BYE BYE COMFORTZONE

Bye, bye comfort zone, Hello new experiences

Practice what you preach”, zegt men wel eens. Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Om zo een completer mens te worden. Mijn Helweek van een poos terug is een voorbeeld hiervan. Voor mijn klanten is het ook belangrijk om zich te blijven ontwikkelen. Dat kan met cursussen, maar ook door goed te blijven nadenken over datgene waar je mee bezig bent. Ik adviseer mijn klanten om na te denken wat ze zelf willen, waar ze blij van worden, waar hun bedrijf voor staat. Om op die manier focus te kiezen. Dat betekent ook keuzes maken. En dat ervaren mensen vaak als “uit hun comfort zone”. In werkelijkheid ligt het wat anders. Onderstaand plaatje (bron: makeapowerfulpoint.com) laat zien hoe het echt werkt. Als je mensen écht uit hun comfort zone laat gaan, raken ze in paniek. Dus het is belangrijk om wél uit je comfort zone te gaan (want daar zit de ontwikkeling), maar niet te komen in de “paniek-modus”. Dus wel dingen doen of stappen nemen die je niet gewend bent, maar zodanig dat je er niet van in paniek raakt. Dat zorgt er voor dat je het uiterste uit jezelf haalt. Uiteraard doe je dit op vlakken waar je verder wilt komen.

Naar het randje van je comfort zone is een middel, geen doel op zich. Soms blijft dat eng. Die Helweek was ook heftig; mijn normaal dagritme ging op de schop en ik had iedere dag een specifieke taak. Ophouden was geen optie. Ik wilde dit ook zelf volhouden. Op bepaalde momenten best heftig maar ik heb er veel van geleerd. Het brengt me verder als mens, maar ook als business coach. En de kick die je over houdt van deze ervaring, geeft je weer energie voor een week lang kan ik je verzekeren.

Wil jij ontdekken waar jouw rand van de comfort zone ligt? Ik brainstorm graag met je mee.

BYE BYE COMFORTZONE 1

Erik Verhagen

Hi ik ben Erik! Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Wil je meer lezen over?

Volg mij op Youtube

Wil jij groeien in jouw bewustzijn? En een bewust leven leiden in vrijheid en verbinding met jezelf en anderen?

Bekijk mijn video’s

Hét Boek Erik Verhagen
Bestel Hét Boek voor Bewuste Mensen die leven in de 5e Dimensie →

Wil jij ook jouw droompraktijk realiseren?
Plan nu een persoonlijk, vrijblijvend groeigesprek in.