BLOG

Hoe 80/20 jou veel tijd bespaart

In de wereld kun je alles terugbrengen naar 80/20.

Dat noemen ze het Pareto principe.

Hij, meneer Pareto, bedacht dit om te laten zien dat 20% van de inwoners van Engeland 80% van de rijkdom hadden.

 

80/20 geldt altijd

Ondertussen is men er achter gekomen dat het niet alleen voor de economie geldt maar ook op andere vlakken:

– 20% van de klanten brengen 80% van de omzet
– met 20% van de tijd doe je 80% van je werk

Vooral die laatste is interessant om op in te zoomen als je bezig bent met jouw praktijk.

Want misschien heb je nog een baan naast je praktijk of een gezin. Dan weet je dat het jongleren is met je tijd. Als je je realiseert dat je in 20% van de tijd, 80% van je werk doet, dan geeft dat 2 dingen:

1) Wat doe je die andere 80% van je tijd?
2) Doe je de juiste dingen in 20% van je tijd?

Want hoe vaak laten we ons niet meeslepen in de waan van de dag?

Vergeten we wat we zelf moeten doen?

Zijn we als een soort marionet aan het doen wat anderen van ons verlangen of verwachten?

En wat levert het op? Een onbevredigd gevoel aan het einde van de dag. Weer niks gedaan. Of wel iets gedaan maar met nul resultaat.

Ongekende mogelijkheden met dit inzicht.

Als je in 20% van je tijd, 80% van je resultaat kunt realiseren, dan geeft dat ongekende mogelijkheden.

Stel je voor dat je instapt in mijn programma Manifesteren met je Bewustwordingspraktijk. En je gaat stap voor stap aan de slag met de belangrijkste zaken om je praktijk op te bouwen, wat zou dan over een jaar het resultaat zijn?

En niet door 100 uur per week aan je praktijk te werken. Maar door met jezelf af te spreken dat je 20% van je tijd besteed aan zaken die jou verder gaan helpen.

Waar zou je dan staan?

Hoe zou het voor jou zijn om te weten:

– waar je aan mag werken, omdat het programma een methode heeft om jou stap voor stap antwoord te laten geven op de belangrijke vragen om een bloeiende praktijk op te bouwen.

– dat je tijd hebt genomen om te kijken naar wat jij wilt in jouw leven in plaats van maar door blijven gaan met wat je altijd al deed omdat dat nu eenmaal is wat je doet (binnen het programma gaan we kijken naar je thema’s en je zielsmissie)

– dat je ook echt aan de slag gaat, zodat het niet een leuk idee in je hoofd en je hart blijft, maar dat het zich ook echt gaat manifesteren? Niet alleen dromen en denken maar ook doen!

Want dat zijn een paar van de dingen die we doen in Manifesteren met je Bewustwordingspraktijk. Tijd nemen om je hart te doorgronden en daarna om zetten naar acties die je hoofd kan inzetten, allemaal op weg naar die praktijk waar jij het verschil mee kunt maken.

En dat allemaal door vandaag te besluiten dat je je tijd op een goede manier gaat inzetten.

Nou, misschien mag je nog één andere stap zetten: plan een gesprek in met mij of één van mijn teamleden om te kijken hoe Manifesteren met je Bewustwordingspraktijk jou verder kan brengen.

 

Heb het goed,

Erik

UITGELICHTE EVENTS

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!