De egel

De Egel

Vanmorgen zat ik weer in de groep mensen die hier in Schotland zijn om energetisch werk te doen. Er wordt het principe van “open space” gehanteerd. Een mooi principe waarbij deze “regels” gelden:

  1. Wie er ook is, het zijn de juiste mensen
  2. Wat er ook gebeurt, het is het juiste om te gebeuren
  3. Volg de wet van twee voeten
  4. Wanneer het begint, begint het
  5. Wanneer het eindigt, eindigt het
  6. Verwacht het onverwachte
  7. Wees niet gehecht aan de uitkomst

In het kort gezegd zijn we de dagen vaak bezig geweest (blijkbaar) met: “wat mag er gebeuren? Welke richting mogen we op met elkaar en wat wordt en van ons verwacht nu we hier met z’n allen zijn?”

In de groep gaat het de hele week op en neer: soms is er een mooie connectie, soms zit je op je tong te bijten van ongemakkelijkheid. “sitting in the fire” wordt dat dan genoemd.

Je kunt je voorstellen dat als je met 16 verschillende mensen bent (die wel allemaal een verbinding met elkaar voelen en ook sterk het gevoel hebben gehad allemaal in Schotland te moeten zijn), er irritatie ontstaat want we zijn ook allemaal verschillend en uniek!

En de meest ervaren mensen zijn hier. Mensen die al jaren en jaren bezig zijn met bewustwording. En vanmorgen deelde één van de deelnemers, een zeer ervaren dame, dat ze zich ongelofelijk “uit verbinding” voelde met zichzelf. En dat het spirituele wat we hier aan het doen zijn ook gewoon echt niet goed voelde omdat ze de verbinding niet voelde. Een paar dagen na de start van de week kwam Troy bij de groep: een jonge gast uit Glasgow.

En toen sprak Troy. Het was het eerste wat hij zei in de groep. Hij zei: “als egels de winter door willen komen, dan kruipen ze naar elkaar toe. Ze houden elkaar warm om de winter door te kunnen komen. Dat is heel mooi want dan zoeken ze verbinding met elkaar. En áls ze dat doen, dan wordt de kans om elkaar te prikken met elkaars stekels groter en groter, dus de kans dat je een naaste egel dan pijn doet wordt daarmee ook groter.”

Hij zei: zo is het met deze groep ook. Ik ken jullie niet en ik ben niet heel lang bezig met het werk dat jullie doen maar ik zie wel dat jullie allemaal bezig zijn met iets heel bijzonders en als je bijzondere mensen bij elkaar zet dan krijg je soms dat het prikt. Ga dus door want wat jullie doen is geweldig.

Wauw. Mooi he? 

Blijf dus vooral doorgaan met liefde en licht in de wereld brengen. Ook al prik je dan soms, of zelfs vaak, die ander die óók liefde en licht brengt. Het is okay. Blijf bij je koers!

Wil jij je ook voegen bij een nest bijzondere egels? Meld je hieronder aan voor de tribe of light en we houden je op de hoogte.

Aho!

Erik

 

Erik Verhagen

Hi ik ben Erik! Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Wil je meer lezen over?

Volg mij op Youtube

Wil jij groeien in jouw bewustzijn? En een bewust leven leiden in vrijheid en verbinding met jezelf en anderen?

Bekijk mijn video’s

Hét Boek Erik Verhagen
Bestel Hét Boek voor Bewuste Mensen die leven in de 5e Dimensie →

Wil jij ook jouw droompraktijk realiseren?
Plan nu een persoonlijk, vrijblijvend groeigesprek in.