BLOG

De Ibex en ik

Een paar keer kwam ik “toevallig” een filmpje tegen op YouTube waar ik erg door geïnspireerd ben geraakt. Het is een filmpje van een Ibex, een Alpensteenbok, die de zwaartekracht “trotseert” en een bijna geheel verticale (!!!) dam omhoog klimt om daar op grote hoogte water met mineralen erin te gaan drinken om zo op kracht te kunnen blijven. Een levensgevaarlijke exercitie. En toch gaat de Ibex deze trip aan. Als je de clip wil zien: zoek op YouTube maar eens op “the incredible Ibex defies gravity and climbs a dam – BBC”.
 
Een paar weken terug had ik een week challenge georganiseerd genaamd “Bewust & Impactvol Ondernemen Challenge”. Het was een hele mooie en bijzondere week waar ik tot op vandaag nog steeds heel veel positieve reacties op krijg. Op zondag had ik als afsluiter voor de groep die mee had gedaan die week een presentatie gemaakt. Over dat het NU tij dis om te gaan staan. Alle thema’s die je remmen aan de kant. Je afspraken nakomen die je hebt gemaakt toen je bij je geboorte hier op aarde kwam. Leiderschap tonen. Uit de rol van het slachtoffer. En die boodschap kwam bij veel mensen binnen en ze zijn inmiddels gestart met ons geweldig vette jaarprogramma.
 
Vanwaar dit verhaal? Nou.
 
Ik voelde me tijdens deze challenge week, en eigenlijk al wel de laatste jaren, een Ibex.
 
  • Ik heb de bagage gekregen van mijn schepper om met mijn hele lichaam, geest, hoofd hart en ziel besluiten te nemen die me helpen om mijn levensmissie te leven zodat ik kan eten, leven, anderen kan inspireren.
  • Ik ga steil omhoog op weg naar mijn doel. Ik ken mijn doel en “doe”.
  • Ik neem “gevaren” voor lief. Dat wil zeggen: ik ben niet naïef. En een Ibex gaat écht niet een steile damwand op om te denken: nou hier ga ik nou eens lekker van af kukelen. Hij denkt halverwege ook niet: “shit”. Hij gaat op zijn doel af. Je doet wat je te doen hebt. En je weet dat je het kunt. En mócht het niet lukken, en je kukelt naar beneden, dan heb je er alles aan gedaan. Punt.
  • Het voelt goed als je je doelen behaalt. Als je weer verder kunt. Als je weer hebt gedronken op dat hoogste punt. Je laat zien aan een ander dat het mogelijk is.
Best job I’ve ever had dus.
 
En wil je nou ook met de juiste begeleiding van een ervaren gids de dam omhoog?
Heb het goed,
 
Climb safe
Erik

UITGELICHTE EVENTS

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!