht. Vrede. Verbinding.

En ik ben zo’n licht strijder. Aragorn.

Waar sluit jij je bij aan? Je kunt niet meer zeggen: ik ben een beetje een Ork als het me uitkomt en een beetje een Elf als ik er zin in heb 😉

Kies je voor de lasergun-pop of sluit je je aan bij het licht?

Aho!

Erik

 

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...