BLOG

It’s a choiceless choice

Ik zal eerlijk zijn. Het komt regelmatig bij mij voor dat ik er ff helemaal geen zin meer in heb. Dat ik moe ben. Dat ik me alleen voel. Dat ik het idee heb dat ik één van de weinigen ben die denkt, voelt en leeft zoals ik dat doe.

Ik word best wel eens verdrietig als ik zie hoeveel mensen van zichzelf vervreemd zijn. Hoe de wereld ver afstaat van waar het eigenlijk om gaat. Ik voel me echt wel regelmatig down omdat de dingen die ik zeg en doe door veel mensen “apart”, “vaag” en “dwars-denkerig” wordt gevonden.

Ik maak me zorgen over de natuur. Het behoud ervan. En over massa hysterie en hypnose. Ik verbaas me vaak over de dingen die mensen geloven en vol overtuiging brengen terwijl ik voel: nee.

En ik zal eerlijk zijn: ik voel steeds vaker, steeds meer, dat dit een vorm is van nieuw leiderschap. Dat zou dan betekenen dat er ook “oud leiderschap” zou bestaan. En ik denk dat dat zo is. Vroeger moest een leider lijden. Een leider was alleen, moest het boetekleed aantrekken. Moest de gevangenis in of werd aan een kruis gespijkerd.

En dat hoeft niet meer. Nieuw leiderschap gaat er zoals ik het ervaar over mensen bij hun eigen leiderschap brengen. En als je dat met plezier uit kan dragen, naar jezelf en anderen, dan ben je een #leidervanvandaag.

Als je je zo’n leider voelt, dan hoef je niet meer te koste van jezelf er voor anderen te zijn. Dan breng je mensen die daar aan toe zijn, die daar voor open staan, naar kalmte en vrede met en in zichzelf.

En ik heb het er vaak met mijn coach over als ik me niet zo blij voel als ik weer mijn rol vervul. Voorop loop. En laatst zei ze: Erik, my dear, it’s a choiceless choice.

En zo is het. Je kunt niet (meer) anders. Je wilt ook niet meer anders. Soms wel dus, maar diep van binnen zegt alles in je: ik wil dit. Want wij zijn hier, ik ben hier, om de verbinding te herstellen. De verbinding tussen mannelijke en vrouwelijke energie. De verbinding tussen hemel en aarde. De verbinding tussen oud en nieuw.

En: it’s the best job I have ever had 😉

Voel jij dat het voor jou ook een choiceless choice is en wil je ook anderen helpen met jouw talenten, passies en gaven?

Je kunt hier een gesprek inplannen om het er samen over te hebben wat jouw rol is en hoe je dit verder kunt vertalen naar een mooie, betekenisvolle praktijk:

Be well and let’s change the world

Erik

UITGELICHTE EVENTS

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!