BLOG

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de, letterlijk, duizenden intake gesprekken die ik de afgelopen jaren deed: ik doe ze niet meer.

Ik leg je graag uit waarom.

Aan het eind van vorig jaar, 2021, merkte ik dat ik de dingen deed “omdat dat moest”. Ik moest nieuwe content maken, ik moest omzet halen om mijn team te kunnen betalen, ik moest vernieuwde inhoud maken voor mijn webinars, ik moest nieuwe producten en diensten verzinnen volgens mijn team.

Ik moest. Ik moest. Ik moest. 

En ik voelde me helemaal niet meer zo energiek als dat ik dat jaren op rij wél had gevoeld. Sinds ik online ben gaan ondernemen is bijna alles in volledige flow gegaan: de groei van mijn team, het bedenken van nieuwe ideeën, het schrijven van mails, de groei van mijn klanten: het ging soepel omdat ik het zelf super leuk vond om te doen. Omdat het “opeens moest”. 

Dus: tijd voor zelfreflectie voor mijn bedrijf 😉

Ik besloot om even een pauze te nemen. Het moeten eraf te halen. En dit waren mijn grootse inzichten:

  1. Ik was teveel bezig met het “moeten voeden van facebook”. Facebook is prachtig voor als je heel zuiver en duidelijk je ideale klant wil bereiken. Ennnnnn je moet dan, keer op keer, die klant weten te raken en bereiken door…. Juist: nieuwe content te maken. En daar was ik wel klaar mee. Ik heb echt letterlijk boeken vol geschreven om mijn ideale mogelijke klanten maar te kunnen bereiken. Dus ik ga (bijna helemaal) stoppen met Facebook.
  2. Ik heb behoefte om meer mensen te bereiken. En dan met name bewuste (spirituele) mensen die bewust willen leven in vrijheid en overvloed. En dan bedoel ik: vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, zonder beperkingen, dat je kunt doen wat jij wilt, dat je alle verlangens die je koestert helemaal kunt leven en kunt zijn. En overvloed! Overvloed in liefde, in tijd, in klanten, in geld, in energie! In alles wat je maar kunt bedenken! En dat alles, uiteraard, helemaal in balans met moeder aarde.
  3. Ik wil (dus) iets neer gaan zetten dat voor een hele grote groep mensen aanspreekt omdat dat in mijn missie staat: het verbinden van hoofd en hart bij zoveel mogelijke bewuste mensen! En dat mag duurzaam zijn. Dat wil zeggen dat het in balans is in de energie. De energie hier op aarde en ook vanuit mijn eigen energie.
  4. Ik mag weer heel veel plezier en fun hebben in de dingen die ik doe

Wat ik ga doen…

  1. Ik vind het leuk om mijn kennis veel meer te delen via filmpjes: op YouTube! Ik vind YouTube een leuk medium. Er valt ook veel over te zeggen en vinden en ik denk dat, net als alle social media, er content op staat die minder fraai is en dat er ook content van af wordt gehaald die er helemaal niet afgehaald zou mogen worden, maar zo lang ik zelf vanuit mijn goede intenties de dingen doe die ik wil delen dan komt dat helemaal goed! Eén van de voordelen van YouTube is dat de content die je maakt veel langer erop blijft staan en niet zoals Facebook weer meteen verdwijnt en dat voelt heel goed! Ik kan zo ook meer contact maken met de mensen die me willen volgen en dat voelt heel goed!
  2. De content die ik ga maken zal veel meer gaan over de bewuste mens en minder over de bewuste mens met een bewustwordingspraktijk (waar ik de laatste jaren mijn volledige focus op heb gehad). Dus ik zal nog steeds over beiden gaan delen maar het wordt echt veel toegankelijker voor iedereen die een bewust leven wil leiden in vrijheid en overvloed!

Wil je me volgen op YouTube? Dat zou ik heel leuk vinden! Klik via deze link en je komt uit op mijn YouTube kanaal: Erik Verhagen – YouTube

Klik dan als je dit wilt op “abonneren” en het “belletje” dan krijg je automatisch een melding als ik een nieuw filmpje heb gemaakt. Dan kan ik ook mijn content beter passend maken op jouw behoeften. Dat zou geweldig zijn!

Dus: hopelijk tot snel op YouTube!

Be well,

Erik

UITGELICHTE EVENTS

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!