BLOG

Je zielsmissie leven kan heel simpel…

Je zielsmissie leven kan heel simpel…. Wie is er hier nou gek!?

Vanavond at ik met de groep waarmee ik in Schotland ben in het restaurant. Ik zat naast David. Een hele relaxte, grote dude met een enorme bos haar.

We raakten aan de praat en ik vroeg wat hij deed (werk, school enz). Als je met mij aan tafel zit dan ga ik dat zo snel mogelijk vragen want dat is wat ik zo interessant vind dus ik heb er vooral zelf veel profijt van 😉

Hij zei: “ik heb een bedrijfje en ik maak schoon bij psychiatrische patiënten thuis”.
Ik zei: wow, dat is nog eens een niche: hoe kom je daar bij als ik vragen mag? Klinkt super interessant!

Nou zei hij, mijn bedrijfje (ja, ik heb hem nog wat te leren 😉 ) heet “Holy Encounters” want als ik daar kom poetsen, dan leer ik steeds net zoveel van die persoon dan andersom. Het zijn echte heilige ontmoetingen zou je kunnen zeggen.

Ja, zei ik, dat snap ik helemaal! We kunnen allemaal veel van elkaar leren. Daarom zijn we hier op aarde. Want, wie er nou gek he? Zei ik met een lach en een serieuze ondertoon. En hij voelde het en hij reageerde met: ja, precies, vindt jij dat ook? Ik zei: jazeker! We zijn super goed in stempels plakken en denken dat als iemand “anders” denkt dat die persoon dan gek is of zo, maar het is maar net hoe je er naar kijkt…

Ja precies zei hij!

En ik vroeg: mag ik vragen hoe je hierin terecht bent gekomen? Nou, zei hij, ik studeerde in Wageningen en tijdens mijn studie ben ik gaan schoonmaken als bijbaantje. En ik kwam een paar keer in een echt rommelig huis en daar bleken dan vaak mensen te wonen met een psychische storing. Toen ben ik me daarin verder gaan verdiepen, want ik heb zelf ook een psychiatrische achtergrond en ik ben gaan leren én gaan zien dat mensen elkaar alleen maar kunnen helen als ze met elkaar omgaan en leren van elkaar en elkaar gaan zien zoals ze zijn.

Bam.

Dus ik zei: dus omdat jij zelf die levenservaring hebt als “patiënt” en hier goede hulp bij hebt gehad ben je nu zelf dat gaan inzetten met je bedrijf?

Ja zei hij.

Dus je hebt je zielsmissie gevonden en die ben je nu aan het leven vroeg ik? Ja, zei hij, zo had ik het nog niet bekeken.

En na het eten bedankten we elkaar en hij zei: tanx man dat je van die oprechte, interessante vragen stelde, dank je wel! En ik zei: graag gedaan: jij hebt me net óók geholpen…

Dus….

Als je jouw eigen verhaal kent en je weet wat je ermee kunt doen om jezelf en anderen te helpen, dan leef je je zielsmissie.

Zo simpel is het.

Heb jij zelf nog een beetje moeite met wat jouw zielsmissie is? Ik heb een hele laagdrempelige weektraining gemaakt waarin jij in één week tijd zelf ook de stappen kunt maken om je zielsmissie te achterhalen zodat ook jij hem kan gaan leven! Klik HIER voor de training.

Namens David en mij:

Tanx!

UITGELICHTE EVENTS

There are no upcoming events at this time.

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!