BLOG

Mijn meest krachtige inzicht

Erik Verhagen

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de “Cirkel van Invloed,” dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven.

Cirkel van Invloed

De Cirkel van Invloed betekent simpelweg dat je 100% verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leven. Vaak worden we beïnvloed door de wereld om ons heen, de “Cirkel van Betrokkenheid,” via social media, nieuws, vrienden, enzovoort. We vergelijken onszelf met anderen en laten ons meeslepen door wat zij doen. Maar het enige wat we echt kunnen veranderen, ben jijzelf.

Het begint met zelfreflectie: Wie ben ik? Wat maakt me gelukkig? Wat zijn mijn normen en waarden? Wat is mijn missie? Als je vanuit deze kernwaarden handelt, is dat niet egoïstisch, maar eerder gezond egoïsme. Het betekent dat je jezelf serieus neemt en verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leven.

Dit betekent verantwoordelijkheid nemen voor je lichamelijke gezondheid, blijven ontwikkelen, zowel fysiek als mentaal, en ook je emotionele intelligentie (EQ) ontwikkelen. Het gaat erom moeilijke gesprekken met jezelf aan te gaan, eerlijk te zijn en je kwetsbaar op te stellen.

Het belangrijkste is om verantwoordelijkheid te nemen voor de roep van je ziel. Wat is jouw passie? Wat wil je bereiken op deze prachtige aarde? Het draait om balans en het maken van bewuste keuzes die in lijn zijn met je eigen missie.

Ik specialiseer me in mensen helpen hun zielsmissie te ontdekken en organiseer een driedaags event, “De Roep van de Ziel,” waar we dieper in onszelf duiken en via meditaties, teachings en healings contact maken met onze ziel. Dit helpt ons om makkelijker verantwoordelijkheid te nemen voor ons leven.

Ik hoop dat deze video je heeft geïnspireerd. Voor meer informatie over het event, kijk hieronder. Heb een geweldige dag en tot de volgende video!

UITGELICHTE EVENTS

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

De kracht van alleen zijn

De kracht van alleen zijn

Alleen zijn is niet iets om bang voor te zijn, het kan juist heel verrijkend zijn. Vaak zijn we druk met allerlei rollen in ons leven en vergeten we tijd voor onszelf te nemen. Het is belangrijk om de stilte op te zoeken, om even weg te zijn van de dagelijkse drukte....

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!