It’s a choiceless choice

Ik zal eerlijk zijn. Het komt regelmatig bij mij voor dat ik er ff helemaal geen zin meer in heb. Dat ik moe ben. Dat ik me alleen voel. Dat ik het idee heb dat ik één van de weinigen ben die denkt, voelt en leeft zoals ik dat doe.

Ik word best wel eens verdrietig als ik zie hoeveel mensen van zichzelf vervreemd zijn. Hoe de wereld ver afstaat van waar het eigenlijk om gaat. Ik voel me echt wel regelmatig down omdat de dingen die ik zeg en doe door veel mensen “apart”, “vaag” en “dwars-denkerig” wordt gevonden.

Ik maak me zorgen over de natuur. Het behoud ervan. En over massa hysterie en hypnose. Ik verbaas me vaak over de dingen die mensen geloven en vol overtuiging brengen terwijl ik voel: nee.

En ik zal eerlijk zijn: ik voel steeds vaker, steeds meer, dat dit een vorm is van nieuw leiderschap. Dat zou dan betekenen dat er ook “oud leiderschap” zou bestaan. En ik denk dat dat zo is. Vroeger moest een leider lijden. Een leider was alleen, moest het boetekleed aantrekken. Moest de gevangenis in of werd aan een kruis gespijkerd.

En dat hoeft niet meer. Nieuw leiderschap gaat er zoals ik het ervaar over mensen bij hun eigen leiderschap brengen. En als je dat met plezier uit kan dragen, naar jezelf en anderen, dan ben je een #leidervanvandaag.

Als je je zo’n leider voelt, dan hoef je niet meer te koste van jezelf er voor anderen te zijn. Dan breng je mensen die daar aan toe zijn, die daar voor open staan, naar kalmte en vrede met en in zichzelf.

En ik heb het er vaak met mijn coach over als ik me niet zo blij voel als ik weer mijn rol vervul. Voorop loop. En laatst zei ze: Erik, my dear, it’s a choiceless choice.

En zo is het. Je kunt niet (meer) anders. Je wilt ook niet meer anders. Soms wel dus, maar diep van binnen zegt alles in je: ik wil dit. Want wij zijn hier, ik ben hier, om de verbinding te herstellen. De verbinding tussen mannelijke en vrouwelijke energie. De verbinding tussen hemel en aarde. De verbinding tussen oud en nieuw.

En: it’s the best job I have ever had 😉

Voel jij dat het voor jou ook een choiceless choice is en wil je ook anderen helpen met jouw talenten, passies en gaven?

Je kunt hier een gesprek inplannen om het er samen over te hebben wat jouw rol is en hoe je dit verder kunt vertalen naar een mooie, betekenisvolle praktijk:

Be well and let’s change the world

Erik

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...