BLOG

De waarheid van het hart

Ik ben er klaar voor. Ik kies om (mijn) waarheid sterker te spreken. Uit mijn eigen ervaringen put ik deze waarheid. Dus het is daarmee per definitie mijn eigen waarheid. Die “disclaimer” gedeeld te hebben zeg ik:

  • Om verandering te laten plaatsvinden moet er sprake zijn van bewustzijn;
  • Voor bewustzijn moeten de ogen open zijn;
  • En om de ogen te laten opengaan, kun je het best de waarheid laten zien.

En wat is die waarheid? De waarheid is dat we leven in systemen die niet meer dienen. Ons politieke systeem werkt niet meer. Ons monetaire systeem werkt niet meer. Hoe we omgaan met onze natuur, het milieu: het werkt écht al héél lang niet meer. We zijn ziek. Heel erg ziek. En we hebben het niet door. Of we hebben het wel door maar doen er niets mee. Of te weinig.

Weet je wat er gebeurt als iemand heel ernstig ziek wordt? De ogen gaan open. Ze zien hun eigen waarheid. Ze zien dé waarheid weer! Dat ze minder willen werken, meer bij de kinderen willen zijn, meer willen reizen, meer plezier in het leven willen hebben in plaats van keihard werken voor die nieuwe TV.

Mensen leven tegenwoordig niet meer vanuit hun hart. Ze moeten eerst ziek worden voordat ze het gaan zien. Er zijn zoveel muren opgetrokken om harten van mensen heen. Zoveel mensen zitten (teveel) in hun hoofd.

We geloven met ons hoofd, en niet meer met ons hart.

We stellen ons afhankelijk op. We hebben onze eigen autonome zelf verloren. We durven niet meer. We zijn te bang gemaakt. We durven niet meer te geloven in onszelf. We zijn boos. Op onszelf vooral. Verdrietig. Van binnen. We zijn volledig uit verbinding geraakt met ons hart. Door de keuzes die we gemaakt hebben. Door onze dromen die niet uitgekomen zijn. Door alle veranderingen in ons eigen leven.

Een tijdje geleden had ik een cardioloog aan de lijn. Ze zei: “Erik, even though your heart is on the left, it’s always right!” zo mooi! Zo waar!

Wat als je nu eens puur vanuit je hart zou spreken? En je zou vragen: wat voel je? Wat voor antwoord krijg je dan? Voor heel veel mensen is het zelfs al onmogelijk om vanuit het hart te antwoorden. Bijzonder he?

Terwijl wij mensen veel meer zijn dan ons hoofd alleen. Wij hebben een IQ, klopt! En we hebben een FQ, een prachtig en bijzonder lichaam, klopt ook! En.. we hebben een hart, een EQ. En een ziel. Onze SQ. Onze spirit. Stel nu dat je daar bij zou kunnen. Bij je hart. En bij je ziel. Wat zou je dan antwoorden?

Wat is je antwoord?

Wil jij vanuit jouw hart leven? Doe mee met de gratis challenge Bewust & Impactvol Ondernemen waarin dit centraal staat! Ik ga jou leren om jouw dromen na te jagen zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. 

Doe je mee?

Be well,
Erik

UITGELICHTE EVENTS

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!