Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de, letterlijk, duizenden intake gesprekken die ik de afgelopen jaren deed: ik doe ze niet meer.

Ik leg je graag uit waarom.

Aan het eind van vorig jaar, 2021, merkte ik dat ik de dingen deed “omdat dat moest”. Ik moest nieuwe content maken, ik moest omzet halen om mijn team te kunnen betalen, ik moest vernieuwde inhoud maken voor mijn webinars, ik moest nieuwe producten en diensten verzinnen volgens mijn team.

Ik moest. Ik moest. Ik moest. 

En ik voelde me helemaal niet meer zo energiek als dat ik dat jaren op rij wél had gevoeld. Sinds ik online ben gaan ondernemen is bijna alles in volledige flow gegaan: de groei van mijn team, het bedenken van nieuwe ideeën, het schrijven van mails, de groei van mijn klanten: het ging soepel omdat ik het zelf super leuk vond om te doen. Omdat het “opeens moest”. 

Dus: tijd voor zelfreflectie voor mijn bedrijf 😉

Ik besloot om even een pauze te nemen. Het moeten eraf te halen. En dit waren mijn grootse inzichten:

  1. Ik was teveel bezig met het “moeten voeden van facebook”. Facebook is prachtig voor als je heel zuiver en duidelijk je ideale klant wil bereiken. Ennnnnn je moet dan, keer op keer, die klant weten te raken en bereiken door…. Juist: nieuwe content te maken. En daar was ik wel klaar mee. Ik heb echt letterlijk boeken vol geschreven om mijn ideale mogelijke klanten maar te kunnen bereiken. Dus ik ga (bijna helemaal) stoppen met Facebook.
  2. Ik heb behoefte om meer mensen te bereiken. En dan met name bewuste (spirituele) mensen die bewust willen leven in vrijheid en overvloed. En dan bedoel ik: vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, zonder beperkingen, dat je kunt doen wat jij wilt, dat je alle verlangens die je koestert helemaal kunt leven en kunt zijn. En overvloed! Overvloed in liefde, in tijd, in klanten, in geld, in energie! In alles wat je maar kunt bedenken! En dat alles, uiteraard, helemaal in balans met moeder aarde.
  3. Ik wil (dus) iets neer gaan zetten dat voor een hele grote groep mensen aanspreekt omdat dat in mijn missie staat: het verbinden van hoofd en hart bij zoveel mogelijke bewuste mensen! En dat mag duurzaam zijn. Dat wil zeggen dat het in balans is in de energie. De energie hier op aarde en ook vanuit mijn eigen energie.
  4. Ik mag weer heel veel plezier en fun hebben in de dingen die ik doe

Wat ik ga doen…

  1. Ik vind het leuk om mijn kennis veel meer te delen via filmpjes: op YouTube! Ik vind YouTube een leuk medium. Er valt ook veel over te zeggen en vinden en ik denk dat, net als alle social media, er content op staat die minder fraai is en dat er ook content van af wordt gehaald die er helemaal niet afgehaald zou mogen worden, maar zo lang ik zelf vanuit mijn goede intenties de dingen doe die ik wil delen dan komt dat helemaal goed! Eén van de voordelen van YouTube is dat de content die je maakt veel langer erop blijft staan en niet zoals Facebook weer meteen verdwijnt en dat voelt heel goed! Ik kan zo ook meer contact maken met de mensen die me willen volgen en dat voelt heel goed!
  2. De content die ik ga maken zal veel meer gaan over de bewuste mens en minder over de bewuste mens met een bewustwordingspraktijk (waar ik de laatste jaren mijn volledige focus op heb gehad). Dus ik zal nog steeds over beiden gaan delen maar het wordt echt veel toegankelijker voor iedereen die een bewust leven wil leiden in vrijheid en overvloed!

Wil je me volgen op YouTube? Dat zou ik heel leuk vinden! Klik via deze link en je komt uit op mijn YouTube kanaal: Erik Verhagen – YouTube

Klik dan als je dit wilt op “abonneren” en het “belletje” dan krijg je automatisch een melding als ik een nieuw filmpje heb gemaakt. Dan kan ik ook mijn content beter passend maken op jouw behoeften. Dat zou geweldig zijn!

Dus: hopelijk tot snel op YouTube!

Be well,

Erik

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Bewust & Impactvol Ondernemen Challenge 2022

Bewust & Impactvol Ondernemen Challenge 2022

Wil jij dit jaar goed van start gaan en verder bouwen aan jouw droom?Heb jij: Dromen maar heb je geen idee welke stappen je daarin moet zetten Twijfels over dat je wel “een ondernemer” bent of, sterker nog, zie je eigenlijk jezelf helemaal niet als een ondernemer en...