De Ibex en ik

Een paar keer kwam ik “toevallig” een filmpje tegen op YouTube waar ik erg door geïnspireerd ben geraakt. Het is een filmpje van een Ibex, een Alpensteenbok, die de zwaartekracht “trotseert” en een bijna geheel verticale (!!!) dam omhoog klimt om daar op grote hoogte water met mineralen erin te gaan drinken om zo op kracht te kunnen blijven. Een levensgevaarlijke exercitie. En toch gaat de Ibex deze trip aan. Als je de clip wil zien: zoek op YouTube maar eens op “the incredible Ibex defies gravity and climbs a dam – BBC”.
 
Een paar weken terug had ik een week challenge georganiseerd genaamd “Bewust & Impactvol Ondernemen Challenge”. Het was een hele mooie en bijzondere week waar ik tot op vandaag nog steeds heel veel positieve reacties op krijg. Op zondag had ik als afsluiter voor de groep die mee had gedaan die week een presentatie gemaakt. Over dat het NU tij dis om te gaan staan. Alle thema’s die je remmen aan de kant. Je afspraken nakomen die je hebt gemaakt toen je bij je geboorte hier op aarde kwam. Leiderschap tonen. Uit de rol van het slachtoffer. En die boodschap kwam bij veel mensen binnen en ze zijn inmiddels gestart met ons geweldig vette jaarprogramma.
 
Vanwaar dit verhaal? Nou.
 
Ik voelde me tijdens deze challenge week, en eigenlijk al wel de laatste jaren, een Ibex.
 
  • Ik heb de bagage gekregen van mijn schepper om met mijn hele lichaam, geest, hoofd hart en ziel besluiten te nemen die me helpen om mijn levensmissie te leven zodat ik kan eten, leven, anderen kan inspireren.
  • Ik ga steil omhoog op weg naar mijn doel. Ik ken mijn doel en “doe”.
  • Ik neem “gevaren” voor lief. Dat wil zeggen: ik ben niet naïef. En een Ibex gaat écht niet een steile damwand op om te denken: nou hier ga ik nou eens lekker van af kukelen. Hij denkt halverwege ook niet: “shit”. Hij gaat op zijn doel af. Je doet wat je te doen hebt. En je weet dat je het kunt. En mócht het niet lukken, en je kukelt naar beneden, dan heb je er alles aan gedaan. Punt.
  • Het voelt goed als je je doelen behaalt. Als je weer verder kunt. Als je weer hebt gedronken op dat hoogste punt. Je laat zien aan een ander dat het mogelijk is.
Best job I’ve ever had dus.
 
En wil je nou ook met de juiste begeleiding van een ervaren gids de dam omhoog?
Heb het goed,
 
Climb safe
Erik

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...