BLOG

Man zijn in deze tijd – Anticiperen als Leiderschap

In deze video gaan we het hebben over leiderschap en hoe dit zich vertaalt naar anticipatie in plaats van reactie. Als leider geloof ik sterk dat je niet alleen moet reageren op de huidige situatie, maar dat je ook moet anticiperen op wat er gaat gebeuren.

Van nature ben ik vrij ongeduldig, maar ik heb geleerd dat dit ongeduld kan worden omgezet in positieve ambitie. Ambitie is geweldig, omdat het je aanspoort om je doelen te bereiken en gedreven te zijn. Het brengt een zekere vastberadenheid met zich mee, een vuur om recht op je doel af te gaan. En dat is een eigenschap die velen van ons misschien wel kunnen gebruiken.

Echter, hier schuilt een valkuil. Ongeduld kan je verleiden om te snel te handelen, om je kennis en inzichten te overhaast te delen met anderen. Maar als je geduld beoefent, geef je anderen de kans om hun eigen ervaringen en inzichten te delen. Het is een kans om te luisteren, om te begrijpen voordat je reageert.

Stel je voor dat je kijkt naar de huidige ontwikkelingen in de wereld: inflatie, het verdwijnen van traditionele banken, afnemende pinautomaten, en de opkomst van nieuwe betaalmiddelen en technologieën. In plaats van impulsief te reageren, zouden leiders moeten anticiperen op deze veranderingen.

Anticiperen betekent je intuïtie, visie, en helderheid ontwikkelen. Het betekent begrijpen waar de wereld naartoe gaat en hoe je jezelf kunt positioneren om daarop voorbereid te zijn. Het betekent ook weten wie je bent, waar je voor staat, en het cultiveren van je eigen talenten en gaven.

Een essentieel onderdeel van dit proces is het begrijpen van je zielsmissie. Als je diep in je kern weet wie je bent en wat je wilt bereiken, kun je beter anticiperen op situaties en beslissingen nemen die in lijn zijn met je missie. Het begint allemaal met die zuiverheid van jouw ziel.

In mijn eigen reis heb ik besloten me volledig te richten op de zielsmissie. Ik heb boeken geschreven over dit onderwerp en organiseer evenementen om mensen te helpen hun zielsmissie te ontdekken. Ik geloof dat het najagen van je zielsmissie je in staat stelt om voorop te lopen in plaats van te reageren op anderen.

Dus, als je een leider wilt zijn in deze tijd, overweeg dan om te anticiperen in plaats van te reageren. Ontwikkel je geduld, begrijp je zielsmissie en wees voorbereid op wat de toekomst brengt. Het kan spannend zijn, maar de beloning is de moeite waard.

UITGELICHTE EVENTS

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!