Hoe ik deze week werd opgelicht en dit benader in 5D

Ik ben deze week voor het eerst serieus opgelicht via internetfraude. Ik ben wel vaker opgelicht door bijvoorbeeld een taxichauffeur in Parijs die ons veel te veel liet betalen. Oplichting gebeurt nou eenmaal wel eens een keer. Zo lang het gaat over een paar tientjes is het nog te overzien.

Deze week ben ik voor bijna 1200 euro opgelicht, ik ben gescamd, door internetoplichters aangepakt. Ik moet deze klootzakken (sorry – dit klinkt niet heel erg 5D, maar dat zijn ze nou eenmaal) wel nageven dat ze het heel geraffineerd hebben aangepakt. Dat fascineert mij. Zij deden zich via WhatsApp voor als mijn eigen zus. De profielfoto en de tone of voice waren hetzelfde. Om een lang verhaal kort te maken kwam het erop neer dat mijn zus graag wilde dat ik wat geld voor haar voorschoot om haar vriend te kunnen verrassen.

Mijn zus vraagt mij dit eigenlijk nooit. De manier waarop ze het vroeg en het feit dat het een verrassing was voor haar vriendje leidde ertoe dat ik ervoor koos om vanuit mijn goedheid mijn zus te helpen.

Toen ik erachter kwam dat het een scam was (toen ik de betaling had overgemaakt werd ik namelijk nogmaals gevraagd om 800 euro over te maken) tja, toen gingen de alarmbellen natuurlijk wel rinkelen. Ondanks het feit dat ik snel heb gehandeld met mijn bank en ik keurig aangifte heb gedaan bij de politie lijkt het er toch op dat ik mijn 1200 euro kwijt ben.

Ik moet je eerlijk zeggen dat het echt zeer doet. Het feit dat je je geld kwijt bent.

Wat ik ook heel erg vind is dat er dus mensen zijn die onderzoek doen naar wie je bent, welke relaties je hebt en daarop gaan inspelen. Je daardoor op een hele slinkse manier geld proberen af te troggelen. Dat raakt me. Dat er mensen zijn die zich daar dus blijkbaar mee bezig houden.

Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik probeer te leven in 5D, in non-dualiteit – en er zijn een aantal dingen die ik van deze gebeurtenis geleerd heb:

 1. Ik ben heel erg gewend om mijn leven te leiden vanuit mannelijke energie, vanuit daadkracht, vanuit een bepaalde snelheid, vanuit een bepaalde drive en vanuit een bepaalde ambitie. Dat heb ik deze week ook gedaan door heel snel en vooral vanuit mijn hoofd te willen reageren om mijn zus zo snel mogelijk kunnen te helpen.
 2.  

 3. Natuurlijk zit hier ook een stuk hartsverbinding bij. En toch, ik heb vanuit snelheid gehandeld in plaats van vanuit introspectie. In plaats van echt te gaan voelen van: wat is hier aan de hand en wat voel ik hierbij? Vind ik het fijn dat mijn zus geld van mij vraagt en dat ook in een bepaalde snelheid nodig heeft? Nee, eigenlijk vind ik dat niet prettig. Dus ik had haar bijvoorbeeld mogen bellen. En als ik dat gedaan had dan had ze gezegd: joh Erik, dat ben ik helemaal niet. Dus dan was het waarschijnlijk de internetoplichters niet gelukt.
 4.  

 5. Ik heb ook geleerd om nog dichter bij mijn eigen kern te blijven. Dat ik vaker nee mag leren zeggen. Dat ik mag gaan voelen hoe bepaalde situaties echt voor mij zijn. Dan had ik misschien wel een andere keuze gemaakt. Het is dus “leergeld” dat ik betaald heb.
 6.  

 7. Blijkbaar zijn er dus mensen die andere mensen geld afhandig maken – deze mensen zijn heel erg ver van hun pad afgeraakt. Ze hebben zoveel ellende meegemaakt of ze zijn zo gefrustreerd geraakt en zo crimineel geworden dat dit hun manier is om hun leven te leiden.
 8.  

 9. Dit zet mij nog meer in mijn kracht: ik wil iedereen die bewustzijn en integriteit in zich heeft en die weten dat er mooie manieren zijn om je leven te leiden en geld te verdienen, die mensen probeer ik te helpen om hun authentieke leven te leiden. Want ik geloof dat we allemaal een authentiek pad hebben en een authentieke zielsmissie. Daardoor word ik nog sterker uitgedaagd om mensen aan te sporen: ga je zielsmissie ontdekken en vanuit je authentieke échte kern leven!
 10.  

 11. Ik geloof dat zelfs deze internetcriminelen een goede plek hebben in hun hart. Ik hoop maar dat ze het geld gebruiken om hun kinderen te voeden en hun scholing te betalen.

 

Wil je ook leren hoe het is om vanuit je authentieke zelf te gaan leren leven? Ik spreek daar mensen over in het echt, aan de telefoon, (geen oplichterij dus – echt een gesprek 😉 ), van hart tot hart. Wil jij dit ook? Plan dan een intakegesprek met me in.

Wil je liever eerst even kijken of ik wel écht aanbied wat ik zeg? 😉 Neem dan deel aan mijn webinar of mijn gratis mini-training.

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...