ONDERNEMER VANUIT JE GEVOEL, ONDERSTEUND DOOR JE HOOFD

Ondernemen vanuit je gevoel, ondersteund door je hoofd

Elke dag merk ik weer dat er veel intuïtieve ondernemers zijn die eigenlijk niet verder komen omdat ze geen duidelijk plan hebben. Maar ze hebben ook geen coach die hun intuïtieve kant snapt en voelt. Het is dus vaak óf … óf

Vroeger al was ik een gevoelig jongetje. Kon mensen goed aanvoelen en “lezen”. Toen mijn vader overleed toen ik 13 jaar was, werd mijn bewuste (Er)ik nog wat meer aangezet. En de laatste jaren ben ik me steeds meer gaan verdiepen in meditatie, Reiki, intuïtie, healings, detoxes, vorige levens: het heeft me de laatste jaren enorm veel inzichten gebracht!

En dan heb je nog de “zakelijke Erik”: de man die al jaren zelf onderneemt. Bedrijven traint, coacht en adviseert. Weet hoe ondernemers denken en doen.

Wat ik doe is het slaan van een brug slaan tussen het hele intuïtieve van mijn ondernemende, zelfbewuste klant en hen daarbij de duidelijkheid, helderheid en structuur bieden die ze daarbij zéker nodig hebben. Missie bepalen, marktfocus kiezen. Doelen filteren uit je missie. Je strategie kiezen. Dat.

Wil je zien hoe ik dat doe? Ik laat je twee plaatjes zien:

Bingo plek

Het begint allemaal bij jou. Jij bent de ondernemer. Jij hebt talenten, gaven, bent goed in wat je doet. En je bent zo ver dat je dit ook durft te delen met de wereld. Omdat je voelt dat de tijd rijp is, dat het mag en kan.

Dan mag je deze gevoelens gaan formuleren in een mission statement. In je missie draag jij namelijk uit waar jouw bingo plek zit. Waar je hart van gaat kloppen. Dit is iets puur intuïtiefs zoals je weet.

Vervolgens is het de bedoeling dat je jouw missie, jouw passie, gaat vertalen vanuit de missie naar concrete doelen. Doelstellingen. Financieel én niet financieel. Want je mag de prijs vragen die je waard bent. Je bent nu aan het richten.

Na dat richten weet je precies wie je bent, welke focus jij hebt, wie je klant is en wat je wilt bereiken met je praktijk.

Daarna kun je dat gaan inrichten. Er de juiste strategie bij kiezen.

richten inrichten verrichten

Die is namelijk afgeleid van je gekozen richting. En je gaat een aantal onderwerpen meer bekijken: welke structuur hoort hier bijvoorbeeld bij.

Super belangrijk dat je éérst weet wat de koers is en dat je die daarna dan zo gaat inrichten. Je ziet zó vaak dat ondernemers al aan het inrichten zijn terwijl ze nog niet eens de koers, de richting scherp hebben bepaald. Dat komt dan ook vaak niet goed.

Het uitvoeren, verrichten, is de laatste stap: let’s go to work.

Heel veel succes en plezier met de reis van je hart naar je hoofd en weer terug! Je hebt ze allebei nodig!

Hartelijke groet,
Erik

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...