BLOG

Je zielsmissie volgen brengt jou energie

In de week van 12 t/m 18 april organiseerde ik met mijn team een hele gave challenge. En ik vroeg op de eerste dag: wat houdt je op dit moment tegen om niet je eigen droom, volgens jouw zielsmissie, te gaan leven? En ik kreeg super super veel mensen die dit zeiden:  “Ik heb een baan. Nog. En, nee dat gaat gewoon écht niet meer lukken”. En “iets anders doen” is gewoon echt geen optie meer.

Heel veel mensen willen stappen gaan zetten maar ze hebben hierin allerlei beperkende gedachten en vragen:

  • Kan ik het wel?
  • Kan ik hier mijn geld mee gaan verdienen?
  • Kan ik dit zonder baan ernaast echt gaan doen?
  • Ik ben toch geen ondernemer…
  • Ben ik goed genoeg?
  • Ik heb geen idee hoe ik dan vervolgens allemaal stappen moet gaan zetten
  • Ga zo maar door…

Beperkende overtuigingen die niet alleen door onszelf opgelegd worden maar ook nog eens door onze omgeving. Je man, vrouw, vriend of vriendin die je aan het twijfelen zet. Of je gezin, wat natuurlijk logisch is, er moet brood op de plank blijven komen en je kan niet zomaar “alles” opzij zetten om te gaan leven volgens jouw zielsmissie. En dan hoor je ook nog eens dat je egoistisch bent als je alleen al denkt aan het volgen van je eigen pad…

Ik snap dat het dan nóg lastiger wordt!

Leven vanuit je zielsmissie is niet egoïstisch

Kiezen voor je eigen geluk, groei, plezier in het leven, hoe is dat egoïstisch? Is het jouw ego of die van anderen? Want wat je namelijk vaak ziet is dat jouw omgeving dezelfde angsten ervaart, dezelfde beperkende overtuigingen heeft die zij vervolgens verhalen op jou. Zij leggen de druk bij jou neer omdat ze zélf bang zijn voor verandering. Bang zijn dat je eigen pad bewandelen, betekent dat zij daar niet meer bij passen.

Je ego wilt je zó graag veilig houden. Niets is minder veilig dan te blijven bij al het oude, het huidige, terwijl je met heel je hart en ziel merkt dat dit het niet is voor je. Het maakt je ongelukkig, ziek, moe, gefrustreerd… En dat is nu net datgene wat je ziel NIET wil. Je ziel, de reden waarom jij op aarde bent gekomen, is om jou gelukkig te zien.

En wanneer jij gelukkig bent dan straal je dat uit. Je omgeving ziet dat, voelt dat en merkt de positieve gelukkige energie die van jou af komt. Je creëert een snowball effect van positieve energie omdat jij lekker in je vel zit. Zo lever jij je bijdrage aan het groter geheel. Dat is dus verre van egoïstisch!

Er is spirituele begeleiding nodig om je eigen pad te durven bewandelen

Wat ik gezien heb tijdens de challenge, en elke dag steeds sterker blijf zien, is dat we in deze tijd, nog meer dan ooit, iemand nodig hebben die spirituele leiding neemt zodat er spirituele begeleiding geboden kan worden om mensen goed door deze periode heen te helpen.

En dat we kleur mogen bekennen: wat ga ik doen? Welke kleur kies ik? Wat wordt mijn pad en gá ik daarvoor of blijf ik toch liever “hangen” in dat wat oud is.

Om hier een stevige keuze in te kunnen maken, is het nodig om te weten, te voelen, wat jouw pad eigenlijk is! Want als je wéét en voelt wat jouw pad is, dan kun je alle andere dingen die op jouw pad kómen veel makkelijker, mooier, sneller, zuiverder aangaan! Dus wat je dan mag hebben is… je zielsmissie. Jouw kern. Jouw wortels. Jouw ziel die aangeeft wat jij mag doen in jouw leven. Op jouw pad.

En op dit pad komen (helaas) ook weleens donkere stukken naar voren. We voelen vaak dat donkere delen bij jezelf, pijnen, angsten, enge gedachten, enzovoorts, slecht zijn. Dat ze bedoeld zijn om “pijn te hebben”. En dat is niet zo!

Een donker deel dat op je pad komt is een uitnodiging voor jou om te groeien als mens! En als je dat kunt zien en steeds meer gaat ervaren, dan ga je groeien en groeien en groeien! Om dit te kunnen ervaren, om dit goed aan te kunnen kijken, is het van essentieel belang om goed gegrond te zijn. Om stevig te staan. Om te voelen dat je de dingen juist ziet en voelen kunt vanuit jouw eigen essentie – vanuit je zielsmissie.

Hoe kan je meer kiezen voor jezelf, jouw geluk en leven vanuit je zielsmissie?

In mijn training “Vind je Zielsmissie” begeleid ik jou om die donkere delen op je pad te tackelen en allerlei beperkende gedachten los te laten zodat jij bij jouw ware essentie komt. We gaan op zoek naar jouw zielsmissie, je energiewoorden, datgene waar jou hart van gaat kloppen. Ik probeer je los te maken van je ego om stap voor stap bij die kern te komen. Deze training is 7 dagen lang met iedere dag een opdracht. En het mooie van deze training is dat je hem zo vaak kunt volgen als je wil en altijd bij kan sturen wanneer je merkt dat je van je pad geraakt bent.  Zo probeer ik zelf ieder jaar opnieuw stil te staan bij mijn zielsmissie en te voelen of dit nog klopt.

Wil je hier nu meer over weten? Schrijf je in zodat ik je op de hoogte kan houden met een speciaal aanbod voor deze training!

Op jouw zielsmissie!!

Heb het goed!

Erik

Je zielsmissie volgen brengt jou positieve energie

UITGELICHTE EVENTS

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!