BLOG

Hoe ik deze week werd opgelicht en dit benader in 5D

Ik ben deze week voor het eerst serieus opgelicht via internetfraude. Ik ben wel vaker opgelicht door bijvoorbeeld een taxichauffeur in Parijs die ons veel te veel liet betalen. Oplichting gebeurt nou eenmaal wel eens een keer. Zo lang het gaat over een paar tientjes is het nog te overzien.

Deze week ben ik voor bijna 1200 euro opgelicht, ik ben gescamd, door internetoplichters aangepakt. Ik moet deze klootzakken (sorry – dit klinkt niet heel erg 5D, maar dat zijn ze nou eenmaal) wel nageven dat ze het heel geraffineerd hebben aangepakt. Dat fascineert mij. Zij deden zich via WhatsApp voor als mijn eigen zus. De profielfoto en de tone of voice waren hetzelfde. Om een lang verhaal kort te maken kwam het erop neer dat mijn zus graag wilde dat ik wat geld voor haar voorschoot om haar vriend te kunnen verrassen.

Mijn zus vraagt mij dit eigenlijk nooit. De manier waarop ze het vroeg en het feit dat het een verrassing was voor haar vriendje leidde ertoe dat ik ervoor koos om vanuit mijn goedheid mijn zus te helpen.

Toen ik erachter kwam dat het een scam was (toen ik de betaling had overgemaakt werd ik namelijk nogmaals gevraagd om 800 euro over te maken) tja, toen gingen de alarmbellen natuurlijk wel rinkelen. Ondanks het feit dat ik snel heb gehandeld met mijn bank en ik keurig aangifte heb gedaan bij de politie lijkt het er toch op dat ik mijn 1200 euro kwijt ben.

Ik moet je eerlijk zeggen dat het echt zeer doet. Het feit dat je je geld kwijt bent.

Wat ik ook heel erg vind is dat er dus mensen zijn die onderzoek doen naar wie je bent, welke relaties je hebt en daarop gaan inspelen. Je daardoor op een hele slinkse manier geld proberen af te troggelen. Dat raakt me. Dat er mensen zijn die zich daar dus blijkbaar mee bezig houden.

Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik probeer te leven in 5D, in non-dualiteit – en er zijn een aantal dingen die ik van deze gebeurtenis geleerd heb:

 1. Ik ben heel erg gewend om mijn leven te leiden vanuit mannelijke energie, vanuit daadkracht, vanuit een bepaalde snelheid, vanuit een bepaalde drive en vanuit een bepaalde ambitie. Dat heb ik deze week ook gedaan door heel snel en vooral vanuit mijn hoofd te willen reageren om mijn zus zo snel mogelijk kunnen te helpen.
 2.  

 3. Natuurlijk zit hier ook een stuk hartsverbinding bij. En toch, ik heb vanuit snelheid gehandeld in plaats van vanuit introspectie. In plaats van echt te gaan voelen van: wat is hier aan de hand en wat voel ik hierbij? Vind ik het fijn dat mijn zus geld van mij vraagt en dat ook in een bepaalde snelheid nodig heeft? Nee, eigenlijk vind ik dat niet prettig. Dus ik had haar bijvoorbeeld mogen bellen. En als ik dat gedaan had dan had ze gezegd: joh Erik, dat ben ik helemaal niet. Dus dan was het waarschijnlijk de internetoplichters niet gelukt.
 4.  

 5. Ik heb ook geleerd om nog dichter bij mijn eigen kern te blijven. Dat ik vaker nee mag leren zeggen. Dat ik mag gaan voelen hoe bepaalde situaties echt voor mij zijn. Dan had ik misschien wel een andere keuze gemaakt. Het is dus “leergeld” dat ik betaald heb.
 6.  

 7. Blijkbaar zijn er dus mensen die andere mensen geld afhandig maken – deze mensen zijn heel erg ver van hun pad afgeraakt. Ze hebben zoveel ellende meegemaakt of ze zijn zo gefrustreerd geraakt en zo crimineel geworden dat dit hun manier is om hun leven te leiden.
 8.  

 9. Dit zet mij nog meer in mijn kracht: ik wil iedereen die bewustzijn en integriteit in zich heeft en die weten dat er mooie manieren zijn om je leven te leiden en geld te verdienen, die mensen probeer ik te helpen om hun authentieke leven te leiden. Want ik geloof dat we allemaal een authentiek pad hebben en een authentieke zielsmissie. Daardoor word ik nog sterker uitgedaagd om mensen aan te sporen: ga je zielsmissie ontdekken en vanuit je authentieke échte kern leven!
 10.  

 11. Ik geloof dat zelfs deze internetcriminelen een goede plek hebben in hun hart. Ik hoop maar dat ze het geld gebruiken om hun kinderen te voeden en hun scholing te betalen.

 

Wil je ook leren hoe het is om vanuit je authentieke zelf te gaan leren leven? Ik spreek daar mensen over in het echt, aan de telefoon, (geen oplichterij dus – echt een gesprek 😉 ), van hart tot hart. Wil jij dit ook? Plan dan een intakegesprek met me in.

Wil je liever eerst even kijken of ik wel écht aanbied wat ik zeg? 😉 Neem dan deel aan mijn webinar of mijn gratis mini-training.

UITGELICHTE EVENTS

There are no upcoming events at this time.

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!