BLOG

On which side are you?

Ik mag gerust zeggen dat ik een filmliefhebber ben. In m’n vrije tijd kijk ik graag een goede serie op Netflix of een film. Vroeger (dat lijkt alweer een hele tijd geleden!) kocht ik echt elke maand wel één of meerdere DVD’s. Bijna niet meer voor te stellen dat die dingen alweer bijna “uit de mode zijn”, nietwaar? Mijn hele zolder staat vol met DVD’s. Ik heb er echt honderden.

Van alle genres die er zijn, vind ik “science fiction” of “fantasy” eigenlijk nooit leuk, dus ik kijk dat type films ook eigenlijk nooit. Starwars: saai. Harry Potter: nee dank je. Maar in deze categorie is er één film, eigenlijk een trilogie, die ik wél echt te gek vind. En dat is: Lord of The Rings. Echt een super gave reeks over Frodo, een Hobbit, die de opdracht krijgt om een ring te vernietigen waar de hele wereld om strijdt (om de macht te hebben over de hele wereld). Een magische ring met de kracht om te heersen over de wereld. 

Wat ik onder andere zo gaaf vind aan deze film, is dat er een hele duidelijke strijd is tussen goed en slecht. Tussen licht en donker. En hoe dit tot uiting komt. En er zijn natuurlijk nog 100.000-de films over de strijd tussen goed en slecht. Daar gaat zowat elke film over. Het is voor mij vooral de verbeelding, de verschillende stammen die met elkaar samen werken tegen het kwaad, de setting… The Lord of the Rings leert ons over hoop, moed, vriendschap en opoffering. Nou ja, als je de filmreeks kent, dan weet je waar ik het over heb en ben je het met me eens of juist niet. Daar zit vaak niet veel tussen 😉 Ik heb met Yvonne hier wel eens gesprekken over: zij vindt Harry Potter gaaf en ik niet en andersom vindt zij Lord of The Rings niets en ik wel. Goed. Waar wil ik naartoe met mijn verhaal? Ik zal het je vertellen:

Sinds Corona heb ik steeds sterker het gevoel dat het nog duidelijker wordt dat er in onze wereld, de wereld waarin wij leven, onze samenleving en de manier waarop wij leven hier op aarde óók een steeds duidelijke uiteenzetting komt tussen goed en kwaad. Tussen licht en donker. Tussen mensen die, gechargeerd gezegd, herkennen wat er allemaal speelt in de wereld en hier iets aan gaan doen en mensen die óf niet in de gaten hebben wat er speelt en er (dus) ook niets aan doen en mensen die wél weten wat er allemaal speelt in de wereld en er niets aan gaan doen. 

Ik schat heel even in dat jij, omdat jij dit bericht van mij nu nog steeds aan het lezen bent, ervan bewust bent dat er van alles gaande is in de wereld. Je bent namelijk (wél) een bewust mens. Je ziet wat onze overheden doen, je ziet wat de maatregelen die getroffen worden doen met onze mensen, onze vrijheid, ons leven. Je voelt aan je water dat er héél veel gaande is. Dat mensen worden beïnvloed door allerlei krachten en dat je je daarbij vaak helemaal niet prettig voelt. In film-termen zou je kunnen zeggen dat je voelt dat the Dark Force haar krachten steeds meer aan het inzetten is om de wereld naar aar hand te zetten. 

Geen fijn gevoel he?

Nou. Stél dat jij dit óók helemaal herkent. Dat je zegt: ja, klopt, er is een donkere kracht die aan het manipuleren is. Er zijn mensen die kwaad willen doen en door politiek te bedrijven, media aandacht en bang makerij in te zetten om mensen te laten geloven dat de wereld een plek is van doem en verderf, oorlog, ziekten en pandemieën. Dan wil ik jou de vraag stellen (ik ga er gemakshalve van uit dat je geen  lelijke Ork bent met één oog, een zweetnek, rottend tandvlees met zweren over je hele lichaam en dat jij je voert met karkassen van dode lama’s): wat doe jij?

