BLOG

5 impactvolle stappen voor de bewuste ondernemer met een praktijk

Je kent dit vast wel: het liefste ben je bezig met klanten helpen. Je hebt zoveel mooie gaven en talenten en je bent de afgelopen jaren spiritueel door blijven groeien en je ziet ook nog eens dat het NU nog meer, nog harder nodig is dat mensen weer meer in verbinding en balans komen. Met zichzelf en daarna ook de anderen en de wereld waarin we leven. 

En ik hoor het je zeggen: “als de mensen eenmaal binnen zijn in mijn praktijkruimte, dan komt het goed: dan kan ik ze laten VOELEN wat ik doe en hoe ik het doe. Dus als ze eenmaal binnen zijn, dan komen ze ook terug. 

En ergens weet je ook dat je klanten moet aantrekken. Maar ja, hoe dan? HOE trek je nou klanten aan? Want je bent (zogenaamd) geen ondernemer. En het woord sales, ja daar gaan je nekharen van overeind staan he? Bah, sales. Geld. Daar gaat het nou net mis in de wereld. Maar ja… je bent wel moeder van je kids. Al dan niet als a single mom. Dus de rekeningen moeten wel betaald worden…

Dus ja. Dat is lastig dan he? En zo kom je eigenlijk geen steek verder, zo lijkt het. 

Ik heb de afgelopen 15 jaar letterlijk duizenden en duizenden bewuste mensen zoals jij mogen spreken. Mensen met een idee om een praktijk op te zetten. Mensen die al een praktijk hebben naast hun baan en/of mensen die al een praktijk hebben en daarin willen doorgroeien naar moeiteloos ondernemen. 

Dus ik ken deze blokkades die de energie remmen en zelfs tegen houden. Dus voor hen, voor jou, heb ik de 5 meest krachtige stappen uitgewerkt voor jou. Neem ze in deze volgorde en pas deze tips toe en je gaat het verschil merken, echt waar. 

Hier zijn ze.

1. Vind en leef je zielsmissie

Mensen die hun zielsmissie in hun leven hebben gevonden en deze leven, leven een geweldig leven! Ze zijn afgestemd en in verbinding en raken niet snel van hun pad omdat ze stevige wortels hebben. Dus vind en leef je zielsmissie! Leuk, kun je denken, maar HOE vind ik die dan? Dit gaat in een 4 tal fasen. Allereerst mag je jouw verhaal gaan vertellen. Schrijf het eens uit. Neem er de tijd voor. Vervolgens mag je uit dit verhaal je thema’s fileteren. Deze hebben een duale lading. Er zitten thema’s en blokkades op. Jouw karmische lessen. Thema’s als: “ik moet het allemaal alleen doen”, “ik ben niet goed genoeg”, “ik ben het niet waard”, “ik ben niet begrepen,  ik ben anders”. Beschrijf deze thema’s voor je eigen leven.

In de fase hierna ga je deze thema’s omzetten in non-duale woorden: ik noem ze energy words. Or power words. Woorden als: inspireren, verbinden, natuur, vitaliteit, overvloed, leven enz. En in de laatste stap ga je deze woorden omzetten in een zin of meerdere zinnen om je zielsmissie uit te spreken. Die van mij is: “Ik, Erik Verhagen, inspireer mezelf en anderen. Ik leid een vitaal en uiterst comfortabel leven met mijn gezin, familie en zielsvrienden met wie ik bijzondere momenten creëer”. Als je ‘m gevonden hebt, kun je deze gaan leven!

2. Resoneer loep zuiver met je ideale klant

Zodra je jouw zielsmissie hebt, kun en ga je makkelijker en hoger resoneren bij en met je ideale klant. Want die ideale klant: dat ben je zelf! Hoger en loepzuiver resoneren: als je dat doet, dan wordt ondernemen, klanten aantrekken en manifesteren echt een enorm stuk makkelijker.

Om dit echt helemaal loepzuiver te kunnen, mag je jezelf dit afvragen: wat zijn bij jou resonerende pijnen en angsten en wat zijn jouw verlangens en behoeften? Hoe scherper je deze kunt voelen en benoemen, des te makkelijker jij je klant gaat aantrekken. En omdat jij, juist jij, deze pijnen, angsten, verlangens en behoeften hebt ervaren, ze ervaart en ook (beter) weet hoe je er mee om kunt gaan en/of hoe je ze kunt bereiken, kun jij hiermee jouw ideale klant (juist) zo goed helpen!. Dus: resoneer crystal clear.

