BLOG

Ik geloof niet in Corona!

Sinds 13 maart, toen Corona ons land in was gekomen en we in een intelligente lockdown terecht kwamen, ben ik bijna dagelijks (zoals iedereen lijkt me) door mensen aangesproken en gevraagd wat “Corona” met me doet.

Laat ik dit voorop zeggen: ik heb directe voorbeelden van verschillende bekenden uit mijn directe omgeving die aan de gevolgen van Corona zijn overleden. Vreselijk. Echt waar. En ik geloof ook dat als je het krijgt het een enorme impact op je leven kan hebben. Dat je enorm angstig, ziek en bang bent. Dus ik ga dit nooit bagatelliseren.

En ik kom ook mensen tegen uit mijn directe omgeving waarvan ik bij hun gedrag denk: tsja…

Voorbeeld 1:
Iemand die ik ken had vorige week een hééééél klein hoestje. Reactie? Direct test doen, meteen erna in quarantaine op één van kamers in huis, niet meer in contact gaan met eigen gezin, man brengt het eten op haar kamer en zegt per direct alle afspraken af, want ja, te weet maar nooit he? Dag later was de uitslag van de test goed: geen corona.

Voorbeeld 2:
Deze week sprak ik een vriend van me. Hij is locatiehoofd bij Staatsbosbeheer en leidt daar 70 vrijwilligers en een horeca gelegenheid bij het bezoekerscentrum. Ik zei: Goh, wat fijn dat je weer open mag nu he? Hij zei: Ja, dat is, maar de hele situatie is nog wel super kritiek! Ik vroeg: hoezo dan? Hij zei: nou, kijk maar eens in Brazilië en Amerika! Dat klopt zei ik, maar jij woont toch hier? Ja, dat wel, zei hij, maar ja, je weet maar nooit…

Voorbeeld 3:
Ik ga even bij de AH naar binnen om te gaan pinnen. Ik herhaal: pinnen. Géén boodschappen doen, nee : pinnen. Sta bij de pin. Roep een meiske van achter de balie: “mijnheer, u moet echt even een karretje of een mandje pakken hoor”… Dat werk.

Ik sta meer aan de andere kant van het spectrum. Ik beweeg me meer in een andere energie. Als ik kijk naar de tientallen mensen die we gesproken hebben de afgelopen maanden in intake gesprekken, dan kan ik oprecht zeggen dat het woord “Corona” eigenlijk niet vaak is gevallen. Deze mensen, waarvan er ook weer tientallen zijn ingestroomd (dankbaar!!), zeggen: dit is een mooie tijd om nu mezelf goed neer te gaan zetten met mijn praktijk! Ik voel dat het NU de tijd is om deze stap te gaan zetten.

Vandaag zag ik in de klantengroep weer een klant die in april officieel is ingeschreven bij de KvK en nu haar eerste betalende klant  heeft verwelkomd. En voor een hele mooie prijs ook nog eens!

Corona bestaat niet als je je maar op een bepaalde energie neerzet. Het is er wel natuurlijk, maar, nogmaals, het gaat erom hoe je er mee omgaat en wat je er mee doet en wat niet.

Wij gaan zelf binnenkort naar Frankrijk en daarna naar Oostenrijk. “Twee bolwerken van Corona”. We zullen het mee gaan maken.

En je mag ALTIJD kiezen, elke dag weer: kies ik voor angst, beperking en “er is geen geld en er is een enorme crisis” of kies je voor: liefde, vertrouwen en groei. Ik uiteraard voor dat laatste. Want JUIST in deze tijden zijn de echte actie-nemers degene die over een tijdje zeggen: “Wat ik heb gedaan? In mezelf geïnvesteerd en moet je nou eens kijken!”

Join the revolution! Wil je een gratis intake plannen met mij of iemand uit mijn team?

Wie weet spreek ik je snel!

Heb het goed!

Erik

UITGELICHTE EVENTS

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!