Hoe 80/20 jou veel tijd bespaart

In de wereld kun je alles terugbrengen naar 80/20.

Dat noemen ze het Pareto principe.

Hij, meneer Pareto, bedacht dit om te laten zien dat 20% van de inwoners van Engeland 80% van de rijkdom hadden.

 

80/20 geldt altijd

Ondertussen is men er achter gekomen dat het niet alleen voor de economie geldt maar ook op andere vlakken:

– 20% van de klanten brengen 80% van de omzet
– met 20% van de tijd doe je 80% van je werk

Vooral die laatste is interessant om op in te zoomen als je bezig bent met jouw praktijk.

Want misschien heb je nog een baan naast je praktijk of een gezin. Dan weet je dat het jongleren is met je tijd. Als je je realiseert dat je in 20% van de tijd, 80% van je werk doet, dan geeft dat 2 dingen:

1) Wat doe je die andere 80% van je tijd?
2) Doe je de juiste dingen in 20% van je tijd?

Want hoe vaak laten we ons niet meeslepen in de waan van de dag?

Vergeten we wat we zelf moeten doen?

Zijn we als een soort marionet aan het doen wat anderen van ons verlangen of verwachten?

En wat levert het op? Een onbevredigd gevoel aan het einde van de dag. Weer niks gedaan. Of wel iets gedaan maar met nul resultaat.

Ongekende mogelijkheden met dit inzicht.

Als je in 20% van je tijd, 80% van je resultaat kunt realiseren, dan geeft dat ongekende mogelijkheden.

Stel je voor dat je instapt in mijn programma Manifesteren met je Bewustwordingspraktijk. En je gaat stap voor stap aan de slag met de belangrijkste zaken om je praktijk op te bouwen, wat zou dan over een jaar het resultaat zijn?

En niet door 100 uur per week aan je praktijk te werken. Maar door met jezelf af te spreken dat je 20% van je tijd besteed aan zaken die jou verder gaan helpen.

Waar zou je dan staan?

Hoe zou het voor jou zijn om te weten:

– waar je aan mag werken, omdat het programma een methode heeft om jou stap voor stap antwoord te laten geven op de belangrijke vragen om een bloeiende praktijk op te bouwen.

– dat je tijd hebt genomen om te kijken naar wat jij wilt in jouw leven in plaats van maar door blijven gaan met wat je altijd al deed omdat dat nu eenmaal is wat je doet (binnen het programma gaan we kijken naar je thema’s en je zielsmissie)

– dat je ook echt aan de slag gaat, zodat het niet een leuk idee in je hoofd en je hart blijft, maar dat het zich ook echt gaat manifesteren? Niet alleen dromen en denken maar ook doen!

Want dat zijn een paar van de dingen die we doen in Manifesteren met je Bewustwordingspraktijk. Tijd nemen om je hart te doorgronden en daarna om zetten naar acties die je hoofd kan inzetten, allemaal op weg naar die praktijk waar jij het verschil mee kunt maken.

En dat allemaal door vandaag te besluiten dat je je tijd op een goede manier gaat inzetten.

Nou, misschien mag je nog één andere stap zetten: plan een gesprek in met mij of één van mijn teamleden om te kijken hoe Manifesteren met je Bewustwordingspraktijk jou verder kan brengen.

 

Heb het goed,

Erik

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...