Denken van beperking naar overvloed

Misschien heb je in mijn vorige blog “Van wantrouwen naar Vertrouwen” gelezen dat ik voel dat ik meer op mijn manier wil laten zien wat er volgens mij nodig is om deze tijd waarin we beland zijn goed door te komen om te kunnen groeien naar een nieuwe periode. Een periode, een tijdperk, van (échte) vrijheid, liefde, vertrouwen. Leven zonder angsten. Leven in overvloed aan liefde. Een tijd waarin mensen leven vanuit hun pure hartsverlangens.

Een aantal mensen, waaronder ik, noemen deze tijd (waarin je nu al kan leven trouwens als je daarvoor kiest 😉 ) “de 5e dimensie”. En het maakt ook eigenlijk niet uit hoe je dit noemt. Er zijn mensen die deze nieuwe tijd “het nieuwste normaal” noemen, of “Society 4.0”. Nogmaals: het maakt niet zoveel uit denk ik.

In deze blogs wil ik dit “grootse” koppelen aan “klein”. Simpele voorbeelden geven uit mijn eigen leven. Om aan het te geven hoe simpel, mooi en geweldig het leven is!

Lees je weer mee? Here we go 😉

Vorig jaar kochten mijn vriendin en ik een ander huis. Het stond al meer dan 3 jaar te koop en wij waren zelf ook al lang aan het zoeken naar onze perfecte plek in Brabant, waar wij en ik graag willen wonen. En toen was daar ineens het huis waar we nu wonen. Een huis waarvan we eerst dachten: “tsja…”. Alles was “oud” en heel smaak gevoelig ingericht, er zaten kamers en ruimten in die echt wel cool waren en waarvan wij dachten: tsja, leuk en: wat  moeten we er mee.

En toen we in het huis rond liepen voor het eerst dachten we: ja, dit is het. Ook al moet er veel aan gebeuren: dit is het! Zo gaat dat. Alle rationele overwegingen laat je dan ineens los.

En zo kochten wij het huis. En het was “all inclusive” als in: er was niets ter overname: alles zat inbegrepen in de prijs: gordijnen, lampen, regen installatie in de tuin, alarm: alles.

We kochten het huis. Iedereen blij. En bij de koop hadden we aangegeven: we willen graag voordat de datum van overdracht is, nog een paar keer in het huis kijken en rondlopen met een paar partijen als een stukadoor, aannemer, energie adviseur, enzovoorts. Dat was goed.

En elke keer dat we er waren was de eigenaresse er om ons echt wel te laten voelen dat het tóch allemaal maar lastig was: “Pfff gaat dat nog lang duren? Hoe vaak komen jullie nog terug?”

En op een dag stond ik er met een installateur en toen kwam de eigenaresse: “ja, die zonnebank van ons, die is voor jullie he?” ik zei: euh.. nee. Zij zei: “ja, want dat stond in de koop akte”.. ik zei: ”euh.. nee… Zij zei: jawel want het is een onderdeel van het huis”. Ik zei: euh… nee! En toen zei ze: je mag hem hebben! Ik zei: euh.. nee! Ik wil geen zonnebank. Slecht voor je. En ze zei; “ja, maar dan moet ik hem helemaal naar beneden laten sjouwen!”

Kijk… daar was de aap en de mouw 😉

En zo nog meer dingen: dat er ineens zaken “ter overname”  werden aangeboden terwijl dat niet zo stond vermeld. Het was heel bijzonder.

Niet denken in vertrouwen…

Deze mensen hebben een eigen bedrijf. Net als mijn vriendin Yvonne en ik. Ze hebben al 30 jaar hun bedrijf en leven en ondernemen op een “oude manier”. Ik bedoel daarmee dat het binnen hun bedrijf (ik ken dat bedrijf) heel erg over controle gaat. Beperking. Niet denken in vertrouwen. Het onderste uit de kan willen halen. Het ego overheerst steeds. Personeel wordt gecontroleerd. Heel veel zit in beton gegoten.

En Yvonne en ik zijn juist niet zo. We leven zoveel mogelijk ego-loos. We leven in overvloed. Dat wil o.a. zeggen: we halen nooit echt het onderste uit de kan. We betalen ons team goed.  Betalen ze altijd snel. We leggen zo min mogelijk vast op papier. We leven vanuit onze zielsmissie en kernwaarden en daar doen we het mee. We investeren veel in duurzaamheid (plantten o.a. duizenden bomen in Nederland) en ondersteunen bewuste ondernemers door in hen te investeren.

Het oude loslaten

Ik denk dat dit de enige manier is om de transitie naar de wereld zoals we die graag met z’n allen zouden willen zien: Laat het oude los! Laat ik het even schetsen in een plaatje met wat woordjes. In de linker kolom staan woorden die horen bij “het Oude”. In het midden zie je een veerman die de overtocht begeleidt naar “het Nieuwe”. En rechts zie je de kolom met “het Nieuwe”:

Denken van beperking naar overvloed 1

Het gaat er dus om dat we ons weer gaan herinneren waarom we hier zijn. Dat we het ego aan de kant zetten en weer gaan spelen (met lego 😉 ). Dat we niet meer gaan denken in dualiteit (of..of, man.. vrouw etc.). Het gaat erom dat we zonder oordeel gaan leven en ondernemen.

En zo zijn er nog een aantal handvatten, een aantal uitgangspunten waarvan ik vind dat we met z’n allen zo mogen gaan leven.

Voor mensen die denken en voelen: JA, Zó wil ik ook leven! Ik heb een hele mooie training gemaakt “Leven in 5D” waarin ik jou begeleidt om de transitie van oud naar nieuw. Wil je hier meer over weten?  Schrijf je hieronder in én morgen ontvang je een geweldige aanbieding in je mailbox om mee te doen. De lente is namelijk de ideale start om hiermee te beginnen 😉  

Heb het goed!

Liefs,
Erik

Erik Verhagen

Hi ik ben Erik! Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Wil je meer lezen over?

Volg mij op Youtube

Wil jij groeien in jouw bewustzijn? En een bewust leven leiden in vrijheid en verbinding met jezelf en anderen?

Bekijk mijn video’s

Hét Boek Erik Verhagen
Bestel Hét Boek voor Bewuste Mensen die leven in de 5e Dimensie →

Wil jij ook jouw droompraktijk realiseren?
Plan nu een persoonlijk, vrijblijvend groeigesprek in.