BLOG

ONDERNEMER VANUIT JE GEVOEL, ONDERSTEUND DOOR JE HOOFD

Ondernemen vanuit je gevoel, ondersteund door je hoofd

Elke dag merk ik weer dat er veel intuïtieve ondernemers zijn die eigenlijk niet verder komen omdat ze geen duidelijk plan hebben. Maar ze hebben ook geen coach die hun intuïtieve kant snapt en voelt. Het is dus vaak óf … óf

Vroeger al was ik een gevoelig jongetje. Kon mensen goed aanvoelen en “lezen”. Toen mijn vader overleed toen ik 13 jaar was, werd mijn bewuste (Er)ik nog wat meer aangezet. En de laatste jaren ben ik me steeds meer gaan verdiepen in meditatie, Reiki, intuïtie, healings, detoxes, vorige levens: het heeft me de laatste jaren enorm veel inzichten gebracht!

En dan heb je nog de “zakelijke Erik”: de man die al jaren zelf onderneemt. Bedrijven traint, coacht en adviseert. Weet hoe ondernemers denken en doen.

Wat ik doe is het slaan van een brug slaan tussen het hele intuïtieve van mijn ondernemende, zelfbewuste klant en hen daarbij de duidelijkheid, helderheid en structuur bieden die ze daarbij zéker nodig hebben. Missie bepalen, marktfocus kiezen. Doelen filteren uit je missie. Je strategie kiezen. Dat.

Wil je zien hoe ik dat doe? Ik laat je twee plaatjes zien:

Bingo plek

Het begint allemaal bij jou. Jij bent de ondernemer. Jij hebt talenten, gaven, bent goed in wat je doet. En je bent zo ver dat je dit ook durft te delen met de wereld. Omdat je voelt dat de tijd rijp is, dat het mag en kan.

Dan mag je deze gevoelens gaan formuleren in een mission statement. In je missie draag jij namelijk uit waar jouw bingo plek zit. Waar je hart van gaat kloppen. Dit is iets puur intuïtiefs zoals je weet.

Vervolgens is het de bedoeling dat je jouw missie, jouw passie, gaat vertalen vanuit de missie naar concrete doelen. Doelstellingen. Financieel én niet financieel. Want je mag de prijs vragen die je waard bent. Je bent nu aan het richten.

Na dat richten weet je precies wie je bent, welke focus jij hebt, wie je klant is en wat je wilt bereiken met je praktijk.

Daarna kun je dat gaan inrichten. Er de juiste strategie bij kiezen.

richten inrichten verrichten

Die is namelijk afgeleid van je gekozen richting. En je gaat een aantal onderwerpen meer bekijken: welke structuur hoort hier bijvoorbeeld bij.

Super belangrijk dat je éérst weet wat de koers is en dat je die daarna dan zo gaat inrichten. Je ziet zó vaak dat ondernemers al aan het inrichten zijn terwijl ze nog niet eens de koers, de richting scherp hebben bepaald. Dat komt dan ook vaak niet goed.

Het uitvoeren, verrichten, is de laatste stap: let’s go to work.

Heel veel succes en plezier met de reis van je hart naar je hoofd en weer terug! Je hebt ze allebei nodig!

Hartelijke groet,
Erik

UITGELICHTE EVENTS

There are no upcoming events at this time.

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!