Ik geloof niet in Corona!

Sinds 13 maart, toen Corona ons land in was gekomen en we in een intelligente lockdown terecht kwamen, ben ik bijna dagelijks (zoals iedereen lijkt me) door mensen aangesproken en gevraagd wat “Corona” met me doet.

Laat ik dit voorop zeggen: ik heb directe voorbeelden van verschillende bekenden uit mijn directe omgeving die aan de gevolgen van Corona zijn overleden. Vreselijk. Echt waar. En ik geloof ook dat als je het krijgt het een enorme impact op je leven kan hebben. Dat je enorm angstig, ziek en bang bent. Dus ik ga dit nooit bagatelliseren.

En ik kom ook mensen tegen uit mijn directe omgeving waarvan ik bij hun gedrag denk: tsja…

Voorbeeld 1:
Iemand die ik ken had vorige week een hééééél klein hoestje. Reactie? Direct test doen, meteen erna in quarantaine op één van kamers in huis, niet meer in contact gaan met eigen gezin, man brengt het eten op haar kamer en zegt per direct alle afspraken af, want ja, te weet maar nooit he? Dag later was de uitslag van de test goed: geen corona.

Voorbeeld 2:
Deze week sprak ik een vriend van me. Hij is locatiehoofd bij Staatsbosbeheer en leidt daar 70 vrijwilligers en een horeca gelegenheid bij het bezoekerscentrum. Ik zei: Goh, wat fijn dat je weer open mag nu he? Hij zei: Ja, dat is, maar de hele situatie is nog wel super kritiek! Ik vroeg: hoezo dan? Hij zei: nou, kijk maar eens in Brazilië en Amerika! Dat klopt zei ik, maar jij woont toch hier? Ja, dat wel, zei hij, maar ja, je weet maar nooit…

Voorbeeld 3:
Ik ga even bij de AH naar binnen om te gaan pinnen. Ik herhaal: pinnen. Géén boodschappen doen, nee : pinnen. Sta bij de pin. Roep een meiske van achter de balie: “mijnheer, u moet echt even een karretje of een mandje pakken hoor”… Dat werk.

Ik sta meer aan de andere kant van het spectrum. Ik beweeg me meer in een andere energie. Als ik kijk naar de tientallen mensen die we gesproken hebben de afgelopen maanden in intake gesprekken, dan kan ik oprecht zeggen dat het woord “Corona” eigenlijk niet vaak is gevallen. Deze mensen, waarvan er ook weer tientallen zijn ingestroomd (dankbaar!!), zeggen: dit is een mooie tijd om nu mezelf goed neer te gaan zetten met mijn praktijk! Ik voel dat het NU de tijd is om deze stap te gaan zetten.

Vandaag zag ik in de klantengroep weer een klant die in april officieel is ingeschreven bij de KvK en nu haar eerste betalende klant  heeft verwelkomd. En voor een hele mooie prijs ook nog eens!

Corona bestaat niet als je je maar op een bepaalde energie neerzet. Het is er wel natuurlijk, maar, nogmaals, het gaat erom hoe je er mee omgaat en wat je er mee doet en wat niet.

Wij gaan zelf binnenkort naar Frankrijk en daarna naar Oostenrijk. “Twee bolwerken van Corona”. We zullen het mee gaan maken.

En je mag ALTIJD kiezen, elke dag weer: kies ik voor angst, beperking en “er is geen geld en er is een enorme crisis” of kies je voor: liefde, vertrouwen en groei. Ik uiteraard voor dat laatste. Want JUIST in deze tijden zijn de echte actie-nemers degene die over een tijdje zeggen: “Wat ik heb gedaan? In mezelf geïnvesteerd en moet je nou eens kijken!”

Join the revolution! Wil je een gratis intake plannen met mij of iemand uit mijn team?

Wie weet spreek ik je snel!

Heb het goed!

Erik

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...