Ondernemers University is dé plek voor ondernemende jonge en ambitieuze mensen die bewust een stap willen zetten naar het leven van hun mooiste leven!

Ondernemers University is dé plek voor ondernemende jonge en ambitieuze mensen die bewust een stap willen zetten naar het leven van hun mooiste leven!

“Ik, Erik Verhagen, inspireer mezelf en anderen
een
autonoom leven te leiden”.

Dit is in essentie waarom Ondernemers University is opgericht. Al zo lang als ik me kan herinneren paste ik vaak niet in een opgelegd plaatje, een studie, een opgelegd patroon. En in de banen die ik had, had ik vaak als het ging over “personeel” een andere visie. Daarom besloot ik zelf dieper op zoek te gaan naar wie ik nou eigenlijk was en waarom ik deed zoals ik deed. Deze zoektocht begon al vrij snel in het starten van mijn eigen onderneming “Boom Consult”. Ik schreef me 15 jaar geleden in bij de KvK, want ik voelde diep van binnen, ondanks dat er een financiële crisis aan de gang was, dat ik op mezelf wilde staan. Niet afhankelijk wilde zijn van een werkgever. Ik wilde vrij zijn. Autonoom. Als een boom. Voor mij staat een autonoom leven leiden in het kort voor:

  • Goed weten wie je bent;
  • Goed weten waar je voor staat;
  • Niet afhankelijk willen zijn van anderen;
  • Onafhankelijk willen zijn. In tijd, geld, energie.

En nu, 15 jaar nadat ik gestart ben als ondernemer lééf ik een autonoom leven: ik weet goed wie ik ben, ik weet waar ik voor sta, ik heb een onderneming met een team die me ondersteunt op de dingen waar mijn energie niet op aan gaat, ik leef en onderneem onafhankelijk van anderen, ben eigen baas, doe wat ik wil en er is alles in overvloed! En dat in balans met de aarde op een duurzame manier!

Dát is het fundament van Ondernemers University: jonge mensen een structurele stevige basis bieden om vrij, onafhankelijk en autonoom door het leven te gaan en hierin te ondernemen vanuit je passie, vanuit je missie.

Voor wie?

Voor jonge mensen die aan het zoeken zijn in hun leven naar datgene wat het beste bij hun past en, als ze dat gevonden hebben, hierin structurele begeleiding, coaching, advies willen hebben op een duurzame manier.

Deze jonge mensen zijn klaar met het voortgezet onderwijs, hebben nu een paar jaar een baan / zijn op zoek naar een manier om hun passies, gaven en talenten in te zetten op een manier waar de wereld (“economie”) behoefte aan heeft en weten dit nog niet precies te overlappen met elkaar.

Ze zijn op zoek naar hun “bingo plek” waar passies, gaven en talenten elkaar overlappen en hoe ze dit kunnen inzetten om op een zinvolle manier door het werkend leven te gaan.

Ze werken voor een baas / hebben een baantje / zitten in een overgangsjaar en willen handvatten hebben, begeleiding, steun en inspiratie in wie ze nou zijn, waar ze voor staan en wat ze hiermee kunnen doen om hun eigen leven vrij, zinvol, duurzaam en autonoom te kunnen leven.

Hoe pakken wij dit aan?

Bij Ondernemers University worden jonge ondernemende mensen een collegejaar lang door mijn ervaring als bewuste ondernemer aan de hand genomen.

Het jaar start op een eerste van de maand: 1 juli, 1 september, 1 januari: wanneer de student klaar is voor de reis van zijn/ haar leven.

