OH DENNENBOOM, OH DENNENBOOM…

OH DENNENBOOM, OH DENNENBOOM... 1

De Sint is het land uit en Kerstmis is in aantocht. Dus kocht ik onlangs met mijn zoontjes een mooie kerstboom. Na enkele uurtjes zwoegen met lampjes, kerstballen en zelfgemaakte frutsels van de  jongens, keken we met gepaste trots naar het eindresultaat. Eigenlijk best een werkje voor 4 weken plezier. De kerstboom heeft geen kluit en dús geen wortels waardoor hij langzaam afsterft. Een proces wat zich ieder jaar voor onze ogen afspeelt. Ik realiseerde mij des te meer hoe belangrijk wortels zijn. Zonder wortels geen groei. Mijn formule kent, net als een boom; wortels, een stam en takken. Ik ben overtuigd van het feit dat wortels de basis zijn die je richting geven. Het is bij ons als mens niet anders; als je geen oog hebt voor de wortels, raak je uit koers en “sterf je langzaam”.
Dus…als je met kerst ff wat tijd hebt: kijk dan eens naar jouw wortels via de gratis “introspectie” oefening op deze website.

Mijn kerst-missie voor volgend jaar is een kerstboom mét kluit, dan kan hij na de kerst in de tuin gewoon verder groeien 🙂

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...