Nu mogen we écht

Ik hoor het meerdere mensen zeggen (en ikzelf zeg het ook hoor 😉): WE MOGEN NU WEER ECHT!

De scholen zijn weer helemaal open, de horecadeuren zijn voorzichtig open gegaan, de buiten-sporten-groepjes gaan weer beginnen (ik zit zelf in zo’n bootcamp-groepje dus deze week gaan de volgevreten bunker-kilo’s er weer aan 😉): het is zo ver!

En de mensen die ik spreek zeggen dan vaak: “nu ga ik de dingen die ik gepland had ook écht doen!” Wat dat dan ook is. Een goed voornemen, een plan, een wens, een droom.

En ik moest denken aan een jaar of 10 geleden. Toen was er (ook) een economische crisis. De bouwfraude zorgde voor veel onrust en onzekerheid. In die periode dacht ik na een tijdje van “hobbymatig” mensen helpen met advies, training en coaching: “Ja! Nu ga ik écht voor mezelf beginnen”

En ik deed het. En kijk eens wat het me gebracht heeft! Vrijheid. Balans. Vreugde. Joy. En ik mag honderden mensen ondersteunen, coachen, begeleiden mét mijn mooie team! Ik ben “die crisis” goed doorgekomen. Sterker nog: ik ben lekker gaan groeien omdat ik mijn missie had gevonden. En het is nooit meer “slecht” geweest. Ook niet “sinds Corona haar intrede deed in maart”. In tegendeel!

Wat ik zo fascinerend vind, is dat er toen, én nu, mensen zijn die dus zeggen: “ja, NU ga ik het doen!” het is tijd. Het is tijd om mijn passie te gaan leven. Ik heb het mezelf beloofd. En dat ze, nu het “dus echt kan en mag”, dat NIET doen! Tóch niet doen! Want er is (ineens) tóch weer een reden, of vaak heel veel redenen, om het tóch niet te doen. Zo fascinerend hoe het brein dan werkt!

Ik ken een paar mensen die dat 10 jaar geleden namelijk toen ook al zeiden. Vorige week nog: “ik hoef nu nog maar 15 jaar en dan kan ik met pensioen”. 

Ik denk dan vooral: ach. Zonde man! Zonde van je leven! Op de halve piloot. Op halve kracht. Wat heb je te verliezen? Geld? Is het dat? Ik verlies liever geld dan mijn leven. Echt waar. Ik heb liever een moment waarop ik kan zeggen: “ik heb het wél geprobeerd en het is me niet gelukt” dan zeggen: had ik maar…

Wie van de twee ben jij? De dromer of de dromer die durft en doet?  

Want weet je wat het mooie is? Als je je dromen wél gaat leven, tegen Het Universum, God, Great Spirit zegt: “yes, I am ready, ook al weet ik heel veel niet”, dat je dan zó goed wordt geholpen dat je én die droom kunt leven én een prachtig leven kunt leiden (en daar DUS ook GELD mee kunt verdienen: zoveel als je maar nodig hebt. En meer!). Ik zie het elke dag in mijn groep weer terug!

Dream it. Wish it. Do it!

Ben je er klaar voor om het te gaan doen? Heb je nog even dat laatste zetje nodig?

Plan een gratis afspraak in met mij of iemand uit mijn team en we gaan samen JOUW DROOM realiseren. 

It’s never too late. Sterker nog: NOW is THE TIME!

Be well,

Tot snel 😉

Erik

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!

Misschien vind je dit ook interessant?

Loslaten van controle

Loslaten van controle

Vandaag wil ik het hebben over het loslaten van controle en het omarmen van het onbekende. Want laten we eerlijk zijn, we zijn allemaal wel eens in de verleiding gekomen om controle te willen uitoefenen over anderen, systemen, bedrijven en organisaties. Natuurlijk is...

De Magie van  Jouw Zielsmissie Herinneren

De Magie van Jouw Zielsmissie Herinneren

Ik wil vandaag met je praten over iets dat diep van binnen resoneert - jouw zielsmissie. In het midden van de hectiek van het dagelijkse leven, kan het gemakkelijk zijn om dit te vergeten. Maar maak je geen zorgen, ik ben hier om je eraan te herinneren. Jouw...

Mijn reis van alcohol en verslaving naar gezondheid

Mijn reis van alcohol en verslaving naar gezondheid

Op jonge leeftijd vond ik troost in alcohol. Op mijn veertiende dronk ik mijn eerste biertje als een manier om mijn emoties te dempen. Ik had niet het gevoel dat ik een veilige plek had om mezelf te zijn. Alcohol werd mijn trouwe metgezel, een langdurige vriend die me...