Mijn reis van alcohol en verslaving naar gezondheid

Op jonge leeftijd vond ik troost in alcohol. Op mijn veertiende dronk ik mijn eerste biertje als een manier om mijn emoties te dempen. Ik had niet het gevoel dat ik een veilige plek had om mezelf te zijn. Alcohol werd mijn trouwe metgezel, een langdurige vriend die me door moeilijke tijden leidde.

Vandaag wil ik graag een persoonlijk stukje van mijn levensreis met je delen. Een reis van alcohol en verslaving naar gezondheid en herstel.

Het leek destijds volkomen normaal. Het was gebruikelijk om alcohol te drinken en andere uitvluchten te zoeken, zoals roken, drugs en gokken. Ik ging op in de wereld van feesten en excessen, op zoek naar een ontsnapping van de interne strijd die ik voelde.

Maar verslaving is een complexe zaak, en het kan zich in vele gradaties manifesteren. Soms is het zelfs subtieler dan we denken. Denk bijvoorbeeld aan het weekendchips eten, het bingewatchen van series na een lange dag, of obsessief bezig zijn met het verbeteren van je hardlooptijden. In al deze gewoontes kan een element van verslavingsgevoeligheid verscholen zitten.

Ik ben ervan overtuigd dat we allemaal onze eigen strijd hebben en onze eigen demonen te verslaan hebben. Mijn persoonlijke reis heeft me geleerd dat verslaving niet altijd over extreme situaties gaat, maar dat het overal kan opduiken, in allerlei vormen.

Ik nodig je uit om mijn video te bekijken waarin ik dieper inga op mijn verhaal en hoe ik mijn weg vond van verslaving naar gezondheid. Samen kunnen we inzicht krijgen in de complexiteit van verslaving en leren hoe we stap voor stap naar een gezonder en gebalanceerder leven kunnen gaan.

Laten we samen groeien, leren en elkaar ondersteunen in onze reis naar een gezondere en gelukkigere toekomst.

>> Bekijk mijn agenda.

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!

Misschien vind je dit ook interessant?

Loslaten van controle

Loslaten van controle

Vandaag wil ik het hebben over het loslaten van controle en het omarmen van het onbekende. Want laten we eerlijk zijn, we zijn allemaal wel eens in de verleiding gekomen om controle te willen uitoefenen over anderen, systemen, bedrijven en organisaties. Natuurlijk is...

De Magie van  Jouw Zielsmissie Herinneren

De Magie van Jouw Zielsmissie Herinneren

Ik wil vandaag met je praten over iets dat diep van binnen resoneert - jouw zielsmissie. In het midden van de hectiek van het dagelijkse leven, kan het gemakkelijk zijn om dit te vergeten. Maar maak je geen zorgen, ik ben hier om je eraan te herinneren. Jouw...

Ontdek je Zielsmissie – Een reis van groei en succes

Ontdek je Zielsmissie – Een reis van groei en succes

Na het delen van het verhaal van Petra en hoe zij zich voelde toen ze zichzelf begon te vergelijken met anderen, wil ik graag enkele gedachten met je delen die kunnen dienen als gids op je eigen reis naar het vervullen van je zielsmissie. Navigeer door vergelijkingen...