BLOG

Loslaten van controle

Erik Verhagen - van chaos naar rust

Vandaag wil ik het hebben over het loslaten van controle en het omarmen van het onbekende. Want laten we eerlijk zijn, we zijn allemaal wel eens in de verleiding gekomen om controle te willen uitoefenen over anderen, systemen, bedrijven en organisaties.

Natuurlijk is controle begrijpelijk. Het biedt ons een gevoel van vertrouwen en veiligheid. We willen zekerheid hebben over de dingen om ons heen, en daarvoor kan controle een helpend middel zijn. Het stelt ons in staat om te checken en ervoor te zorgen dat alles verloopt zoals we willen.

Echter, soms kunnen we in de valkuil stappen van te veel controle. We beginnen te denken dat we door controle grip kunnen houden op anderen. We willen de uitkomsten dicteren en elk detail beheersen, in een poging om ons gevoel van zekerheid te vergroten.

Maar wat als ik je vertel dat er een andere manier is om met controle om te gaan? Wat als het loslaten van controle ons niet alleen een gevoel van bevrijding geeft, maar ons ook opent voor de magie van het onbekende?

Het onbekende wordt vaak gezien als een angstige plek, maar eigenlijk is het doordrenkt van liefde en mogelijkheden. Als we ons overgeven aan het onbekende, geven we toe aan het feit dat we niet alles kunnen controleren en dat dit juist goed is. Het geeft ons de ruimte om te groeien, te leren en nieuwe paden te verkennen.

Ik nodig je uit om mijn video te bekijken waarin ik dieper inga op dit onderwerp. Samen kunnen we onderzoeken hoe we een balans kunnen vinden tussen controle en vertrouwen, hoe we kunnen leren loslaten en het onbekende omarmen als een plek van liefde en kansen.

Laten we samen groeien door het loslaten van overmatige controle en het verwelkomen van het onbekende als een prachtige reis die ons leidt naar nieuwe mogelijkheden. ***The unknown is full of love.***

WIL JIJ AAN DE SLAG MET HET VINDEN VAN JE ZIELSMISSIE?

UITGELICHTE EVENTS

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!