Je zielsmissie volgen brengt jou energie

In de week van 12 t/m 18 april organiseerde ik met mijn team een hele gave challenge. En ik vroeg op de eerste dag: wat houdt je op dit moment tegen om niet je eigen droom, volgens jouw zielsmissie, te gaan leven? En ik kreeg super super veel mensen die dit zeiden:  “Ik heb een baan. Nog. En, nee dat gaat gewoon écht niet meer lukken”. En “iets anders doen” is gewoon echt geen optie meer.

Heel veel mensen willen stappen gaan zetten maar ze hebben hierin allerlei beperkende gedachten en vragen:

  • Kan ik het wel?
  • Kan ik hier mijn geld mee gaan verdienen?
  • Kan ik dit zonder baan ernaast echt gaan doen?
  • Ik ben toch geen ondernemer…
  • Ben ik goed genoeg?
  • Ik heb geen idee hoe ik dan vervolgens allemaal stappen moet gaan zetten
  • Ga zo maar door…

Beperkende overtuigingen die niet alleen door onszelf opgelegd worden maar ook nog eens door onze omgeving. Je man, vrouw, vriend of vriendin die je aan het twijfelen zet. Of je gezin, wat natuurlijk logisch is, er moet brood op de plank blijven komen en je kan niet zomaar “alles” opzij zetten om te gaan leven volgens jouw zielsmissie. En dan hoor je ook nog eens dat je egoistisch bent als je alleen al denkt aan het volgen van je eigen pad…

Ik snap dat het dan nóg lastiger wordt!

Leven vanuit je zielsmissie is niet egoïstisch

Kiezen voor je eigen geluk, groei, plezier in het leven, hoe is dat egoïstisch? Is het jouw ego of die van anderen? Want wat je namelijk vaak ziet is dat jouw omgeving dezelfde angsten ervaart, dezelfde beperkende overtuigingen heeft die zij vervolgens verhalen op jou. Zij leggen de druk bij jou neer omdat ze zélf bang zijn voor verandering. Bang zijn dat je eigen pad bewandelen, betekent dat zij daar niet meer bij passen.

Je ego wilt je zó graag veilig houden. Niets is minder veilig dan te blijven bij al het oude, het huidige, terwijl je met heel je hart en ziel merkt dat dit het niet is voor je. Het maakt je ongelukkig, ziek, moe, gefrustreerd… En dat is nu net datgene wat je ziel NIET wil. Je ziel, de reden waarom jij op aarde bent gekomen, is om jou gelukkig te zien.

En wanneer jij gelukkig bent dan straal je dat uit. Je omgeving ziet dat, voelt dat en merkt de positieve gelukkige energie die van jou af komt. Je creëert een snowball effect van positieve energie omdat jij lekker in je vel zit. Zo lever jij je bijdrage aan het groter geheel. Dat is dus verre van egoïstisch!

Er is spirituele begeleiding nodig om je eigen pad te durven bewandelen

Wat ik gezien heb tijdens de challenge, en elke dag steeds sterker blijf zien, is dat we in deze tijd, nog meer dan ooit, iemand nodig hebben die spirituele leiding neemt zodat er spirituele begeleiding geboden kan worden om mensen goed door deze periode heen te helpen.

En dat we kleur mogen bekennen: wat ga ik doen? Welke kleur kies ik? Wat wordt mijn pad en gá ik daarvoor of blijf ik toch liever “hangen” in dat wat oud is.

Om hier een stevige keuze in te kunnen maken, is het nodig om te weten, te voelen, wat jouw pad eigenlijk is! Want als je wéét en voelt wat jouw pad is, dan kun je alle andere dingen die op jouw pad kómen veel makkelijker, mooier, sneller, zuiverder aangaan! Dus wat je dan mag hebben is… je zielsmissie. Jouw kern. Jouw wortels. Jouw ziel die aangeeft wat jij mag doen in jouw leven. Op jouw pad.

En op dit pad komen (helaas) ook weleens donkere stukken naar voren. We voelen vaak dat donkere delen bij jezelf, pijnen, angsten, enge gedachten, enzovoorts, slecht zijn. Dat ze bedoeld zijn om “pijn te hebben”. En dat is niet zo!

Een donker deel dat op je pad komt is een uitnodiging voor jou om te groeien als mens! En als je dat kunt zien en steeds meer gaat ervaren, dan ga je groeien en groeien en groeien! Om dit te kunnen ervaren, om dit goed aan te kunnen kijken, is het van essentieel belang om goed gegrond te zijn. Om stevig te staan. Om te voelen dat je de dingen juist ziet en voelen kunt vanuit jouw eigen essentie – vanuit je zielsmissie.

Hoe kan je meer kiezen voor jezelf, jouw geluk en leven vanuit je zielsmissie?

In mijn training “Vind je Zielsmissie” begeleid ik jou om die donkere delen op je pad te tackelen en allerlei beperkende gedachten los te laten zodat jij bij jouw ware essentie komt. We gaan op zoek naar jouw zielsmissie, je energiewoorden, datgene waar jou hart van gaat kloppen. Ik probeer je los te maken van je ego om stap voor stap bij die kern te komen. Deze training is 7 dagen lang met iedere dag een opdracht. En het mooie van deze training is dat je hem zo vaak kunt volgen als je wil en altijd bij kan sturen wanneer je merkt dat je van je pad geraakt bent.  Zo probeer ik zelf ieder jaar opnieuw stil te staan bij mijn zielsmissie en te voelen of dit nog klopt.

Wil je hier nu meer over weten? Schrijf je in zodat ik je op de hoogte kan houden met een speciaal aanbod voor deze training!

Op jouw zielsmissie!!

Heb het goed!

Erik

Je zielsmissie volgen brengt jou positieve energie

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...