Je zielsmissie leven kan heel simpel…

Je zielsmissie leven kan heel simpel…. Wie is er hier nou gek!?

Vanavond at ik met de groep waarmee ik in Schotland ben in het restaurant. Ik zat naast David. Een hele relaxte, grote dude met een enorme bos haar.

We raakten aan de praat en ik vroeg wat hij deed (werk, school enz). Als je met mij aan tafel zit dan ga ik dat zo snel mogelijk vragen want dat is wat ik zo interessant vind dus ik heb er vooral zelf veel profijt van 😉

Hij zei: “ik heb een bedrijfje en ik maak schoon bij psychiatrische patiënten thuis”.
Ik zei: wow, dat is nog eens een niche: hoe kom je daar bij als ik vragen mag? Klinkt super interessant!

Nou zei hij, mijn bedrijfje (ja, ik heb hem nog wat te leren 😉 ) heet “Holy Encounters” want als ik daar kom poetsen, dan leer ik steeds net zoveel van die persoon dan andersom. Het zijn echte heilige ontmoetingen zou je kunnen zeggen.

Ja, zei ik, dat snap ik helemaal! We kunnen allemaal veel van elkaar leren. Daarom zijn we hier op aarde. Want, wie er nou gek he? Zei ik met een lach en een serieuze ondertoon. En hij voelde het en hij reageerde met: ja, precies, vindt jij dat ook? Ik zei: jazeker! We zijn super goed in stempels plakken en denken dat als iemand “anders” denkt dat die persoon dan gek is of zo, maar het is maar net hoe je er naar kijkt…

Ja precies zei hij!

En ik vroeg: mag ik vragen hoe je hierin terecht bent gekomen? Nou, zei hij, ik studeerde in Wageningen en tijdens mijn studie ben ik gaan schoonmaken als bijbaantje. En ik kwam een paar keer in een echt rommelig huis en daar bleken dan vaak mensen te wonen met een psychische storing. Toen ben ik me daarin verder gaan verdiepen, want ik heb zelf ook een psychiatrische achtergrond en ik ben gaan leren én gaan zien dat mensen elkaar alleen maar kunnen helen als ze met elkaar omgaan en leren van elkaar en elkaar gaan zien zoals ze zijn.

Bam.

Dus ik zei: dus omdat jij zelf die levenservaring hebt als “patiënt” en hier goede hulp bij hebt gehad ben je nu zelf dat gaan inzetten met je bedrijf?

Ja zei hij.

Dus je hebt je zielsmissie gevonden en die ben je nu aan het leven vroeg ik? Ja, zei hij, zo had ik het nog niet bekeken.

En na het eten bedankten we elkaar en hij zei: tanx man dat je van die oprechte, interessante vragen stelde, dank je wel! En ik zei: graag gedaan: jij hebt me net óók geholpen…

Dus….

Als je jouw eigen verhaal kent en je weet wat je ermee kunt doen om jezelf en anderen te helpen, dan leef je je zielsmissie.

Zo simpel is het.

Heb jij zelf nog een beetje moeite met wat jouw zielsmissie is? Ik heb een hele laagdrempelige weektraining gemaakt waarin jij in één week tijd zelf ook de stappen kunt maken om je zielsmissie te achterhalen zodat ook jij hem kan gaan leven! Klik HIER voor de training.

Namens David en mij:

Tanx!

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...