Crossroads

Erik Verhagen

Als ik dit stuk schrijf, zit ik in Oostenrijk. En ik kijk naar de bergen.

Tijd. Tijd evolueert. En de mensen en de natuur ook. En voordat iets vernieuwen kan, is het nodig dat datgene eerst ook afsterft.

En de wereld is aan het sterven. Van binnen uit. De wereld is aan het sterven door de mensen en hun gedrag. Ze zijn het vergeten. Ze leven in angst. Ze kiezen voor controle en angst in plaats van liefde. De mensen zijn vervreemd. We zijn vervreemd van hoe we eigenlijk behoren te leven hier op aarde. Dus dan komt er een tijd waarin de mens hierop wordt aangesproken. Van hoe zij leven. Om ze weer in de herinnering te brengen.
We staan op een kruispunt. Ik zie hier in Oostenrijk mensen prachtig in verbinding met de natuur. Een deel tenminste. En als ik hier zie hoe een deel van de lokale bevolking niet in contact is met hun eigen bergen en natuur en bezig is met geld, controle, leven in angst en beperking enzovoorts. Ik geloof dat als je niet spiritueel verbonden bent met de aarde en niet weet hoe je spiritueel om dient te gaan met de aarde, het aannemelijk is dat je het niet gaat redden. Dat is niet om je bang te maken. Dat is gewoon hoe de natuurwetten werken. De natuur zelf is namelijk zonder oordeel. In tegenstelling tot mensen.

Alles heeft een ziel. Alles. En alles is gemaakt door onze creator. Noem hem God, noem hem Allah, noem hem Spirit, noem het Budha, noem hem Pietje Horlepiep. Indianenstammen noemen hem “grandfather”. En wij zijn hier maar even op aarde. Een jaar of 100 maximaal. Dan gaan we naar de Spirit world. Die is veel echter, eerlijker. En hier op aarde kunnen we dit al ervaren. Ons water is heilig. Onze lucht is heilig. De bergen zijn heilig. We komen allemaal uit dezelfde aarde. We are all from the same earth

Als we gaan beseffen dat héél veel onderdelen in ons leven helemaal niet in connectie zijn met waar het echt om gaat en als we niet echt gaan voelen dat angst, controle, bangmakerij ons geen millimeter verder gaan brengen en dat het nodig is om samen te leven zonder oordeel vanuit ons hart en vanuit respect voor hemel en aarde, dan komt de tijd die nodig is voor onze kinderen en hun kinderen.

Ik probeer elke dag vanuit deze verbinding te leven. Vanuit mijn hart. In zo goed mogelijk contact met Father Sky and Mother Earth. En ik probeer me echt niet bang of gek te laten maken. Vandaag zag ik een politie agent met een machinegeweer bij een kerk staan te controleren… euh…. Huh? Ik laat me écht niet gek maken. Ik straal mijn eigen liefde uit en loop met een grote liefdevolle glimlach nét voorbij de agent. Alles is liefde.

En ik geloof dat, willen we een nieuwe tijd ingaan, dé nieuwe tijd van liefde en licht, dan is het énige wat we hoeven te doen: licht en liefde zijn en leven. Punt. Klaar. Strik erom. En feesten maar.

Wil je meedoen?

Vraag dan een gratis gesprek aan

In dit persoonlijke gesprek zal ik of één van mijn teamleden samen met jou gaan afstemmen hoe jij ook vanuit licht en liefde kunt leven. Niet meer vanuit angst. En hoe jij vanuit jouw zielsmissie jouw praktijk kunt laten groeien en anderen mensen kunt helpen. 

Ben je klaar om in het licht te gaan staan en te kunnen manifesteren met jouw praktijk?

Be well,
Erik

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...