CONFRONTATIE

Confrontatie

Mensen die mij kennen weten dat ik het belangrijk vind om in jezelf te blijven investeren. Ik heb dat dit jaar enorm veel gedaan. En ik kwam er laatst achter dat het hier en daar gewoon té is geweest. Té veel dingen opgepakt.

Twee online trainingen die ik momenteel volg (terwijl je aan één training al meer dan genoeg hebt om bij jezelf de groei te realiseren), ik heb een detox kuur gedaan, Reiki II, een aantal healings, een cursus “improvisatie” op een podium en binnenkort weer een tweetal afspraken in het kader van “spiritualiteit”. En in september ga ik naar een seminar van Gabby Bernstein en start ik met een traject om de diepere Er-ik in mezelf te ontdekken.

Way too much?! Ja, zeker. En tegelijk: het past ook helemaal in de groeifase waarin ik nu zit. Ik ben dit jaar zakelijk gezien nog nooit zo hard gegroeid! Ik ken mijn klant nu eindelijk eens goed, weet wat ik ze te bieden heb, werk hierbij aan mijn (online) programma’s, maak nieuwe modellen, filmpjes, challengens, ga zo maar door.

En persoonlijk: ik leer de “warrior” in mezelf los te laten (gaat nog niet altijd even goed zoals je kunt zien hahahaha) en meer in contact te komen met mijn “healer”. De zachte kant. De wat meer vrouwelijke energie.

En daarin word ik nu met mijn neus op de feiten gedrukt. Dat het gaat om balans. Ying, Yang. Zwart, wit. Knallen en rusten. Voelen en denken. Dromen en doen. Dat.

yin-yang

En zo is het met je onderneming precies hetzelfde!
Het aller grootse deel van mijn klanten zijn vrouwen die een, wat ik noem, bewustwordingspraktijk hebben. Ondernemers die willen groeien, willen manifesteren. Super mooi!
Heel veel van deze klanten hebben hun gevoelskant, hun emo-kant en hun spirituele kant héél goed en héél ver ontwikkeld. Daardoor verliezen ze soms hun hoofd en overzien ze als ondernemer niet welke strategische slimme stappen ze kunnen zetten en wat dat, onder andere, betekent voor hun financiën. Heel veel intuïtieve ondernemers komen dan ook niet verder omdat ze geen duidelijk plan hebben.

Dus daar mag meer balans in komen: je mag voelen: graag zelfs! En je mag dan vervolgens ook gaan denken: graag zelfs!

Dit houdt in dat je van je gevoel een missie maakt: woorden die je energie geven en die jouw gevoel weergeven. Vanuit die missie mag je dat dan gaan omzetten naar een plan. Je mag doelen gaan stellen, vragen waar de klant behoefte aan heeft en dit omzetten in een concreet product of dienst.

En dat je hierin continu op zoek bent naar de juiste balans, daar kan ik alleen maar van zeggen: ik herken het dus als geen ander. Je best doen is al heel goed. Goed genoeg!

Wees mild voor jezelf.
Vertrouw op jezelf.
Het komt goed.

Hartelijke groet,
Erik

 

 

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...