Een college jaar lang worden de studenten en ondernemers in spé begeleid door mij, Erik. De studenten krijgen toegang tot Erik’s mobiel en kunnen en mogen 24/7 een beroep doen op de kennis en ervaring die Erik ter beschikking heeft. In goede onderlinge afstemming zal het jaar worden doorgenomen en zullen momenten worden ingepland waarop 1 op 1 contact is. Dat zal voor een groot gedeelte online zijn (zoom, teams, facetime, mail, whats app etc) en ook zullen er meerdere momenten worden ingepland waarbij er een 1 op 1 ondernemersoverleg c.q. college wordt gehouden. Dit kan zijn op locatie van de student, bij Erik thuis, en/of op locatie elders. En er zal zeer regelmatig telefonisch contact zijn. Er moet een vertrouwensband zijn waarbij de student de vrijheid voelt om contact op te nemen en waarbij zowel ondernemer als student de verantwoordelijkheid nemen het beste uit het jaar te halen (hierover zo meer). Zo ontstaat een structuur waarbij de student handvatten krijgt, koers, duiding en doelstellingen en tussentijds snel geschakeld kan worden door laagdrempelig en 1 op 1 contact.

Wat zijn de onderwerpen die in een collegejaar van
Ondernemers University aan bod komen?

Denk aan deze structuur en onderwerpen:

Bepalen van je missie en kernwaarden

Bepalen van je koers, doelstellingen, goals voor het jaar:

  • persoonlijke goals (lichaam, hoofd, hart en ziel) en:
  • zakelijke goals (inschrijven Kvk, ondernemersplan, missie, visie onderneming, doelstellingen financieel en niet financieel en bepalen en uitvoeren strategie en onderhouden van je business (bijvoorbeeld klantrelaties, administratie, omzet enz!)

Na het bepalen van de koers gaan we aan de slag met het persoonlijke en zakelijke plan. Denk aan:

  • Persoonlijk: focus, discipline, leiderschap tonen, verantwoordelijkheid nemen
  • Zakelijk: werken aan je goals, je plan en aan de slag met je onderneming.

Draaien van je business: hoe blijf je ondernemen?

Samen met de student zal binnen het college jaar de inschrijving bij de KvK worden gedaan zodat de student zichzelf ook ondernemer / ZPP’er kan noemen!

Investeringsmodel

Ondernemers University staat voor een duurzame co-creatie: niet alleen wordt van de student volle commitment gevraagd, ook Erik zal zijn volle commitment in de ondernemer zien, hebben én houden zolang de ondernemer doorgaat met zijn business. Dit houdt het volgende in:

Voor het collegejaar wordt een eenmalige investering gevraagd van € 1.997 ex BTW (deze BTW kan de ondernemer in dat zelfde jaar terug vragen en wordt zo direct de eerste les in ondernemen in gang gezet).

Ondernemen is niet alleen “slechts” de ins en out “uitleggen”. Ondernemen is doen. Meters maken. Fouten maken. Leren. Blijven leren en blijven ontwikkelen. En hierin ondersteund worden door iemand die weet hoe ondernemen is en werkt.

 

Voor deze volle commitment vraagt Ondernemers University een aandeel in de onderneming van de student/ ondernemer. Na vaststellen van het business model, type, aard etc van de onderneming, zal in samenspraak met ondernemer een aandeel in het bedrijf worden bepaald. Hierbij wordt Erik géén formeel aandeelhouder in de business, maar wordt in een intentieverklaring onderling een structurele samenwerking afgesproken voor een bepaalde termijn (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar bijv) waarbij voor die termijn een deel van de omzet/ winst zal gaan naar Erik. Hiermee wordt voor beide partijen de inzet en inbreng om er een succes van te maken onderling bevordert. Denk in percentages aan bijv.: 10% van de omzet of 5% van de netto winst (afhankelijk van soort/ type product / dienst van de ondernemer).

Hierdoor blijft ondernemer zolang hij/ zij wil de ondersteuning en ervaring van Erik ontvangen tot een of beide partijen anders besluiten. Dit is duurzame autonomie!

Are You In?

Mail naar support@erikverhagen.com om een vrijblijvend intake gesprek met Erik in te plannen en we nemen contact met je op om de agenda’s te trekken. Erik neemt op de afgesproken datum en tijd contact met je op en belt je op jouw mobiel. Samen kijken jullie waar jouw behoefte ligt en of het een match is. Daarna beslis jij of je wilt starten met jouw meest waardevolle jaar ooit of niet: that’s up to you!

Grtz,
Erik