3. Vraag de waarde voor de energie die jij levert op gelijkwaardig niveau

Als je je zielsmissie hebt en je resoneert helemaal zuiver met je ideale klant, dan mag jij de waarde die jij biedt aan die klant ook op waarde neerzetten. Want je helpt een klant zonder oordeel en zonder ego. En je bent in jouw rol als moeder, vrouw, ondernemer in deze wereld ook verantwoordelijk voor het dak waaronder je woont. En gezond eten en drinken: dat kost geld. En je wil ook nog het liefste die reis maken. Die investering doen. In jezelf, je naasten. Dus: ja, geld vragen: het mag. Doe maar. Want je doet het ethisch. Dus geen zorgen. En ja, je bent het waard. De waarde vragen heeft niets te maken met “concurrentie”. Want concurrentie bestaat niet. Echt niet. Het is een verzonnen 3D plaatje. Iedereen resoneert namelijk op haar/ zijn eigen manier, weet je nog?  

Wat is nou de waarde die je mag vragen? Als je dit lastig te beantwoorden vindt, stel ik mensen deze vraag: “ wat was het jou waard geweest toen jij in die (lastige, pijnlijke) situatie zat waarin jij hulp zocht? Bijna iedereen antwoordt dan: “that’s priceless”. En dat IS ook zo! Dus je mag het nu terug gaan brengen naar ene concreet bedrag voor als die behoeften van je klant zijn behaald”. Laat dus het uurtje- factuurtje idee maar eens vallen. Het gaat om het eind resultaat. en daar ga je geld voor vragen. Dat gaat dan al heel snel naar de $1.000 (voor bijvoorbeeld 5 sessies verdeeld over 2 maanden). Doe maar eens. Ga in je eigen vertrouwen, liefde en energie zitten en het gaat gebeuren.

4. Kies een voor jou resonerende manier (strategie) om je klanten aan te trekken

Ken je dat? Dat succesvolle ondernemers en coaches zeggen: zo moet je het doen! Door elke dag te bloggen ben ik succesvol geworden. Door elke week een challenge te organiseren ben ik het verschil gaan maken. Mooi!

En zo werk JIJ NIET! Jij werkt namelijk op gevoel. Op resonantie! Dus als iemand iets zegt dat je “moet doen omdat dat succesvol is” en jij voelt dit niet, dan werkt dit voor jou averechts! Ja he? Zo zijn wij 😉 

Dus: kies een manier die bij jou past! Want dan is die strategie (want ja, zo noemen we dat dan) 100% ethisch! Een manier die voor mij heel erg werkt is mensen persoonlijk aan de telefoon spreken. Zo veel mogelijk mensen! En met die mensen een gesprek aangaan van hart tot hart. En mocht het zo zijn dat het voor beiden goed voelt, dan ga ik dán vertellen wat ik doe en wat ik dan aanbied. Daar zit een hele andere energie op dan iemand die een sales gesprek met je wil voeren omdat die dan op omzet uit is. Kies dus wat voor jou goed voelt.   

5. Doe

We kunnen heel goed voelen. We kunnen ook goed denken. En het wordt helemaal niets als we maar blijven procastinaten. Als je voelt dat het klopt wat je te doen hebt, kortom als je je zielsmissie hebt gevonden, en je weet hoe je een plan daarvoor kunt maken (ik help mensen bij het maken van dat resonerende plan) in de vorm van, onder andere, een resonerende strategie, dan is het tijd om te gaan DOEN. Niet blijven zitten. Life is too short! En als je samen kunt DOEN met een coach, iemand die je helpt, zelfs een heel team die je kan helpen, dan ga je vliegen!

En dat gun ik je.
Dus: volg deze 5 stappen, neem ze in deze volgorde en je gaat echt groeien!

En voel je je uitgenodigd om een persoonlijk gesprek te hebben? Plan dan hier een gratis en vrijblijvend gesprek in! 

Dit gesprek duurt 45 minuten tot een uur. 


Hope we’ll meet soon!

Be well,

Erik

UITGELICHTE EVENTS

There are no upcoming events at this time.

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!