Concurrentie bestaat niet

Het woord concurrentie: wat roept dat op voor jou?

Welicht geeft het je de kriebels en heb je het idee dat er al heel veel anderen zijn die precies hetzelfde doen als jij.

Het gevoel van concurrentie kan benauwend en beperkend werken.

Misschien voel je je er zelfs zo door bedreigd dat je jouw prijzen dan maar naar beneden afrondt, om goedkoper te zijn dan de concurrentie. Met de hoop dat klanten dan uiteindelijk bij jou terecht komen.

Maar wist je dat concurrentie niet bestaat?

Jij hebt namelijk unieke gaven en talenten. Natuurlijk, er bestaan wel degelijk mensen die soortgelijke gaven en talenten hebben. Maar de optelsom van jouw gaven en jouw talenten maakt jou uniek.

Als je dat voelt en gelooft ga jij ook op déze manier resoneren met jouw ideale klant. En dus niet vanuit benauwdheid en beperkende gedachten.

Laat concurrentie dus los.

Kijk maar naar mij. Er zijn meer dan 80.000 trainers en coaches in Nederland. En toch heb ik een goedlopend bedrijf. Omdat ik niet geloof in concurrentie. Omdat ik geloof dat de mensen voor wie ik meerwaarde kan bieden, naar mij toekomen. Bewuste ondernemers met een bewustwordingspraktijk. Mijn training en coaching zijn hier dus ook volledig op gericht.

Ik ben een ondernemer met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast ben ik ook al 10 jaar bezig met bewustwording en spiritualiteit. Die combinatie maakt dat ik mijn specifieke klanten bedien op de manier die zij nodig hebben. Ga op zoek naar die combinatie van factoren voor JOU.

Wat is jouw unieke verhaal? Wat is jouw zielsmissie? Wat zijn jouw talenten?

Als je dit in de wereld gaat uitdragen en hiervoor durft te gaan staan is er geen sprake van concurrentie en kun je gaan manifesteren op een unieke manier die bij JOU past.

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...