BLOG

Hoe authenticiteit inspireert – lees het verhaal van Nicoline

“Blinde vlekken”. We hebben ze allemaal. Alleen we zien ze niet 😉 

Ik ben een soort “reeks” aan het maken met voorbeelden van klanten die ik heb mogen begeleiden. En ik deel dat met je omdat jij ook misschien op dat stuk een blinde vlek hebt. En als je dat inzicht dan weer hebt, kun je er ook wat mee doen! Dus vandaag… deel 3!

Ikzelf vind het fijn om structureel begeleid te worden door mijn coach die me in sessies wijst op dingen die ik zelf (even) niet (meer) zie. Dat is soms confronterend en soms vind ik het ook irritant als er “voor de zoveelste keer diezelfde blinde vlek” wordt benoemd. En daarin ligt juist ook de grootste groei, dus ik ga er gewoon elke keer mee aan de slag zodat ik verder mag en kan groeien. En dat is TE GEK! 

Een aantal jaren terug was ik Nicoline aan het coachen op het vinden van haar zielsmissie. Ze wilde groeien met haar praktijk. En ze vertelde me dat er in haar omgeving structureel  een aantal mensen waren die haar elke keer precies kopieerde. Wanneer zij een speciale locatie had afgehuurd voor haar workshops, dan werd diezelfde locatie ook ingezet bij de dames die haar zo op de voet volgde. Dat wat zij ontwikkelde aan trainingen en workshops: een tijdje later waren er “andere mensen” die precies hetzelfde aan gingen bieden. Als zij iets vertelde, een inspirerend verhaal bijvoorbeeld, dan werd dat door een ander een paar dagen later weer verteld alsof zij het hadden verzonnen. Enzoverder.

Het lijkt allemaal heel klein en onschuldig, en dat kan misschien ook zo wel zijn, ik kon het mij goed voorstellen dat het haar raakte. En Nicoline had het eigenlijk niet zo door dat ze een voorbeeld was! En dat ze met haar authentieke gedrag juist mensen inspireerde! Dat als je een leider bent, dan wordt je gevolgd en nagedaan. Zo gaat het helaas altijd. 

Dus ik hielp haar met die blinde vlek. En het raakte haar. En… HUPSAKEE! Ze groeide als kool! Ze runt nu haar eigen praktijk die met recht succesvol genoemd mag worden. Dus ze wordt “gekopieerd” bij het leven en het voelde nog nooit zo goed ;-).

Hieronder lees je hoe Nicoline in haar eigen woorden
verteld hoe zij deze coaching heeft ervaren:

Hoe authenticiteit inspireert - lees het verhaal van Nicoline 1

Met rode wangen en veel woorden vertelde ik Erik mijn frustratie. Waarom was nu weer iemand er met mijn idee van door gegaan?

Erik luisterde naar mijn frustratie en het enige wat hij toen in alle rust zei: “Nicoline, wil jij een slachtoffer of een voorbeeld zijn?” Dit is de kracht van Erik. In een veelheid aan woorden en belevingen weet hij, zonder oordeel of afwijzing, in een paar woorden de kern te raken.

Ik was stil, deze kwam binnen! Het was alsof ik met het  ‘ontmantelen’ van deze blinde vlek de lading er af viel waardoor ik ‘eindelijk’  volmondig JA kon zeggen tegen een groot verlangen in mij;

ik wil een voorbeeld zijn! Wat een verademing!

Als voorbeeld richt ik mij namelijk niet meer op wat de ander van mij vindt of met mijn ideeën doet. Als voorbeeld mag ik creëren en mijn idealen en dromen gaan realiseren. En hier kwam ik gelijk een nieuwe pijn tegen. Vanuit enthousiasme dromen over idealen is 1. Dit als een voorbeeld omzetten in een helder plan en daadkrachtige acties is 2. In de veelheid van mijn dromen wist ik soms niet waar en hoe te beginnen. Door de heldere coaching van Erik, de stappen in zijn training en zijn gave om in veelheid de kern te zien, ging ik steeds vaker en makkelijker mijn dromen realiseren.

Met het weten van deze blinde vlek verschoof de focus in mij. Van een slachtoffer voelen naar een voorbeeld zijn! En weet je,  er is 1 zin die ik nu zelf tijdens coachgesprekken vaak gebruik; ‘wil je een slachtoffer of een voorbeeld zijn?’

Doe ik Erik dan na? Of heeft hij mij als voorbeeld met deze zin enorm geïnspireerd?! 😉 

Ga naar de website Geluk(t) met Nicoline | Volg Geluk(t) met Nicoline op Facebook

 

Wil jij ook eens in gesprek over jouw blinde vlekken zodat jij vanuit jouw zielsmissie kunt werken zonder obstakels? Plan dan een gratis gesprek in.

Heb het goed!

Erik

UITGELICHTE EVENTS

There are no upcoming events at this time.

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!