HET CIRCUS VAN DE ONDERNEMER

Jongleren

Iedere dag zijn we aan het jongleren met z’n allen. De ballen allemaal tegelijkertijd omhoog gooien en maar hopen dat er geen op je hoofd valt. Ik zie het heel veel bij de ondernemende vrouwen die ik help. We moeten naar de sportschool, we moeten dit project vandaag afmaken, we moeten verantwoorde traktaties maken, we moeten binnen 2 uur reageren als we een mail krijgen van die potentiële klant, onze kinderen moeten naar allerlei hobby’s waarbij we moeten zorgen dat ze er op tijd zijn, we mogen niemand teleur stellen. Als moeten toch al eens mogen werd, dat voelt al zo veel lichter.

Trapeze

Alsof dat nog niet genoeg is, gaan we uit onze comfort zone, want in je comfort zone, ja, dan haal je niet het uiterste uit jezelf. Dus staan we bovenaan de trapeze en laten we ons in het diepe vallen. Liefst zonder vangnet. We vragen ons af waarom we ons gestresst voelen. Iedereen doet dit toch? Waarom zou jij dit dan niet kunnen? En liefst beter.

Balans

Balans. Evenwicht. Hoewel we geen van allen in het circus werken, balanceren we toch vaak op een zijden draadje. Het gaat allemaal maar net goed. Althans zo voelt het. De uitdaging waar veel ondernemende vrouwen tegenaan lopen, is balans. We willen aan alle rollen die we hebben, een goede invulling geven: moeder, partner, ondernemer, vriendin, dochter. We zullen laten zien dat we het kunnen, we geven niet op. Zelfs niet als we er ondertussen achter zijn gekomen dat we helemaal niet meer zo vaak bezig zijn met datgene waar we blij van worden. En dat de onderneming waar je eens heel veel energie van kreeg, ineens een energieslurper blijkt te zijn geworden. Hoe kan dat nou?

Ik gooi je niet voor de leeuwen

Ik wil je laten zien hoe het ook anders kan. Hoe je met meer balans door het leven kunt gaan, zowel privé als zakelijk. En of je nu een ondernemer bent met enkele collega’s, of eigenaresse van een bewustzijnspraktijk: het is voor jou! En ga ik je vertellen dat je niet meer uit je comfort zone moet gaan, nee! Ga ik je vertellen dat je niet veel dingen tegelijk kunt doen, nee! Ik ga je niet voor de leeuwen gooien.

Nee, ik neem je aan de hand. Doorloop stap voor stap de theorie, maar ga ook kijken naar de praktijk. Zodat je concreet aan de slag kunt en verbeteringen kunt doorvoeren in jouw leven en jouw onderneming, zodat je energie terugkomt, zodat je meer balans voelt. Al vanaf de eerste dag ga je oefeningen maken, om zo veranderingen aan te brengen in jouw leven en onderneming. Het gaat je lucht geven, ruimte. Plezier!

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...