Als in: blijf je stil zitten, of ga je in de actie? Sla je alles gade en volg je de stroom of zeg je: nee, ik ga mijn talenten inzetten voor het goede? Lees je hoofdschuddend de krant of zonder je je af van die berichten en ga je met positieve energie de dag in? 

En ik meen dit! De afgelopen maanden heb ik zelf ook een tweedeling gezien bij mensen die zich óf bij mij melden en zeiden: yes, ik ben er, ik heb gewacht op dit moment en nu ga ik (eindelijk) mijzelf inzetten voor het goede. Of mensen die zeiden: nee.. veel te spannend allemaal. En ik begrijp dit! Don’t get me wrong! 

Ik haal graag een quote aan uit het verhaal van Lord of the Rings. Ik begin hier ook mijn nieuwe boek mee (Hét Boek voor bewuste mensen die leven in de 5e Dimensie, dat in Juli uit zal komen) Wil je op de hoogte gehouden worden van de lancering?

‘Ik wou dat het niet in mijn tijd hoefde te gebeuren,’ zei Frodo.

‘Ik ook,’ zei Gandalf, ‘en dat geldt voor allen die in een dergelijke tijd leven, maar die beslissing is niet aan ons. Het enige wat wij moeten beslissen, is wat we zullen doen met de tijd die ons is gegeven.’

En ik meen dit echt. Wat doe je? Wat ga je doen? Ben je bewust? Ja? Mooi! Wat ga je doen?

En ik bedoel niet meteen dat je een bijl moet gaan zoeken en stinkende Orks moet gaan neerhakken, of 5G masten in de fik moet zetten, nee. Ik noem mezelf a peaceful warrior. Ik strijd voor de wereld, voor mijn gezin, familie en vrienden door mijn eigen missie nog meer te gaan leven. Ik heb de talenten gekregen om mannelijke en vrouwelijke energie met elkaar te verbinden. Ik help, als man die weet hoe je een onderneming neer moet zetten, hoe je structuur, focus en overzicht houdt, hoe je op een mooie, authentieke manier klanten kunt werven zodat je je kunt focussen op je werk als coach, healer, trainer enzovoorts. En ik heb de vrouwelijke energie om met je mee te voelen wat je als energetische blokkade dan nog tegenhoudt om dat te gaan doen en wat jouw eigen zielsmissie is en deze kunt gaan leven. 

Dat is wat ik met mijn team al jaar in jaar uit doe met manifesteren met je bewustwordingspraktijk.  En ik ga hierin ver. Want dat is nodig. Wij helpen onze klanten écht door deze tijd heen. We gaan voorop, nemen mensen aan de hand. Troosten ze waar nodig. Healen. Coachen. Adviseren ze. En leiden de weg. We laten zien hoe je goed en mooi door deze tijd heen kunt komen. En kunt floreren! Je werk prachtig neer kunt zetten! Ik had vanmorgen om 04:00 uur al een eerste gesprek met iemand in Amerika die in mijn programma zou willen instromen. Die zegt: I am on the good side, Erik. 

En mijn team en ik, we spreken dag in dag uit met mensen om ze inzichten te geven, kosteloos! Ook deze week en de komende maand weer: ik geef morgen, de 27e, om 20:00 weer eens sinds lange tijd een gratis webinar waarin ik mijn inzichten deel en mensen laat zien hoe ze met hun praktijk, hun onderneming, stappen kunnen zetten, ga zo maar door. 

Dus: aan welke kant sta jij én, vooral dit, wat DOE je er mee? 

Doe je mee? 

Schrijf je hier in voor ene gratis intake met mij of iemand uit mijn team:

Of schrijf je in voor mijn eerstvolgende webinar!

Ik kijk er naar uit samen met jou de weg te bewandelen. Het is voor mij namelijk een film met ene goed einde 😉

Be well,

Erik

UITGELICHTE EVENTS

There are no upcoming events at this time.

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!