BLOG

CONFRONTATIE

Confrontatie

Mensen die mij kennen weten dat ik het belangrijk vind om in jezelf te blijven investeren. Ik heb dat dit jaar enorm veel gedaan. En ik kwam er laatst achter dat het hier en daar gewoon té is geweest. Té veel dingen opgepakt.

Twee online trainingen die ik momenteel volg (terwijl je aan één training al meer dan genoeg hebt om bij jezelf de groei te realiseren), ik heb een detox kuur gedaan, Reiki II, een aantal healings, een cursus “improvisatie” op een podium en binnenkort weer een tweetal afspraken in het kader van “spiritualiteit”. En in september ga ik naar een seminar van Gabby Bernstein en start ik met een traject om de diepere Er-ik in mezelf te ontdekken.

Way too much?! Ja, zeker. En tegelijk: het past ook helemaal in de groeifase waarin ik nu zit. Ik ben dit jaar zakelijk gezien nog nooit zo hard gegroeid! Ik ken mijn klant nu eindelijk eens goed, weet wat ik ze te bieden heb, werk hierbij aan mijn (online) programma’s, maak nieuwe modellen, filmpjes, challengens, ga zo maar door.

En persoonlijk: ik leer de “warrior” in mezelf los te laten (gaat nog niet altijd even goed zoals je kunt zien hahahaha) en meer in contact te komen met mijn “healer”. De zachte kant. De wat meer vrouwelijke energie.

En daarin word ik nu met mijn neus op de feiten gedrukt. Dat het gaat om balans. Ying, Yang. Zwart, wit. Knallen en rusten. Voelen en denken. Dromen en doen. Dat.

yin-yang

En zo is het met je onderneming precies hetzelfde!
Het aller grootse deel van mijn klanten zijn vrouwen die een, wat ik noem, bewustwordingspraktijk hebben. Ondernemers die willen groeien, willen manifesteren. Super mooi!
Heel veel van deze klanten hebben hun gevoelskant, hun emo-kant en hun spirituele kant héél goed en héél ver ontwikkeld. Daardoor verliezen ze soms hun hoofd en overzien ze als ondernemer niet welke strategische slimme stappen ze kunnen zetten en wat dat, onder andere, betekent voor hun financiën. Heel veel intuïtieve ondernemers komen dan ook niet verder omdat ze geen duidelijk plan hebben.

Dus daar mag meer balans in komen: je mag voelen: graag zelfs! En je mag dan vervolgens ook gaan denken: graag zelfs!

Dit houdt in dat je van je gevoel een missie maakt: woorden die je energie geven en die jouw gevoel weergeven. Vanuit die missie mag je dat dan gaan omzetten naar een plan. Je mag doelen gaan stellen, vragen waar de klant behoefte aan heeft en dit omzetten in een concreet product of dienst.

En dat je hierin continu op zoek bent naar de juiste balans, daar kan ik alleen maar van zeggen: ik herken het dus als geen ander. Je best doen is al heel goed. Goed genoeg!

Wees mild voor jezelf.
Vertrouw op jezelf.
Het komt goed.

Hartelijke groet,
Erik

 

 

UITGELICHTE EVENTS

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!