BLOG

Crossroads

Erik Verhagen

Als ik dit stuk schrijf, zit ik in Oostenrijk. En ik kijk naar de bergen.

Tijd. Tijd evolueert. En de mensen en de natuur ook. En voordat iets vernieuwen kan, is het nodig dat datgene eerst ook afsterft.

En de wereld is aan het sterven. Van binnen uit. De wereld is aan het sterven door de mensen en hun gedrag. Ze zijn het vergeten. Ze leven in angst. Ze kiezen voor controle en angst in plaats van liefde. De mensen zijn vervreemd. We zijn vervreemd van hoe we eigenlijk behoren te leven hier op aarde. Dus dan komt er een tijd waarin de mens hierop wordt aangesproken. Van hoe zij leven. Om ze weer in de herinnering te brengen.
We staan op een kruispunt. Ik zie hier in Oostenrijk mensen prachtig in verbinding met de natuur. Een deel tenminste. En als ik hier zie hoe een deel van de lokale bevolking niet in contact is met hun eigen bergen en natuur en bezig is met geld, controle, leven in angst en beperking enzovoorts. Ik geloof dat als je niet spiritueel verbonden bent met de aarde en niet weet hoe je spiritueel om dient te gaan met de aarde, het aannemelijk is dat je het niet gaat redden. Dat is niet om je bang te maken. Dat is gewoon hoe de natuurwetten werken. De natuur zelf is namelijk zonder oordeel. In tegenstelling tot mensen.

Alles heeft een ziel. Alles. En alles is gemaakt door onze creator. Noem hem God, noem hem Allah, noem hem Spirit, noem het Budha, noem hem Pietje Horlepiep. Indianenstammen noemen hem “grandfather”. En wij zijn hier maar even op aarde. Een jaar of 100 maximaal. Dan gaan we naar de Spirit world. Die is veel echter, eerlijker. En hier op aarde kunnen we dit al ervaren. Ons water is heilig. Onze lucht is heilig. De bergen zijn heilig. We komen allemaal uit dezelfde aarde. We are all from the same earth

Als we gaan beseffen dat héél veel onderdelen in ons leven helemaal niet in connectie zijn met waar het echt om gaat en als we niet echt gaan voelen dat angst, controle, bangmakerij ons geen millimeter verder gaan brengen en dat het nodig is om samen te leven zonder oordeel vanuit ons hart en vanuit respect voor hemel en aarde, dan komt de tijd die nodig is voor onze kinderen en hun kinderen.

Ik probeer elke dag vanuit deze verbinding te leven. Vanuit mijn hart. In zo goed mogelijk contact met Father Sky and Mother Earth. En ik probeer me echt niet bang of gek te laten maken. Vandaag zag ik een politie agent met een machinegeweer bij een kerk staan te controleren… euh…. Huh? Ik laat me écht niet gek maken. Ik straal mijn eigen liefde uit en loop met een grote liefdevolle glimlach nét voorbij de agent. Alles is liefde.

En ik geloof dat, willen we een nieuwe tijd ingaan, dé nieuwe tijd van liefde en licht, dan is het énige wat we hoeven te doen: licht en liefde zijn en leven. Punt. Klaar. Strik erom. En feesten maar.

Wil je meedoen?

Vraag dan een gratis gesprek aan

In dit persoonlijke gesprek zal ik of één van mijn teamleden samen met jou gaan afstemmen hoe jij ook vanuit licht en liefde kunt leven. Niet meer vanuit angst. En hoe jij vanuit jouw zielsmissie jouw praktijk kunt laten groeien en anderen mensen kunt helpen. 

Ben je klaar om in het licht te gaan staan en te kunnen manifesteren met jouw praktijk?

Be well,
Erik

UITGELICHTE EVENTS

There are no upcoming events at this time.

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!