BLOG

BYE BYE COMFORTZONE

Bye, bye comfort zone, Hello new experiences

Practice what you preach”, zegt men wel eens. Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Om zo een completer mens te worden. Mijn Helweek van een poos terug is een voorbeeld hiervan. Voor mijn klanten is het ook belangrijk om zich te blijven ontwikkelen. Dat kan met cursussen, maar ook door goed te blijven nadenken over datgene waar je mee bezig bent. Ik adviseer mijn klanten om na te denken wat ze zelf willen, waar ze blij van worden, waar hun bedrijf voor staat. Om op die manier focus te kiezen. Dat betekent ook keuzes maken. En dat ervaren mensen vaak als “uit hun comfort zone”. In werkelijkheid ligt het wat anders. Onderstaand plaatje (bron: makeapowerfulpoint.com) laat zien hoe het echt werkt. Als je mensen écht uit hun comfort zone laat gaan, raken ze in paniek. Dus het is belangrijk om wél uit je comfort zone te gaan (want daar zit de ontwikkeling), maar niet te komen in de “paniek-modus”. Dus wel dingen doen of stappen nemen die je niet gewend bent, maar zodanig dat je er niet van in paniek raakt. Dat zorgt er voor dat je het uiterste uit jezelf haalt. Uiteraard doe je dit op vlakken waar je verder wilt komen.

Naar het randje van je comfort zone is een middel, geen doel op zich. Soms blijft dat eng. Die Helweek was ook heftig; mijn normaal dagritme ging op de schop en ik had iedere dag een specifieke taak. Ophouden was geen optie. Ik wilde dit ook zelf volhouden. Op bepaalde momenten best heftig maar ik heb er veel van geleerd. Het brengt me verder als mens, maar ook als business coach. En de kick die je over houdt van deze ervaring, geeft je weer energie voor een week lang kan ik je verzekeren.

Wil jij ontdekken waar jouw rand van de comfort zone ligt? Ik brainstorm graag met je mee.

BYE BYE COMFORTZONE 1

UITGELICHTE EVENTS

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!